|
|
|
... kis hagyma, 1 ek olaj, 3 ek olasz dressing (lásd ,,Olasz dressingben sült csirke"), 3 ek Worchestershire szósz.
Reggel a csirkét sózza-borsozza kívül-belül, kenje meg olasz dressinggel és Worchestershire szósszal, tegye hűtőbe egy éjszakát pihenni. A sütés előtt töltse meg az egészben hagyott hagymával, paprikával, petrezselyemmel és almával. Tegye jól kikent tepsibe, fe... |
2010-12-28 06:53:42 |
|
|
|
|
|
|
... dressingkeverék.
A csirkét bőrözze le, tegye tepsibe, tegyen minden darabra 1 szelet sajtot. Keverje össze a leveseket és vizet, öntse a sajtos csirkére, tetejét szórja meg a fűszeres dressinggel. Hevítse a sütőt közepesre (180 C°), süsse készre a csirkét kb. 1 óra alatt.
Megjegyzés: dressingkeverék: 2 ek hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 kk só, 2 kk glutamát 1 ek petrezsely... |
|
2010-12-28 06:53:23 |
|
|
|
|
|
|
... 2 friss erős vagy édes paprika 45 dkg rákhús, 10 dkg vaj, só, bors, erős paprikapor.
A csirkét bőrözze le, csontozza ki, szórja só-bors-paprika keverékével, öntse fel az olasz dressinggel, süsse előmelegített sütőben, közepesnél erősebb hőnfélkészre, majd kivéve a léből grillezze vagy süsse roston oldalanként 7 percig. Olvassza meg a vajat, süsse rajta az aprított zöldhagymát... |
2010-12-28 06:50:32 |
|
|
|
|
|
|
... össze a dressinget. A zöldsalátát tépje apróra, a sajtot morzsolja vagy törje át, a diót darálja durvára, a paradicsomot és körtét kockázza fel. Nagy t... |
|
2010-12-28 06:39:47 |
|
|
|
|
|
|
... keverjük át.
A Knorr Görög Sa... |
|
2010-12-17 18:37:59 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor, 1 dkg kaviár, fél fej saláta, só, curry.
Az olívaolajat egy egész citrom kicsavart levével, a fehérborral, sóval és egy mokkáskanálnyi curryval simára keverjük. Ezzel a dressinggel keverjük össze egy tálban a félbe vágott gombákat, az apró kockára vágott ananászt, a feldarabolt rákhúst, a főtt fürjtojásokat, az apróra tépett endíviát és a félbe vágott olajbogyókat. ... |
2010-11-16 05:30:20 |
|
|
|
|
|
|
... félretesszük, a többit pedig finommetéltre vágjuk. A megtisztított hónapos retket és az újhagymát vékonyan felszeleteljük, majd valamennyi felaprított nyersanyagot összekeverjük az alábbi dressinggel: a kefírt a Piros Arannyal, a citromlével és a finomra vágott petrezselyemzöld egy részével ízesítjük. A poharak citrommal körbenedvesített szélét a maradék petrezselyemzöldbe mártjuk... |
2010-11-16 05:28:16 |
|
|
|
|
|
|
... fehérbor, 1 dkg kaviár, fél fej saláta, só, curry.
Az olívaolajat egy egész citrom kicsavart levével, a fehérborral, sóval és egy mokkáskanálnyi curryval simára keverjük. Ezzel a dressinggel keverjük össze egy tálban a félbe vágott gombákat, az apró kockára vágott ananászt, a feldarabolt rákhúst, a főtt fürjtojásokat, az apróra tépett endíviát és a félbe vágott olajbogyókat. ... |
2010-10-18 15:35:32 |
|
|
|
|
|
|
... zöldbabból változatos ételek egész sora készíthető.
A reformkonyha egyre népszerűbbé tette a zöldbabot. Sokak kedvenc étele a sós vízben megpárolt zöldbab tejföllel, sajttal vagy dressinggel ízesítve. Nyári hónapokban közkedvelt a friss gyenge zöldbabból készített hideg saláta. A hagyományőrző konyhákban ízletes levest (sűrítéssel és sűrítés nélkül), zöldbabos lecsót és főzel... |
2010-07-14 11:14:52 |
|
|
|
|
|
|
A zöldbab (Phasaolus vulgaris) - népies nevén a paszuly vagy a fuszulyka - a hüvelyesek (Leguminosae) családjába tartozik, akárcsak a borsó vagy a lencse.
Őshazája Mexikó, ahol az indiánok ősidők óta fogyasztották. Európába először a XVI. századba került át, de csak később lett népszerű az öreg... |
2010-06-26 23:43:18 |
|
|
|
|