Regisztráció  Belépés
Költségvetés - Varga: a jövő évi büdzsé középpontjában a biztonságos növekedés áll
... költségvetésben 4000 milliárd forintot különítettek el a fejlesztések finanszírozására, így például a Pest megyei beruházásokra, az Irinyi terv és az Ipar 4.0 projektjeire, a digitális infrastruktúra fejlesztésére, az egészségügy és az oktatás területén zajló beruházásokra.
A pénzügyminiszter a családok támogatását nevezte a jövő évi költségvetés egyik legfontosabb elemének, ...
2018-06-13 18:52:39
Varju Krisztina: aktív V4-es elnökséget zár Magyarország
...
A miniszteri biztos erről egy a V4-es országok (Magyarország, Szlovákia, Csehország és Lengyelország) együttműködésének múltjáról, jelenéről és jövőjéről tartott szimpóziumon beszélt, amelyet a Több, mint szomszéd - Magyar Kulturális Hét Pozsonyban nevű programsorozat keretében Magyarország pozsonyi nagykövetségén tartottak meg. A szimpóziumon egyebek mellett a végéhez közele...
2018-06-07 18:02:05
Palkovics: Magyarország kiemelkedő az önvezető járművek fejlesztésében
... között említette, hogy a digitális készségekkel rendelkezők köre az uniós átlaghoz képest alacsony, a vállalatok digitalizáltsági szintjében sem áll jó helyen az ország, miközben az infrastruktúra kiemelkedő. Rövid időn belül nagy ugrást tud megtenni, de ehhez a szakmai közösség segítsége, együttműködése szükséges - mondta.
Soltész Attila, az Informatika a Társadalomért Egyes...
2018-06-07 13:16:04
Az EB növelné az európai infrastruktúra-beruházások finanszírozását 2021-2027 között
... segítenék az elektromos járművek töltésére szolgáló állomások kiépítését, továbbá az átállást a tiszta energiára.
Támogatást nyújtanának egyebek mellett a korszerű digitális infrastruktúra létrehozásához, illetve a polgári-katonai, kettős felhasználású közlekedési hálózatok számára is, így javítva a katonai mobilitást az EU-ban.
Az uniós űrprogram számára 16 milliárd eur...
2018-06-06 20:11:14
Huawei: a mesterséges intelligencia válhat a növekedés motorjává
... infokommunikációs (IKT) beruházásoknál a technológia alkalmazása, a felhasználói élmény és a piaci fejlődés területén.
Az elmúlt öt évben a GCI többek közt nyomon követte az IKT-infrastruktúra fejlődési trendjeit, valamint a digitális érettség és a gazdasági növekedés közötti kapcsolatot is. A GCI eredményei alapján az országok digitális transzformációjának állását rangsoroló...
2018-05-29 13:41:58
Szijjártó: számos konfliktushelyzet nem a megoldás felé halad
... nyitni.
Az energiabiztonsággal kapcsolatos kihívások kapcsán a diverzifikáció erősítésének fontosságát hangsúlyozta.
Ugyanakkor kiemelte: figyelembe kell venni hol van az infrastruktúra, hol vannak a csövek. Ugyanis - mint elmondta - déli irányból energiabeszerzési blokáddal áll Magyarország szemben.
Sem Románia sem Horvátország nem csinálta meg azokat a beruházás...
2018-05-16 07:17:46
Rogán: a Stop Soros javaslat és az alaptörvény szigorítását tervezi a kormány
... elinduljanak az üzleti fejlesztések. Tárcája új feladatai között említette az elektronikus közigazgatás átalakításának felügyeletét, felhasználóbaráttá tételét. Ehhez már megvan az infrastruktúra, amelyet Pintér Sándor állhatatos munkával megteremtett - mutatott rá.
Rogán Antal a Jobbik nemzeti konzultációval kapcsolatos bírálatára úgy felelt: a Jobbik is két ízben konzultált...
2018-05-14 16:54:02
Kásler: magyar hagyományokra épülő, korszerű oktatási rendszer a cél
... fiatalokat a munkaerőpiac kihívásaira. Szeretnék megerősíteni a pedagógiai szakszolgálatokat, jelentősen növelnék a gyógypedagógusok számát - tette hozzá.
Kitért az oktatási infrastruktúra fejlesztésére, fontosnak nevezve a digitális átállást az oktatásban.
Jelentős eredménynek minősítette a kötelező óvodáztatást 3 éves kortól, azt, hogy mintegy 635 ezren részesülnek in...
2018-05-14 13:53:27
Nem lesz többé UPC nálunk!
... Magyarország felvásárlása része a Vodafone európai digitális hálózatokba történő jelentős befektetésének. E befektetés révén a Vodafone Európa vezető új generációs hálózati (NGN) infrastruktúra tulajdonosává válik 54 millió vezetékes/optikai háztartás internet-előfizetővel, összességében pedig 110 millió háztartás és vállalkozás elérésével, megerősítve a legjelentősebb kihívói poz...
2018-05-12 07:56:31
Újabb kétharmad: mire számíthat Európa?
...
április 21, 2018

Írta Zgut Edit

Újabb kétharmad: mire számíthat Európa?Miközben Európa sem kiköpni, sem lenyelni nem tudja Orbán Viktort, az Európai Unió aligha számíthat meghátrálásra a magyar kormányfőtől, aki a saját szája íze szerint alakítaná át az uniót egy euroszkeptikus szövetség támogatásával.

Közel nyolc évnyi...
2018-04-21 21:42:49
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: Varju Krisztina, Stop Soros, Magyar Kulturális Hét Pozsonyban, Soltész Attila, Társadalomért Egyes, Pintér Sándor, Rogán Antal, Vodafone Európa, Írta Zgut Edit, Miközben Európa, Orbán Viktort, Európai Unió, biztonságos növekedés, önvezető járművek, mesterséges intelligencia, növekedés motorjává, megoldás felé, alaptörvény szigorítását, fejlesztések finanszírozására, digitális infrastruktúra, oktatás területén, családok támogatását, miniszteri biztos, szimpóziumon egyebek, végéhez közele, digitális készségekkel, uniós átlaghoz, vállalatok digitalizáltsági, infrastruktúra kiemelkedő, szakmai közösség, elektromos járművek, tiszta energiára, korszerű digitális, katonai mobilitást, uniós űrprogram, technológia alkalmazása, felhasználói élmény, piaci fejlődés, digitális érettség, gazdasági növekedés, országok digitális, diverzifikáció erősítésének, üzleti fejlesztések, elektronikus közigazgatás, munkaerőpiac kihívásaira, pedagógiai szakszolgálatokat, gyógypedagógusok számát, oktatási infrastruktúra,
© 2013 TVN.HU Kft.