Belépés
Citromos csirkecomb diómártással és sült almával
Citromos csirkecomb diómártással és sült almával

Hozzávalók

4 db csirkecomb
1 fej vöröshagyma
1 db citrom
1 db paprika (lehet csípős is)
2 gerezd fokhagyma
2 ek méz
2 ek olaj
1 dl félszáraz fehérbor

bors
80 dkg alma
3 dkg vaj
2 dl tejszín
...
2018-07-10 23:51:21
Tavaszi nyitány zsenge fehér spárgával
Tavaszi nyitány zsenge fehér spárgával

Ha nagyobb tömegben megjelennek az első zsenge spárgakötegek a piaci standokon - minden kétséget kizáróan kezdetét veszi a tavaszi ,,zöldségzsongás", és ezzel együtt a bő egy hónapig tartó spárgaszezon.

Nem tagadom, hogy az egyik legkedvesebb alapanyagom a konyhában - április végétől május végé...
2015-05-04 23:45:29
Finom sütirecept
Palacsinta,másféle töltelékkel

A szokásos módon vanília ízű pudingporból krémet főzünk, amelyet kis kockákra vágott vegyes gyümölcsbefőttel elkeverünk. Az édes tésztából sütött palacsintákat megtöltjük és forró diómártással áthúzva tálaljuk.

Fahéjas palacsinta
Az édes tésztából sütött palacsintákat fahéjas porcukorral megszórjuk és összehajtogatva, forrón...
2015-02-24 17:47:40
Karalábé bazsalikomos mártással
Hozzávalók:
1 zsenge karalábé
1 marék mazsola
1 marék dió
1-2 dl tisztított víz,
1 csipet só,
1 teáskanál olaszos fűszerkeverék
1 csokor bazsalikom
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál citromlé

A karalábét kis kockákra vágjuk, vagy lereszeljük, meglocsoljuk a citromlével. Összekeverjük a mazsolával, és a bazsalikomos diómártással. A ...
2014-05-30 22:04:04
Fehér spárga diómártással és zelleres burgonyapürével
Fehér spárga diómártással és zelleres burgonyapürével

Hozzávalók:

2 személyre főételként, 4 személyre előételként:
50 dkg zsenge fehér spárga
1/2 citrom leve
1 teáskanál olívaolaj
1 dkg vaj
A diómártáshoz:
8 dkg darált dió
10 dkg natúr krémsajt
1 dl natúr joghurt
2 csokor p...
2014-05-13 23:14:39
Heti menü ajánlat – 2014 május 12 - 18.
Heti menü ajánlat - 2014 május 12 - 18.

Hétfő:

Előétel: Békakirály levese
Főétel: Gombás-kolbászos-lecsós tarhonya
Desszert: Madártej
Vegetáriánus ajánlat: Bazsalikomos-sajtos cukkini

Kedd - itt az eperszezon, lássuk, mit készíthetünk belőle:

Előétel: Eperkrémleves mézes tejszínhabbal
Főétel: Csirkemell eperre...
2014-05-11 23:17:53
Ropogós pulykamell filé diómártással
Ropogós pulykamell filé diómártással
Hozzávalók
Pulykaszeletek

800 g pulykamell filé szeletben 180 g panírmorzsa nagyszemű 3 db tojás só olaj a sütéshez bors
Diómártás

100 g dióbél 1 fej vöröshagyma kicsi 2 db fokhagymagerezd 2 evőkan...
2013-01-19 13:36:54
Sparsitné asszony lépcsője.
TIZEDIK FEJEZET.
Sparsitné asszony lépcsője.

Minthogy Sparsitné asszony idegei lassan erősödtek, az érdemes delnő néhány hétig ott ragadt Bounderby úr falusi magányában, a hol remetei hajlandósága ellenére, a mely megváltozott helyzetének illendő tudatából fakadozott, nemes lelkierővel beletörődött abba, hogy a szó szoros értelmében tejben-vajban fürödjék. A bank őr...
2012-12-08 13:43:13
Ropogós pulykamell filé diómártással recept
Hozzávalók:
Pulykaszeletek
800 g pulykamell filé szeletben
180 g panírmorzsa nagyszemű
3 db tojás

olaj a sütéshez
bors

Elkészítés:

Pirítsuk meg egy száraz serpenyőben a dióbelet. Majd tegyük egy tányérra és hagyjuk kihűlni. A Knorr leveskockát 2 dl vízben oldjuk fel.
Tegyük egy konyhai robotgépbe a megpuco...
2012-04-23 16:00:54
4. ARABKONYHA FOLYTATÁS
Boros kacsasült

Hozzávalók:

1 pecsenyekacsa,
3 dl fehér bor,
1 evőkanál só,
1 mokkáskanál őrölt fehérbors,
5 dl húsleves (leveskockából is készülhet),
14 dkg vaj vagy étolaj.

A kacsát megsózzuk, és vajban vagy étolajban barnára pirítjuk. Meglocsoljuk a borral, ráöntjük a forró húslevest. A kacsát sütőben, időnként levével me...
2012-03-26 22:21:48
1 2 3 
Címkék: ARABKONYHA FOLYTATÁS, TIZEDIK FEJEZET, Minthogy Sparsitné, első zsenge, piaci standokon, tavaszi &#8222, hónapig tartó, egyik legkedvesebb, konyhában &#8211, szokásos módon, édes tésztából, bazsalikomos diómártással, érdemes delnő, mely megváltozott, száraz serpenyőben, konyhai robotgépbe, kacsát megsózzuk, forró húslevest, kacsát sütőben, gyümölcsbefőttel, burgonyapürével, összehajtogatva, fokhagymagerezd, zöldségzsongás, pulykaszeletek, leveskockából, fűszerkeverék, eperkrémleves, palacsintákat, pecsenyekacsa, összekeverjük, tejszínhabbal, spárgakötegek, diómártással, bazsalikomos, beletörődött, meglocsoljuk, diomartassal, diómártáshoz, megváltozott, spárgaszezon, pudingporból, legkedvesebb, készíthetünk, hajlandósága, vegetáriánus, vöröshagyma, alapanyagom, leveskockát, serpenyőben, lereszeljük, jolkifoztem, megjelennek, töltelékkel, panírmorzsa, helyzetének, lelkierővel, előételként, porcukorral, mokkáskanál, citromlével, csirkecomb, elkészítés, hozzávalók, pulykamell, sütirecept, eperszezon, békakirály,
© 2013 TVN.HU Kft.