|
|
|
... szoktam, csak ledarálom a mákot és a diót porcukorral, a megkent cipókat vékonyan megkenem lekvárral és arra teszem a cukros mákot, ill. diót.) A megkelt cipókat vékonyra kinyújtjuk, egyenletesen elsimítjuk rajta a tölteléket. Arra ügyeljünk, hogy a tészta széléhez kb. 1 cm szélességben ne kerüljön töltelék. A tésztát felgöngyöljük, végeit benyomkodjuk. Tetejét kétszer 10 perces i... |
2010-05-23 22:52:22 |
|
|
|
|
|
|
... egy edénybe rakjuk. Vizet öntünk alá és a maradék káposztát, valamint a 20 dkg füstölt kolbászt belevagdaljuk. Az edényt letakarjuk és 25 percig 500 W-on főzzük. A készülékből kivéve egyenletesen ráöntjük a tejfölt és további 3 percig 500 W-on összefőzzük.
Cigánypecsenye
Hozzávalók: 50 dkg sertéscomb, 15 dkg füstölt szalonna, 4 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál olaj, 1 fej vö... |
|
2010-05-23 22:41:58 |
|
|
|
|
|
|
...
Mikrohullámú szakácskönyv
Figyelmeztetések a túlzott mikrohullámú energiának való kitevés elkerülésére
a. Ne próbálja meg mûködtetni a sütőt nyitott ajtóval, mivel ekkor káros mikrohullámú energiának teszi ki magát. Fontos, hogy ne piszkálja a biztonsági zárat.
b. Ne helyezzen be semmilyen tárgyat a sütő eleje és az ajtó ... |
2010-05-23 22:39:27 |
|
|
|
|
|
|
... tejfölt adunk hozzá.)
Az összegyúrt tésztát lisztezett táblán vékonyra kinyújtjuk, kenőtoll segítségével a maradék olajjal megkenjük, majd a megdinsztelt, kihűlt káposztát egyenletesen elterítjük rajta.
A tésztát szorosan felcsavarjuk (úgy,mint a bejglit), kissé megnyomkodjuk, majd három részre hajtjuk úgy, hogy az egyik rész alulra, a másik felülre kerüljön.... |
|
2010-05-23 08:06:44 |
|
|
|
|
|
|
... jellemző. Valójában a vörös (és a fehér) izom a cápáknál is megtalálható, mint ahogy a legtöbb hal esetében is. Igaz ugyan, hogy főként a fehér izom dominál, de az olyan lassan és egyenletesen úszó cápafajták, mint az óriáscápa, jelentős vörösizomzatot is fejlesztenek. A tetem húsának vörös színét egyébként a vérmaradványok is okozhatták.
4) A cápák esetében az orrnyíl... |
|
2010-05-22 20:55:24 |
|
|
|
|
|
|
... vaníliakrémmel együtt, a rummal ízesítjük. Egyenletesn a tésztára kenjük.
A tejszínt kemény habbá verjük, a vége felé először a habfixálót, majd apránként a cukrot szórjuk... |
2010-05-21 18:26:49 |
|
|
|
|
|
|
... az olajat és újra kikeverjük. A tojássárgájához hozzákeverjük a lisztes keveréket, azután a tojásfehérjét is. A piskótát beleöntjük a kivajazott, kilisztezett tepsibe. A piskótára egyenletesen ráöntjük a pudingot és megsütjük. Nem kell félni, a megsült tészta hullámos lesz.
A tejből, a pudingporból és a cukorból sűrű krémet főzünk. Ha kihűlt, hozzákeverjük a tejfölt. A ... |
2010-05-21 18:21:36 |
|
|
|
|
|
|
... is gondolj: A világfa. Vedd fel a fa pozícióját, mintha jógáznál. Emeld magasra karjaidat, éld át, hogy lábadal a földet, karjaiddal az eget kötöd össze. Nyújt... |
2010-05-21 14:41:20 |
|
|
|
|
|
|
... elkeverjük, majd egy keverőedénybe
szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót is, és konyhai
robotgéppel morzsás tésztává keverjük. A tészta 2/3 részét
az előkészített formában egyenletesen elosztjuk, egy
evőkanál segítségével jól megnyomkodjuk, majd a tepsit a
sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.
Alsó és felső sütés: kb. 180 °C ... |
2010-05-21 12:03:22 |
|
|
|
|
|
|
... években lehetővé tették a műsorkészítés, a tartalom-előállítás teljes digitalizációját. A digitális stúdió, miközben szinte korlátlanul kitágítja az alkotók technikai lehetőségeit, egyenletesen kiváló minőséget képes produkálni egészen a műsorkészítési lánc végéig, s ráadásul lényegesen nagyobb hatékonysággal és olcsóbban, mint a korábbi analóg rendszerek.
A frekvencia,... |
2010-05-21 10:11:34 |
|
|
|
|