Regisztráció  Belépés
Átadták az idei Gábor Dénes-díjakat
... részesült.
A névadó emlékének gondozását elismerő In Memoriam Gábor Dénes elismerést Gál József matematikusnak és Weisz Ferenc matematikusnak ítélték oda.
Az elismerések indoklásai a díjazottak sikeres szabadalmait és találmányait, vállalkozói és oktatási tevékenységét, tudományszervezési eredményeit és társadalmi szerepvállalását is kiemelték.
A Gábor Dénes Tudom...
2017-12-14 17:33:24
Az Európai Kutatási Tanács által támogatott kutatók közül négy magyar
... tudományok széles körét felölelik. A támogatás a becslések szerint 2000 munkahelyet teremt majd doktori fokozattal rendelkező kutatók, doktoranduszok és olyan szakemberek számára, akik a díjazott kutatók csapatában dolgoznak majd. A támogatottak 22 európai országban folytatják majd kutatásukat.
Magyarországról négy kutató nyerte el az EKT támogatását, melynek összege legfelje...
2017-11-28 16:53:48
Átadták a Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet
... vezetője laudációjában úgy fogalmazott, Berkes Antal angol és francia nyelven is elkészített, 800 oldalas értekezése az elmúlt évek erős mezőnyében is kiemelkedik.
Hangsúlyozta, a díjazott dolgozat azzal foglakozik, hogy az emberi jogokat mennyire lehet érvényre juttatni azokban a krízisövezetekben, amelyeket egyetlen állam sem tud hatékonyan ellenőrizni.
Ez a téma azért...
2017-10-26 17:43:40
Bakk Miklós politológus kapta idén a Lőrincz Csaba-díjat
... európai parlamenti képviselő szerint a gyakorlati szempontok mellett elengedhetetlen a kisebbségi kérdés elméleti kutatása, és Bakk Miklós Erdély egyik legjobb elméleti szakértője. Ahogyan a díjazott megfogalmazta, stratégiaváltásra van szükség, amely a Székelyföldet is a modernizációs centrumok közé emelné, ahonnan minták sugároznának szét - mondta Gál Kinga. Azt kívánta, minél t...
2017-06-17 07:17:23
Kiosztották az ifjúsági tudományos és innovációs tehetségkutató verseny díjait
... szenzor (Molnár Áron - Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma) és a 3D nyomtat...
2017-05-24 15:10:40
Nemzetközi elismerést kapott egy Szegeden kidolgozott oktatási program
... és a matematika iránt.
A StarT pályázaton két kategóriában lehetett indulni a kijelölt időszakban megvalósult projektekkel, illetve jó gyakorlatokkal. A kategóriánként három-három díjazottat 36 országból érkezett, több mint nyolcszáz pályamunka közül választották ki.
A pályázaton az MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport két projektjét - oktatási kategóriában ...
2017-05-23 15:13:26
Bolyai-díj - Áder János: az elismerés a tudomány értékeit állítja a közösség elé
... hasznossága nem a megtérülés sebességén múlik. Áder János rámutatott, hogy a tudományos rangsort nemcsak a díjakat odaítélők akarata határozza meg, hanem a tudomány saját, belső logikája és a díjazott teljesítményének eredetisége.
Mint fogalmazott, "legyen szó akár a neurobiológia, az informatika, a lézerfizika, a matematika, a klasszika-filológia, a biokémia, a vegyészet vag...
2017-04-23 18:54:08
Március 15. - Széchenyi-díj - Császár Attila Géza, Fogarasi Géza és Szalay Péter kémikusok
... kvantumkémia a kvantummechanika kémiai alkalmazását jelenti. Ennek két területe van: az egyik az elektronok mozgásával, a másik a molekulákban lévő magok mozgásával foglalkozik; a most díjazott kutatók mindkét területen dolgoztak.
Az algoritmus-fejlesztési tevékenység lehet az, ami hármunkat kiemel az elméleti kémikusok közül: több olyan módszert sikerült kifejlesztenünk, ame...
2017-03-15 16:54:28
Átadták a Junior Prima díjakat magyar tudomány kategóriában
... szolgáltatásokért felelős kormánybiztos adta át - közölte a Magyar Fejlesztési Bank Zrt. kedden az MTI-vel.
A közleményben Bártfai-Mager Andreát idézik, aki a díjátadón kiemelte: a díjazottak életútja és eredményei elismerésre méltóak és valódi inspirációt jelentenek, mert megmutatják, hogy a tanulás, az elkötelezett, komoly munka értéket teremt.
Elmondta: a fejlesztési ...
2016-11-29 19:03:20
Kántor Zoltán, a Nemzetpolitikai Kutatóintézet igazgatója kapta a Lőrincz Csaba-díjat
... tudásával egyengette a nemzetpolitikával foglalkozók útját.
A róla elnevezett elismerés azokat illeti, akik önzetlenül, teljes odaadással tudnak munkálkodni az egész nemzetért. Az idei díjazott is közéjük tartozik, Kántor Zoltán az egyik legfáradhatatlanabb harcosa a külhoni magyarság ügyének. Elgondolásai, fogalmai határozták és határozzák meg azt a stratégia dokumentumot, ...
2016-06-24 17:02:21
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Gábor Dénes-díjakat, Európai Kutatási Tanács, Herczegh Géza Nemzetközi Jogi Emlékérmet, Bakk Miklós, Lőrincz Csaba-díjat, Áder János, Császár Attila Géza, Fogarasi Géza, Szalay Péter, Junior Prima, Kántor Zoltán, Nemzetpolitikai Kutatóintézet, Memoriam Gábor Dénes, Weisz Ferenc, Gábor Dénes Tudom, Berkes Antal, Bakk Miklós Erdély, Molnár Áron, Székesfehérvári SzC Széchenyi István Műszaki Szakgimnáziuma, MTA-SZTE Természettudomány Tanítása Kutatócsoport, Magyar Fejlesztési Bank Zrt, Bártfai-Mager Andreát, idei Gábor, ifjúsági tudományos, tudomány értékeit, névadó emlékének, elismerések indoklásai, díjazottak sikeres, becslések szerint, díjazott kutatók, elmúlt évek, díjazott dolgozat, emberi jogokat, téma azért, gyakorlati szempontok, kisebbségi kérdés, díjazott megfogalmazta, modernizációs centrumok, matematika iránt, kijelölt időszakban, kategóriánként három-három, megtérülés sebességén, tudományos rangsort, díjakat odaítélők, tudomány saját, díjazott teljesítményének, kvantummechanika kémiai,
© 2013 TVN.HU Kft.