Regisztráció  Belépés
Catalaunumi csata: A felvonuló hun sereg, mint lavina indult
... véreskezű gonosz uralkodónak bemutatni szerte Európában. Az igazság viszont az, hogy a Nagykirály csak a végső esetben nyúlt a fegyverhez, miután már kijátszotta minden politikai, és diplomáciai kártyáját. ,,Isten ostora" és a nyugatrómai birodalom viszonya sokáig békés volt. Pontosan most sem tudjuk, hogy mi vezetett a háborúhoz. Kérdéses forrásaink, a bizánci Proképio...
2018-06-22 18:49:28
Varsó és London szerint a NATO keleti szárnyán növelni kell a védelmi és az elrettentő képességet
... került Észak-Korea, valamint a vegyi fegyverek használatára vonatkozó nemzetközi tilalom betartása is. Minden említett témában London és Varsó "azonos hangon beszél" - húzta alá a brit diplomáciai vezető.
A védelmi miniszterek a találkozó során értékelték többek között a brit katonák lengyelországi szerepvállalását. A 2016-os varsói NATO-csúcstalálkozó értelmében ugyanis Leng...
2018-06-21 18:35:19
Orosz külügyi szóvivő: hiba volt Washington kilépése az ENSZ Emberi Jogi Tanácsából
... ki, amire Oroszország szimmetrikus lépésekkel reagált. A legtöbb külügyi alkalmazottat, kölcsönösen hatvanat, Washington és Moszkva utasított ki a saját országából.
A moszkvai diplomáciai tárca szóvivője szerint az orosz fél továbbra is szimmetrikus választ ad majd a barátságtalan amerikai lépésekre.
Zaharova elmondta: Moszkva figyelmesen tanulmányozza, milyen, a hadász...
2018-06-20 16:32:47
Krónika 5. rész (határozathozatalok)
... Litvánia közötti titkos adatok cseréjéről és kölcsönös védelméről szóló egyezmények jogerőre emelkedéséhez is hozzájárult, továbbá jóváhagyták a magyar és a kínai kabinetek között a diplomáciai célú ingatlanok vásárlásáról szóló egyetértési megállapodást is.
Az uniós adatvédelmi rendelet miatt módosultak egyes törvények

Az Országgyűlés 190 igen szavazattal és 1 tar...
2018-06-20 15:51:55
Ukrán oktatási törvény - Moszkva konzultációt akar a jogszabály végrehajtásáról
...
Az orosz diplomáciai tárca az ENSZ ukrajnai emberi jogi megfigyelő bizottságának a nap folyamán korábban ismertetett jelentésére reagált.
"Arra számítunk, hogy különálló, átfogó és hatékony konzultációk kezdődnek a 7. törvénycikk érvényesítésének formátumáról, ahogyan azt a nemzetközözi megfigyelők javasolják" - áll az orosz dokumentumban.
"Arra hívjuk fel Kijevet...
2018-06-20 14:21:32
Török választások - Rekordszámban szavaznak a külföldön élő törökök
... külföldön élő török adta le voksát. A mostani részvételi arány eddig 48,78 százalék, a múlt évben összesen 47,91 százalék volt.
Június 7. és június 19. között 60 országban összesen 123 diplomáciai képviseleten, valamint Törökország nemzetközi repülőterein és határállomásain szavazhattak a külföldön élő török állampolgárok.
Güven egyúttal emlékeztetett: mivel a nemzetköz...
2018-06-20 13:22:11
Krónika 3. rész (nemzetközi szerződések)
... szocialista Molnár Gyula támogatásukról biztosította a megállapodást, ugyanakkor megjegyezte: az átlagember azt tudja Jordániáról, hogy a tiszteletbeli konzul házát bérli Magyarország diplomáciai célra, felvetve, helyes-e, hogy ez az ember dönt vízumkérelmekről, illetve, hogy 220 millió forintos marketing-megbízást kap.
A jobbikos Szilágyi György támogatóan nyilatkozott az el...
2018-06-20 12:42:09
Cseh kormányalakítás - Milos Zeman kifogásolja a szociáldemokraták külügyminiszter-jelöltjét
... támogatta.
Jan Hamácek szociáldemokrata pártelnök közölte: Poche jelöltségét nem kívánják visszavonni, s meggyőződése hogy a felek a személyes találkozón tisztázzák a problémákat.
Diplomáciai megfigyelők Prágában arra számítanak, hogy a Poche-ügy megoldása után rövidesen megalakulhat az új koalíciós kormány.
A tavaly októberi választáson győztes ANO mozgalom és a...
2018-06-17 17:32:18
Macron és Conte európai központokat szeretne a migránsok származási országaiban
... megerősítette, hogy szerinte is "a túlsó parton kellene a menekültügyi feladatokkal foglalkozó hivatalainknak" a feladatukat megkezdeniük.
Az olasz miniszterelnök párizsi látogatását éles diplomáciai vita előzte meg Párizs és Róma között a menekültügyi kérdésben, miután Olaszország vasárnap megtagadta a francia Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (MSF) civil szervez...
2018-06-15 20:02:53
Szakértő: Olaszország diplomáciai vitát okozott a kikötők bezárásával
...
Az mondta, először Máltával kerültek szembe, amikor megkérték őket, hogy fogadják helyettük a hajót. Málta ezt visszautasította arra hivatkozva, hogy a mentést nem ők szervezték. Végül Spanyolország ajánlotta fel, hogy fogadja a hajót, oda viszont több nap amíg elérnek - idézte fel.
Emmanuel Macron francia elnök cinikusnak nevezte az olasz hozzáállást, az olaszok viszont...
2018-06-15 10:21:30
1 2 3 ...............376 377 ........564 565 ........752 753 754 
Címkék: ENSZ Emberi Jogi Tanácsából, Milos Zeman, Molnár Gyula, Szilágyi György, Végül Spanyolország, Emmanuel Macron, elrettentő képességet, jogszabály végrehajtásáról, migránsok származási, kikötők bezárásával, igazság viszont, végső esetben, nyugatrómai birodalom, bizánci Proképio, vegyi fegyverek, brit diplomáciai, védelmi miniszterek, találkozó során, brit katonák, 2016-os varsói, legtöbb külügyi, saját országából, moszkvai diplomáciai, barátságtalan amerikai, kínai kabinetek, diplomáciai célú, uniós adatvédelmi, orosz diplomáciai, nemzetközözi megfigyelők, orosz dokumentumban, mostani részvételi, múlt évben, tiszteletbeli konzul, ember dönt, jobbikos Szilágyi, személyes találkozón, tavaly októberi, túlsó parton, menekültügyi feladatokkal, feladatukat megkezdeniük, olasz miniszterelnök, menekültügyi kérdésben, olasz hozzáállást, olaszok viszont, szerepvállalását, vízumkérelmekről, szociáldemokrata, visszautasította, érvényesítésének, kormányalakítás, végrehajtásáról, határállomásain, külügyminiszter,
© 2013 TVN.HU Kft.