Belépés
25 méteren belül minden Szoboszlai-szabadrúgás gólhelyzet
... Szlovéniát az Európa-bajnokság selejtező tornájának első mérkőzésén. A folytatásban Koszovó és Ausztria ellen mérkőzünk meg az elitkörért, de előtte nézzük, hogyan értékelt a pazar találattal egyenlítő Szoboszlai Dominik, illetve a korosztály szövetségi edzője, Németh Antal.
A magyar csapat egyenlítő gólját szabadrúgásból szerző Szoboszlai Dominik elárulta, amikor nincsenek ...
2018-10-11 17:36:11
Budapesti világkupa sztárfutama úszás 2018.
... Balázs nyerte a budapesti úszó világkupa első napjának zárásaként rendezett ,,Angolnafutamot", amelyben magyar sportolók hívták ki a sydney-i olimpia ,,hősét", az egyenlítői-guineai Eric Moussambanit.
Eric, az angolna kihívói között olyan ismert magyar sportolók szerepeltek, mint az olimpiai és világbajnok tornász Berki Krisztián, az olimpiai bajnok gyor...
2018-10-05 09:53:21
Először észleltek porvihart a Titánon, a Szaturnusz holdján
... Ezt már tudjuk geológiájáról és egzotikus szénhidrogén-ciklusáról. Most egy újabb Föld- és Mars-analógiával bővülnek az ismeretek: az aktív porciklussal, amelynek szerves pora a Titán egyenlítőjének hatalmas dűnéiből származhat" - mondta Sebastien Rodriguez, az Université Paris Diderot csillagásza, a tanulmány főszerzője.
A Titán nagyon különleges világ, több szempontból has...
2018-09-26 10:25:21
Őszi napéjegyenlőség
... fok fölé sem emelkedik a hőmérséklet. Szombat és hétfő között,

szeptember 23-án pedig a csillagászati ősz veszi kezdetét.

Vasárnap 90 fokos szögben delel a Nap az Egyenlítő fölött, így a nappal és az éjszaka hossza az egész Földön ugyanakkora. Innentől a nappalok rövidülnek, egyre hamarabb sötétedik.

Hétfőn újabb front viharos széllel
Vasárna...
2018-09-23 07:31:25
Magyar olimpiai bajnokokkal méri össze tudását Eric
... Moussamban
................................
A magyar szövetség tájékoztatása szerint az idén 40 éves, egyenlítői-guineai Moussambani október 4-én a maguk sportágában eredményes magyar sportolókkal versenyez majd. Vetélytársai lesznek az idei téli olimpián a váltóval aranyérmes...
2018-09-18 12:20:49
Szavannai állatok sziluettjei
... szavanna növényföldrajzi értelemben a trópusi égövben található, a trópusi esőerdőket szegélyező vagy nagy területen helyettesítő füves puszta; éghajlattanilag a forró övezet része: az egyenlítői öv és a térítők mentén elhelyezkedő sivatagok közötti átmeneti zóna.

...
2018-08-26 07:15:53
30 olyan tudományos tény
... végrehajtásakor.

8. Az angol “set" szónak 464 különböző jelentése van.

9. Egy ember, élete során annyit gyalogol, hogy ötször kerülhetné meg a Földet az Egyenlítő körül.

10. Az állkapocs csontja a leggyakrabban használt emberi testrész.

11. A gyilkosbálnák, voltaképpen nem bálnák, hanem delfinek.

12. És ha már szób...
2018-08-24 11:18:57
Ebből a cuki kis virágból lesz a csoki: lenyűgöző fotókon
... a Földön, ahol teljesülnek a zavartalan növekedéshez szükséges csapadékmennyiség, hőmérséklet és pára feltételei.

Egészen konkrétan körülbelül húsz fokot kell távolodni az Egyenlítő észak-déli irányába, hogy rálelhess ezekre a helyekre. És azt tudtad, hogy a világ összes csokoládé-alapanyagának több mint a fele Elefántcsontpartról és Ghánából származik?

[kep...
2018-08-23 21:32:48
A farkasokkal együtt kell üvölteni
... (ma Gambia része), Francia Szudán (ma Mali), Francia Gui­nea (Guinea), Elefántcsontpart, Niger, Felső-Volta (ma Burkina Faso), Dahomey (ma Benin), Togóföld (ma Togo).

Francia Egyenlítői-Afrika: Gabon, Kamerun, Francia-Kongó (ma Kongói Köztársaság), Oubangi-Chari (ma Közép-afrikai Köztársaság), Csád.

Francia Észak-Afrika: Francia Algéria, Tunézia, Marokkó....
2018-08-14 22:22:01
Maldek pusztulása
... világokat.
Akik a Marsra és Maldekre jöttek kalandvágyból, képesek voltak elviselni a kopár tájakat, és a zord teleket, mely jellemezte ezeket a bolygókat, bár voltak erdők és növényi élet is az egyenlítői övezetekben, és számottevő víz és jég a poláris, sarki környezetekben.

Sokan, a Nagy Árvízben elpusztult lelkek közül a Marson és a Maldeken reinkarnálódtak. Itt...
2018-07-31 21:45:57
1 2 3 ....................67 68 ...........101 102 ..........133 134 135 
Címkék: Szoboszlai Dominik, Németh Antal, Eric Moussambanit, Berki Krisztián, Sebastien Rodriguez, Université Paris Diderot, Francia Szudán, Francia Gui­nea, Burkina Faso, Francia Egyenlítői-Afrika, Kongói Köztársaság, Közép-afrikai Köztársaság, Francia Észak-Afrika, Francia Algéria, Nagy Árvízben, farkasokkal együtt, folytatásban Koszovó, pazar találattal, korosztály szövetségi, magyar csapat, budapesti úszó, sydney-i olimpia, angolna kihívói, olimpiai bajnok, újabb Föld-, aktív porciklussal, tanulmány főszerzője, éjszaka hossza, egész Földön, nappalok rövidülnek, magyar szövetség, maguk sportágában, idei téli, váltóval aranyérmes, trópusi égövben, trópusi esőerdőket, forró övezet, térítők mentén, angol &#8220, állkapocs csontja, leggyakrabban használt, zavartalan növekedéshez, világ összes, kopár tájakat, zord teleket, egyenlítői övezetekben, elefántcsontpart, napéjegyenlőség, növényföldrajzi, reinkarnálódtak, végrehajtásakor, éghajlattanilag, szabadrúgásból, környezetekben, egyenlítőjének, angolnafutamot,
© 2013 TVN.HU Kft.