Regisztráció  Belépés
Lecsókrémes hamburger
... hozzáadjuk a burgonyát. Alaposan összedolgozzuk az egészet, azután apránként hozzáöntjük a félretett főzővizet, és sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Meleg helyen, letakarva a duplájára kelesztjük.
Ezután átgyúrjuk a tésztát, 14 egyenlő részre osztjuk, és mindből gombócot formázunk. A bucikat sütőpapírral leterített sütőlemezre tesszük, és letakarva további 30 percig...
2018-07-20 00:13:35
Fonott kelt kalács
... sárgája
2 ek cukor
2 dkg élesztő
0,5 dl olaj
A megkenéséhez 1 tojás pici tejjel felverve.

A hozzávalókból megdagasztjuk a kalács-tésztát, majd duplájára kelesztjük (ez durván egy óra).
Itt én 2 db 4 fonatos kalácsot sütöttem belőle. Ehhez a tésztát 8 egyenlő részre osztottam. Egyenként lisztezett felületen cipót formáltam belőlük. Pihentettem a...
2018-05-16 23:06:02
Mákos kalács
... hogy a tészta még kelni fog! Megkenjük a töltelékkel, megszórjuk meggyel, majd feltekerjük.
A kalácsokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, egymástól kicsit távolabb és 20 percig kelesztjük. Tetejét lekenjük a tojás sárga és tej keverékével.
A tepsit hideg sütőbe toljuk, majd a hőfokot 180 fokra állítjuk és szép aranybarnára sütjük a kalácsokat! Forrás: Facebook- Gyurc...
2018-05-05 07:23:57
Kefires lángos
... élesztőt és a sót. Beletesszük a 3 egész tojást és a 6 dl kefirt. Az egészet jól eldolgozzuk, így kicsit ragadós, puha tésztát kapunk.

A tésztát kelesztőtálban a duplájára kelesztjük. Ha szobahőmérsékletűek voltak az hozzávalók, akkor kb. 1 óra az optimális kelesztési idő. Ha hidegek a hozzávalók, akkor kb. 2-2,5 óra, míg duplájára kel a tészta.

A megkelt tés...
2018-05-03 12:57:55
Klasszikus túrós táska
... tejet apránként adjuk hozzá. Amikor a tészta lágy, fényes, hólyagokkal teli, és leválik a kezünkről, készen van. Tiszta konyharuhával letakarjuk, meleg helyre tesszük, és a duplájára kelesztjük.
A töltelékhez a túrót átnyomkodjuk egy szitán, majd beletesszük a tojások sárgáját és a többi hozzávalóval, kikeverjük. A tojásfehérjét habbá verjük, majd a túrós töltelékbe f...
2018-04-24 18:09:11
Medvehagymás lángos
... elkezdjük keverni, és a maradék vizet apránként hozzáöntjük. Vigyázzunk, hogy a tészta ne legyen se túl kemény, se túl lágy. Ezután jól kidagasztjuk, majd kelesztőtálban kb. 1 óra alatt megkelesztjük. (Én fakanállal összekevertem, majd a a kenyérsütőgépbe öntöttem a tésztát, ott dagasztottam és kelesztettem meg.)

Amikor már duplájára kelt a tészta, olajozott tálcára kis...
2018-04-23 14:21:35
őszibarackfánk !
... liszttel,az áttört, főtt burgonyával, a tojássárgájákkal, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta konyharuhával letakarva duplájára kelesztjük, ezután fél cm vastagra kinyújtjuk. 10 X 10 cm-es négyzeteket vágunk belőle. Egy-egy tésztadarabon elhelyezünk egy fél, mag nélküli őszibarackot, és a tészta négy sarkát összefogva, a tenyer...
2018-04-08 11:46:33
bécsi gyürüfánk !
... liszttel, a tojássárgákkal, a vaníliás cukorral, a sóval és annyi tejjel, hogy közepesen kemény tésztát kapjunk. Lisztezett deszkán tiszta ruhával letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük,majd 5-6 cm vastag rúddá formáljuk. Ebből 3 cm-es darabokat levágunk, és egészen vékony rudacskákká sodorjuk. Két rudat összefogva fonatot készítünk belőle, majd ezt a ...
2018-04-07 14:02:25
3 kihagyhatatlan húsvéti recept a sárga túrótól a fonott...
... tojássárgát, az olvasztott vajat, a vaníliás cukrot, és a felfutott élesztős keveréket összeöntjük és megdagasztjuk a tésztát, majd kiolajozott edényben kb. 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 3-4 egyforma darabra osztjuk, attól függően hány darab kisméretű kalácsot szeretnénk formázni. A darabokból egyenként két-két rudat sodrunk, majd ebből megfonjuk a ...
2018-03-31 00:13:14
Hagymás focaccia
... felületen lisztes kézzel hosszúkás téglává formázzuk és a tepsiben minden oldalán az olajba forgatjuk, majd laposra nyomkodjuk úgy, hogy a sarkokat is kitöltse. Meleg helyen, letakarva kelesztjük további 2 órát.
Közben a megtisztított fokhagymát és mogyoróhagymát vékonyan felszeleteljük. A durva szemű sót elvegyítjük a fűszerpaprikával. A sütőt előmelegítjük 200 fokra...
2018-03-16 22:43:35
1 2 3 ...................63 64 ..........95 96 ..........126 127 
Címkék: Facebook- Gyurc, sárga túrótól, félretett főzővizet, duplájára kelesztjük, bucikat sütőpapírral, hozzávalókból megdagasztjuk, kalácsokat sütőpapírral, tojás sárga, tepsit hideg, tésztát kelesztőtálban, optimális kelesztési, tészta lágy, túrót átnyomkodjuk, tojások sárgáját, többi hozzávalóval, tojásfehérjét habbá, túrós töltelékbe, maradék vizet, tészta négy, vaníliás cukorral, olvasztott vajat, vaníliás cukrot, felfutott élesztős, darabokból egyenként, tepsiben minden, olajba forgatjuk, megtisztított fokhagymát, durva szemű, sütőt előmelegítjük, tojássárgájákkal, fűszerpaprikával, kenyérsütőgépbe, felszeleteljük, összedolgozzuk, őszibarackfánk, kelesztőtálban, kihagyhatatlan, tojássárgákkal, mogyoróhagymát, előmelegítjük, konyharuhával, tojásfehérjét, megdagasztjuk, hozzávalókból, megkelesztjük, tésztadarabon, összekevertem, megtisztított, kelesztettem, átnyomkodjuk, sütőpapírral, őszibarackot, hozzávalóval, kidagasztjuk, megkenéséhez, aranybarnára, medvehagymás, dagasztottam, tojássárgát, lecsókrémes,
© 2013 TVN.HU Kft.