Regisztráció  Belépés
Székelyföldön búcsúztatta a farsangot a bukaresti brit, amerikai, belga és magyar nagykövet
...
Az Agerpres hírügynökség beszámolója szerint a diplomaták némelyike a családjával vett részt a farsangi ünnepélyen, amelyen 13 Hargita megyei település hagyományőrzői mutatták be farsangi szokásaikat. A brit és a belga nagykövet a kürtőskalács készítését is kipróbálta az egyik standnál.
A nagykövetek elismerően nyilatkoztak az Agerpresnek a megismert néphagyományokról, ...
2018-02-10 17:26:23
Tom Lantos-szobrot avattak a XIII. kerületben
... történelem egyik legsötétebb korszakában nőtt fel. Tom Lantos ajándék volt - tette hozzá.
A szoboravatáson részt vettek többek között Tom Lantos családtagjai, Magyarországon akkreditált diplomaták, valamint a Tom Lantos Intézet képviselői. A megjelentek virágokat helyeztek el a leleplezett alkotásnál, amelyet Yengibarian Mamikon készített.
A program szerint a délután fol...
2018-02-01 15:13:32
Tóth Árpád - Szezontól szezonig
... dolgát,
Hát a jószívű nagyhatalmak
Az első jótékonycélu vigalmatAz elárvult diplomaták
Felsegélésére adták
Tripolisz összes termeiben.
Meghívtak sok béget s agát,
S táncosának sok kedélyes vendég
Emlékül - otthagyta a fogát.
"Sose halunk me...
2018-01-29 05:20:53
Tóth Árpád - Megkötik a békét
...
Tóth Árpád - Megkötik a békét

Londonban végre meglesz a béke,
Jönnek a diplomaták s nézik,
Hogy a törökök háta elég kék-e?

Majd eltűnődik a sok moszjő s miszter,
Hogy a kitűnő, drága Berchtold
Kalapos inas-e vagy csak - külügyminiszter?

S te, olvasóm, lesed a tárgyalások végét,
S vígan zokogsz fel egy szép dél...
2018-01-25 04:30:37
Mintegy 15 százalékkal emelkedett tavaly az átlagnyugdíj Romániában
... 831 lej, az özvegyi nyugdíjé pedig 556 lej volt tavaly decemberben.
Romániában a bírák és ügyészek, a katonák, a rendőrök, a titkosszolgálati ügynökök, a törvényhozók, pilóták, diplomaták, pénzügyőrök és alkotmánybírák - az illető ágazat számára hozott törvények értelmében - speciális állami nyugdíjat kapnak.
A CNPP ellátásában szereplő mintegy 8600 civil jogosult szolgá...
2018-01-22 13:02:36
Illegális bevándorlás - Kormányszóvivő: "Stop Soros" törvénycsomagot készített a kormány
... intézményével távol tartsák Magyarországról. A magyar állampolgárokat csak a schengeni külső határok 8 kilométeres övezetéből lehetne távol tartani - közölte Pintér Sándor, hozzátéve: diplomatákra, ENSZ-képviselőkre nem vonatkozhatna a távoltartás, ahogyan azokra az országgyűlési képviselőkre sem, akiknek az említett területen feladatuk lehet.
A tárcavezető kérdésre megerősít...
2018-01-17 16:04:06
Az amerikai kormány vizsgálóbizottságot állít fel diplomatái kubai megbetegedései ügyében
...
A szenátus külügyi bizottsága először tartott meghallgatást a tavaly és tavalyelőtt Kubában történt rejtélyes megbetegedések ügyében. A Havannában szolgálatot teljesítő amerikai diplomatákon, munkatársaikon és családtagjaikon megmagyarázhatatlan tünetek jelentkeztek: kognitív zavarokkal, halláskárosodással, alkalmi süketséggel, alvási zavarokkal küszködve tértek vissza az Egy...
2018-01-10 07:05:01
Iráni tüntetések - Moszkva óva intette a belügyekbe való beavatkozástól Washingtont
... Teherán nukleáris programjának korlátozásáról 2015-ben megkötött nemzetközi egyezmény aláásására próbálja felhasználni az iráni helyzetet. Úgy vélekedett, hogy ez nem válik az amerikai diplomaták becsületére, és hangsúlyozta, hogy Moszkva az atomalku fenntartásának és maradéktalan végrehajtásának híve.
Felhívta a figyelmet arra, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (NAÜ) ...
2018-01-04 14:22:46
Szíria - Az amerikai védelmi miniszter nagyobb amerikai polgári jelenlétet tervezne
... támogatásra van szükség" - mondta Mattis.
Arról azonban nem szólt, hogy Washington milyen mértékben kívánja növelni Szíriában szolgálatot teljesítő diplomatái számát, és az amerikai diplomaták egyáltalán mikor térnének vissza Damaszkuszba. Az Egyesült Államok ugyanis a polgárháború idején megszakította diplomáciai kapcsolatait Szíriával.
Arra az újságírói kérdésre, hogy...
2017-12-29 20:53:24
Miért nem viszonozza Amerika Orbánék szerelmét?
... néznek el. És az amerikai külügyben a szakértők dolgoznak.

Nem jött el a kétoldalú kapcsolatok új korszaka Donald Trump amerikai elnökké választásával, a viszonyban meghatározó diplomaták és szakértők ugyanis lényegében a washingtoni politikai széljárásoktól függetlenül végzik a munkájukat. Ezen pedig egy nem kevés pénzbe kerülő lobbista alkalmazása sem igen tud változt...
2017-12-28 19:47:32
1 2 3 ......................70 71 ...........105 106 ..........139 140 141 
Címkék: Tóth Árpád, Stop Soros, Amerika Orbánék, Lantos Intézet, Yengibarian Mamikon, Pintér Sándor, Nemzetközi Atomenergia-ügynökség, Egyesült Államok, Donald Trump, bukaresti brit, átlagnyugdíj Romániában, amerikai kormány, belügyekbe való, amerikai védelmi, diplomaták némelyike, családjával vett, farsangi ünnepélyen, belga nagykövet, kürtőskalács készítését, egyik standnál, nagykövetek elismerően, megismert néphagyományokról, szoboravatáson részt, megjelentek virágokat, leleplezett alkotásnál, program szerint, jószívű nagyhatalmak, első jótékonycélu, elárvult diplomaták, törökök háta, tárgyalások végét, özvegyi nyugdíjé, titkosszolgálati ügynökök, illető ágazat, magyar állampolgárokat, schengeni külső, országgyűlési képviselőkre, említett területen, tárcavezető kérdésre, szenátus külügyi, iráni helyzetet, amerikai diplomaták, atomalku fenntartásának, figyelmet arra, polgárháború idején, újságírói kérdésre, amerikai külügyben, szakértők dolgoznak, kétoldalú kapcsolatok, viszonyban meghatározó,
© 2013 TVN.HU Kft.