Regisztráció  Belépés
Fréderic Chopin lengyelországi szülőházában ad koncertet Fülei Balázs
... megemlékezések más,magyar vonatkozású eseményeibőla nagykövet kiemelt egy rövidfilmet, amelyet júniusbana lengyel államfői kabinetfőnöknek, Krzysztof Szczerskinek adtak át. A felvételen a magyar diplomaták Jan Lechon 20. századi lengyel költő hazafias verseit szavalják.
Lengyelország az első világháború végén, 1918 novemberében, 123 évesfeldaraboltság után visszanyerte függet...
2018-09-14 15:12:26
Brexit - Brit lap: soron kívüli EU-csúcs várható novemberben
... Királyság és az Európai Unió jövőbeni kereskedelmi, biztonsági, polgári repülésügyi, halászati és egyéb kapcsolatrendszeréről.
A brit lap által név nélkül idézett uniós tisztviselők és diplomaták szerint a novemberi csúcs tervét hivatalosan a jövő héten esedékes informális salzburgi csúcstalálkozón jelentik be.
A salzburgi találkozón a Financial Times ugyancsak hétfőn kö...
2018-09-10 17:42:04
Lavrov: Washington az ultimátumok és a zsarolás eszközeit alkalmazza
... kalapot emel" a brit diplomácia előtt, amelynek a Brexit közepette is sikerült rávennie európai partnereit arra, hogy a Szkripal-ügy miatt, "abszolút hazug állítások alapján", orosz diplomatákat utasítsanak ki, az Egyesült Államokat pedig arra, hogy újabb szankciókat vezessen be Moszkva ellen.
Lavrov szerint az Obama-kormányzat aktív szerepet játszott a közel-keleti, az észak...
2018-09-03 17:02:07
Kimenekítették az olaszokat Líbiából milíciák összecsapásai miatt
...
A diplomatákat és az ENI olasz energiavállalat műszaki munkatársait hajóval szállították el Tripoli kikötőjéből. Mindazonáltal a tripoli nagykövetséget nem zárták be: hat olasz diplomata, valamint a biztonságukat garantáló olasz katonák és rendőrök maradtak ott szolgálatban.
Olaszország az első nyugati állam, amely 2017 januárjában újranyitotta diplomáciai képviseletét a...
2018-09-03 10:31:15
Porosenko konkrét donyec-medencei városok patronálására ösztönzi az EU-tagállamokat
... közölte, hogy vasárnap utasítására Ukrajna nagykövetei is Donyeck megyébe látogattak, hogy "a saját szemükkel lássák, mire van szüksége most a Donyec-medencének". Megjegyezte, hogy a diplomaták feladata lesz egyebek mellett, hogy a világ különböző pontjain "anyagi eszközöket mozgósítsanak" a Donyec medence infrastruktúrájának újjáépítésére.
Porosenko Avgyijivkában a nagyköve...
2018-08-26 18:52:08
A legfelsőbb bírósághoz fordultak az izraeli arabok a nemzetállam törvény ellen
... főképviselőt ebben az ügyben, képviselőik találkozni fognak vele szeptember 4-én.
A törvény azonnali és feltétel nélküli megszüntetése érdekében az ENSZ főtitkára és más nemzetközi diplomaták segítségét is kérték, és tüntetést hirdettek ellene szombat estére Tel-Aviv belvárosába.
A sajtótájékoztatón Haszan Dzsabarin, az Adalah nevű, izraeli arab kisebbségi jogokért küzdő...
2018-08-07 22:59:25
Medvegyev: Abházia és Dél-Oszétia elismerése nyomán a régióban "minden világos"
... felismerés eljön az Egyesült Államok és vezetése számára is. Ezért az ajtó nincs bezárva" - mondta Medvegyev.
Hozzátette, hogy nem Oroszország kezdte el a szankciók bevezetését és a diplomaták kiutasítását, ezért a labda a Nyugat térfelén pattog.
Úgy vélekedett, hogy a két szakadár köztársaság orosz elismerése nem meghatározza meg előre örökre Oroszország és Georgia kap...
2018-08-07 22:54:08
Görög diplomatákat utasít ki Oroszország válaszul két athéni orosz diplomata kiutasítására
... Athén szerint az érintettek megpróbálták aláásni a Macedónia névváltoztatásáról kötött görög-macedón megállapodást.
A Reuters jelentése szerint a görög hatóságok közölték: az orosz diplomaták megpróbáltak lefizetni tisztségviselőket, és tüntetéseket is szándékoztak szervezni, hogy megakadályozzák Macedónia - a megállapodás szerinti új nevén Észak-Macedónia - csatlakozását a ...
2018-08-06 17:41:58
A török parlament megszavazta a terrorizmus elleni harcot szabályozó új törvénycsomag egészét
... közalkalmazottak esetleges további elbocsátásának, illetve a már menesztettek visszavételének menetét is rendezi.
Azokat a katonatiszteket és altiszteket, továbbá csendőröket, rendőröket és diplomatákat, akiket a rendkívüli állapot alatt először elbocsátottak állásukból, de aztán a jogorvoslati bizottság mégis a visszavételükről döntött, korábbi rangjukat nem kapják vissza. Ő...
2018-07-25 17:50:30
Szíria - Moszkva: amerikai katonák csak a menekültkérdésben való együttműködés esetén maradhatnak Szíriában
... ENSZ és az EU mellet működő képviseleteket, erőfeszítéseket tesznek annak érdekében, hogy felgyorsuljon a szíriai menekültek visszatérése állandó lakóhelyükre. Mint mondta, az orosz diplomaták ellenőrzik az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) a szíriai menekültekre vonatkozó adatait, főképp azokban az országokban, amelyek érdekeltek a szíriai menekültek mielőbbi hazatérésébe...
2018-07-24 20:32:08
1 2 3 ......................73 74 ............110 111 ...........145 146 147 
Címkék: Fréderic Chopin, Fülei Balázs, Krzysztof Szczerskinek, Európai Unió, Financial Times, Egyesült Államokat, Porosenko Avgyijivkában, Haszan Dzsabarin, Egyesült Államok, ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának, zsarolás eszközeit, olaszokat Líbiából, legfelsőbb bírósághoz, izraeli arabok, nemzetállam törvény, török parlament, terrorizmus elleni, menekültkérdésben való, magyar diplomaták, első világháború, novemberi csúcs, jövő héten, salzburgi találkozón, brit diplomácia, tripoli nagykövetséget, biztonságukat garantáló, első nyugati, saját szemükkel, diplomaták feladata, világ különböző, törvény azonnali, sajtótájékoztatón Haszan, ajtó nincs, szankciók bevezetését, diplomaták kiutasítását, érintettek megpróbálták, görög hatóságok, orosz diplomaták, megállapodás szerinti, rendkívüli állapot, jogorvoslati bizottság, visszavételükről döntött, szíriai menekültek, szíriai menekültekre, visszavételükről, közalkalmazottak, főbiztosságának, csúcstalálkozón, erőfeszítéseket, energiavállalat, kabinetfőnöknek,
© 2013 TVN.HU Kft.