|
|
|
Bangó Margit
Desszert: Madártej
Hozzávalók: 1,5l tej, 6 tojás, 15 dkg cukor, liszt, vanília, só
Recept: Tojásfehérjéből 5dkg cukorral kemény habot verünk. A tej felét felforraljuk és a habból galuskákat szaggatunk bele, lassú tűzön főzzük, idővel megforgatjuk. Amikor elkészült kiszedjük és félretesszük. A tejhez hozzáöntjük a másik felét, vanília rudat törünk h... |
2009-10-13 14:12:52 |
|
|
|
|
|
|
... és főzd még tíz percig gyakori kevergetés mellett. A petrezselymet és a citromlevet akkor keverd hozzá, ha már fogyasztható hőmérsékletűre hűlt.
Hideg körtekrémleves - Könnyű desszert és vitaminbomba egyszerre, 5 perc alatt kész
Hozzávalók két adaghoz:
Két szép, érett, leves, zamatos vilmoskörte, egy deci főzőtejszín, két deci natúr joghurt, egy teáskaná... |
|
2009-10-13 13:09:07 |
|
|
|
|
|
|
... asszonynak, hogy feltétlenül számoljon majd be a hatásról. Másnap a nő el is megy.
- Fantasztikus volt, doktor úr! Már a levesnél nézni kezdett, a bécsi szeletnél egészen felpörgött, a desszert után feltett az asztalra és 3-szor a magáévá tett!
- De akkor maga miért ilyen szomorú?
- Mert ez volt a kedvenc éttermünk. Soha többé nem mehetünk oda.
A k... |
2009-10-12 11:42:39 |
|
|
|
|
|
|
... pácoljuk, majd bacon szalonnába tekerve, nyársra tűzzük és a grillen pirosra sütjük.
Mindkét főételt fóliában sült főtt burgonyával tálaljuk, és reszelt sajttal ízesítjük.
Desszert:
Sárgadinnye fagyimámorral
Hozzávalók:
1 db sárgadinnye
madártej fagylalt
amaretto likőr
Elkészítési mód:
A sárgadinnyét cakkozva félbevágjuk, ma... |
|
2009-10-11 14:29:57 |
|
|
|
|
|
|
... meglepit az ebédhez..........)ismét nem az igazi kép...csak ilusztráció, mint tudjuk, még mindig nerm t... |
|
2009-10-11 06:55:46 |
|
|
|
|
|
|
BARACKOS TÚRÓDESSZERT
Hozzávalók:
50 dkg tehéntúró
30 dkg barackbefőtt
2 dl tej, 2 csomag zselatinpor
4 dl kefir
8 evőkanál porcukor
4 csomag vaníliás cukor
4 dl tejszín, gyümölcs a díszítéshez
... |
2009-10-10 17:06:43 |
|
|
|
|
|
|
... tökéletes legyen. Ez nem más, mint előételnek zöldspárga fürjtojással, eperszemekkel, narancsos öntettel, főételnek fehérboros zöld kagyló fokhagymás baguette-tel, tengeri süllővel, a desszert pedig sajttorta eperrel.
A welcome drinket a nappaliban szolgálta fel Patrícia egy kis csokoládéval, ahol két lány francia sanzonnal szórakoztatta a vacsoravendégeket. Az asztaldí... |
2009-10-09 22:02:11 |
|
|
|
|
|
|
... borogatására, gyulladásgátlásra használják.
Karácsonyi finomság: Az ünnepek közeledtével a dió előkerül a kamra mélyéből,... |
2009-10-09 14:01:43 |
|
|
|
|
|
|
Habos, légiesen könnyű, a torták alapja, de csokiszósszal vagy gyümölcsmártással önmagában is tökéletes desszert a piskóta. Könnyűségét a tojás adja, tésztája mákkal, dióval, kakaóval dúsítható.
Sokunk egyik legszebb emléke az amúgy borzalmas iskolai menzáról a habkönnyű piskótakocka, amit ... |
2009-10-07 15:44:26 |
|
|
|
|
|
|
... percig sütjük még addig, amí... |
2009-10-07 11:57:42 |
|
|
|
|