|
|
|
... így is eszik, makréla mellé szószként.
A 16. század óta nemesítik
Egresleves ribizlivel
Hozzávalók 4 személyre:
20 dkg érett ribizli
30 dkg nem túl érett egres
1 kisebb citrom
1 csipet fahéj
5-6 szegfűszeg
15 dkg cukor
1 ... |
2015-06-29 23:22:04 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 kg marhahús,
2 szál petrezselyemgyökér,
1 kis zellergumó,
1 fej vöröshagyma,
1 kg egres,
3 evőkanál liszt,
2 dl tejföl (vagy tejszín),
só,
cukor,
1 csokor petrezselyemzöld.... |
|
2011-02-24 12:36:10 |
|
|
|
|
|
|
... felvágottakat a tálon ízlésesen elrendezzük, friss zöldségekkel és salátával tetszetősen díszítjük.
Elkészítési idő: 30 perc
Ajánlott ital: Domoszlói olaszrizling
Segesvári egresleves
Hozzávalók: 1 kg marhahús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes fej hagyma, 3-4 csésze egres, 1 k petrezselyemzöldje, 3 k liszt, 2 dl tejföl vagy... |
2011-01-15 12:17:43 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 1 kg marhahús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes fej hagyma, 3-4 csésze egres, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, só, cukor
E recept - mint sok más társa - szintén a múlt századi főzési szokásokat őrizte meg számunkra.
Elkészítése: A marhahúst és a leveszöldséget 3 liter vízben kevés sóval addig főzz... |
|
2010-11-08 04:57:43 |
|
|
|
|
|
|
Segesvári egresleves
Hozzávalók: 1 kg marhahús, 3 murok, 2 petrezselyemgyökér, 1 kisebb zeller, 1 közepes fej hagyma, 3-4 csésze egres, 1 ek petrezselyemzöldje, 3 ek liszt, 2 dl tejföl vagy tejszín, só, cukor
E recept - mint sok más társa - szintén a múlt századi főzési szokásokat őrizte meg számunkra.
Elkészítése: A marhahúst és a leveszöldséget 3 liter vízben k... |
|
2010-09-02 19:03:41 |
|
|
|
|
|
|
* 30 dkg egres
* 5 dkg kristálycukor (nádcukor)
* 2 dl tejföl (elhagyható, helyette tejet használhatunk, ekkor az alábbi tej mennyisége 5-6 dl)
* 3-4 dl tej
* 1 vaníliarúd
* szénsavmentes, alacsony ásványi anyag-tartalmú ásványvíz
el... |
2010-07-17 11:19:20 |
|
|
|
|
|
|
... 1 kg marhahús,
2 petrezselyemgyökér, 1 kis zeller,
1 közepes fej vöröshagyma,
1 kg egres,
3 evőkanál liszt,
2 dl tejföl (vagy tejszín),
só, cukor,
1 csokor petrezselyem
A marhahúst és a leveszöldséget 3 liter vízben kevés sóval addig főzzük, amíg a hús megpuhul. A levét leszűrjük. A megtisztított, jól megmosott egrest a lében ad... |
2010-04-19 19:50:22 |
|
|
|
|
|
|
... metélttel 130
Sarkadi betyárfalat 130
Sasadi szelet 130
Sági homoktorta 131
Sárvári falatok 131
Tejszínes: 131
Szalonnás: 131
Sárvári hideg ínyencfalatok 131
Segesvári egresleves 131
Selmeci teasütemény 132
Siklósi vöröskáposzta 132
Somogyi aprópecsenye 132
Somogyi ,,cserép-, vagy szárazfánk" 132
Somogyi f... |
2009-07-10 17:49:01 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
0,5 kg egres, 1 dl tejföl, 1 tojássárgája, 5 dkg vaj, só, cukor ízlés szerint.
Elkészítése:
Az alaposan megmosott egres rövid szárát késsel lecsípjük. A vajat lábasban megolvasztjuk, beledobjuk az egrest, és gyenge hőn addig pároljuk, amíg a szemek kezdenek megrepedni. Ekkor felöntjük 1 liter vízzel, sóval és cukorral ízesítjük, 10 perci... |
2007-08-13 00:42:05 |
|
|
|
|