|
|
|
Egészség a konyhában : hagyma, méz, olívaolaj, köménymag.
Mit mivel és hogyan használjunk?
A magyar emberek szeretik a fűszereket és a gyógynövényeket. Legalábbis sok embernek megtalálhatók olyan természeti kincsek a konyhájában, amelyek sokféle betegség megelőzésében és kezelésében lehetnek a segítségükre. Mi most ezekből a gyógynövényekből szemezgettünk és mutatu... |
2023-12-15 21:56:59 |
|
|
|
|
|
|
Amikor a szuperélelmiszerek kerülnek szóba, a chiamagot mindenképpen meg kell említenünk. Ezek a kicsi magvak igazi tápanyagerőműnek számítanak és nagyon egészségesek. A chiamag egyik előnye, hogy csak kevés szénhidrátot és kalóriát tartalmaz, mellette szól, hogy gluté... |
|
2022-03-08 21:20:39 |
|
|
|
|
|
|
Betegség idején a szervezetünk, az immunrendszerünk nem képes kellőképpen védekezni a kórokozókkal szemben és így fertőzések alakulhatnak ki a szervezetben, amelyek általában valamilyen gyulladás talaján jönnek létre. Éppen ezért szükséges az immunfunkciókat javítani, erősíteni. Ezt két olyan egyszerű alapanyaggal is megtehetjük, mint például a gyömbér és a sárgarépa.
Ez... |
2021-01-07 09:35:22 |
|
|
|
|
|
|
A spárgát mindenekelőtt vese és hólyagpanaszok esetén javasolják. Hat a vesékre és a mirigyekre, ezáltal serkenti az anyagcserét. Felszámolja a húgyúti betegségeket. Legújabban aszparaginsav tartalmánál fogva fogyókúrázóknak is ajánlják.
Lúgos tartalma mia... |
|
2019-06-07 18:19:40 |
|
|
|
|
|
|
Olyan állapot, amelyben a vörösvértestek vagy a bennük található oxigénszállító fehérje (hemoglobin) mennyisége a normálisnál kisebb. A beteg gyakran fáradt, jelentősen csökken a munkaereje, szédülékeny.
A betegség egyszerű vérvizsgálattal kimutatható. Ilyenkor megállapítják a vörösvértestek százalékos arányát a teljes vérhez viszonyítva (hematokrit), valamint a hemoglob... |
|
2010-06-11 22:45:31 |
|
|
|
|
|
|
Vitaminokról
Mi miben?
Itt megtudhatja melyik vitamin melyik élelmiszerekben fordul elő nagyobb arányban.
A vitamin: máj, vese, tojássárgája, vaj, tej, tejtermék, sötétzöld (pl.: spenót) vagy mélysárga zöldségek és gyümölcsök
B vitamin:
B1 vitamin, vagy más néven tiamin: hús, belsőségek, tojás, gabonafélék héja, teljes k... |
2007-01-06 07:28:21 |
|
|
|
|