|
|
|
... borsozzuk, és puhára főzzük. Főzzük le róla a vizet teljesen. Közben a rizst sós vízben kifőzzük.
4. Egy jénai aljára tesszük a megfőtt káposztaleveleket, ráöntjük a darált húst egyenletesen elosztva. A tejföl felét szétkenjük a húson, és erre jön a rizs. Vékonyan elterítjük, hogy mindenhova jusson. A megmaradt káposztalevelekkel beborítjuk az egészet, és a maradék tejföl... |
2010-05-12 19:21:41 |
|
|
|
|
|
|
... beleforgattam a túrókrémbe.
A piskótalapot egy tálcára emeltem. Egyenletesen megkentem a túrókrémmel, majd fél órára betettem a hűtőbe hogy dermedjen.
Ezután 6 db kb. 4,5-5 cm széles hosszanti csíkra vágtam a sütit. Egy lapos tálon kezdtem el feltekerni c... |
|
2010-05-12 10:50:06 |
|
|
|
|
|
|
... 9. A keserű tortabevonó csokit gőz felett felolvasztjuk. Elkeverjük a 1/2 dl olajjal, majd a tészta tetejére öntve, határozott mozdulatokkal és gyorsan egy lapos, széles késsel egyenletesen elsimítjuk! Ezután már ne simogassuk, mert ahogy fagy a csoki, odakaphatja a kést, és mattá, töredezetté válhat.
10. Ha csoki megszilárdult, hasáb vagy rombusz alakúra vágjuk.
|... |
2010-05-11 14:51:57 |
|
|
|
|
|
|
... megkeverve tökéletes).
2. Közben a vajat a porcukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük.
3. A kihűlt pudingot összekeverjük a vajas krémmel.
4. A lapokat egyenletesen megkenjük krémmel, a legfelső lap kivétlével, amit csokimázzal vonunk be.
Csokimáz készítése:
1. A hozzávalókat, az olaj és az ecet kivételével, felfőzzük.
... |
|
2010-05-11 14:47:59 |
|
|
|
|
|
|
... kávét és beleteszem a 4 dkg vaj... |
|
2010-05-11 13:04:06 |
|
|
|
|
|
|
... darabokkal. Ezután a maradék babapiskótát szintén egyesével beleforgatni a narancslébe, hogy egy kicsit megszívja magát, majd a narancs tetej... |
2010-05-11 11:24:16 |
|
|
|
|
|
|
... feloldjuk, és a joghurtba vegyítjük. A hideg tejszínt kemény habbá verjük. Az ananász harmadát felaprítjuk, és a tejszínhabbal együtt óvatosan a joghurtba forgatjuk. A dermedő krémmel egyenletesen megkenjük a tésztát, majd hűtőszekrényben hagyjuk megszilárdulni. Kb. 8 cm átmérőjű korongokat szaggatunk belőle, és az oldalukra kókuszreszeléket nyomkodunk. A tortazselét megfestjük sá... |
2010-05-11 11:18:19 |
|
|
|
|
|
|
Biztosan sokan elgondolkodtunk már az ételkészítési módok elnevezésein: mitől bakonyi, kijevi vagy éppen pekingi az adott étel, hogyan főz a jóasszony, a kertészné vagy az udvarmester. Összeállításunkban az elnevezések mögötti tartalmakat mutatjuk meg.
Az ételkészítési eljárások között van olyan, amelyik egy foglalkozást űzőt vagy a feleségét jelöli meg, ezek igazából fa... |
2010-05-11 10:36:57 |
|
|
|
|
|
|
... váltakozva héjas részeket is. Szeleteljük fel vékonyan az így előkészített cukkínit. Szeleteljük fel
a paradicsomot. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, miután a keverék tetején egyenletesen elosztottuk a
szeleteket sávokban. Úgy helyezzük el a szeleteket, ahogy a hal hátán a pikkelyek állnak. Adjunk
hozzá néhány kakukkfő és rozmaring ágat. Tegyük előmelegített sütőbe ... |
2010-05-09 12:02:05 |
|
|
|
|
|
|
... tápanyagban gazdag talajba (tőzeggel és folyami homokkal keverve).
.. Szép nagy leveleivel nagy lakásban is jól mutatnak.
.. Nedvesség: Tartsuk folyamatosan, egyenletesen nedvesen a talajt.
A talajt ne hagyjuk kiszáradni. Több cm víz is nyugodtan állhat a talaján.
.. Hőmérséklet: 15-25 °C, télen legalább 10 °C.
.. Fény: Fényigényes. De elvisel... |
2010-05-07 15:24:29 |
|
|
|
|