Belépés
Jézusról nevezett Avilai Nagy Szent Teréz
... 15-én.
...................
Teréz 1515. március 28-án született Avilában szülei tizenegyedik gyermekeként. Korán kezdett olvasni, tudásvágyát nehezen lehetett kielégíteni. Kedvenc olvasmánya a szentek élete volt. Gyermeki lelkesedéssel előbb vértanú, majd remete szeretett v...
2018-10-15 11:34:23
Jánossomorjai beszédek 2017
... - higgyük bár őket okos-telefonba bújt céltalan, léha, magányos alakoknak - ha a körülmények megkövetelik - ott lesznek a barikádon.
Végezetül engedjék meg, hogy kedvenc meseíróm, az erdélyi Méhes György Bizalmas jelentés egy fiatalemberről című életrajzi regényéből idézzek:
“Mint a kis népek nagy része, mi is mindig a nemzethalál mezsgyéjén tánto...
2018-10-15 07:07:39
Kilenc új alkotást vetítenek a Spanyol Filmhéten az Urániában
... megakadályozni küldetésében. A film a Goya-díjszkiosztón megkapta a legjobb filmért, a legjobb rendezésért és a legjobb adaptált forgatókönyvért járó szobrot is.
A tavalyi év nagy kedvence volt Spanyolországban Carla Simón elsőfilmes rendezése, az 1993 nyara című dráma, amely a rendező saját élettörténetét meséli el. Carla Simón hatévesen veszített el szüleit, mindketten AIDS...
2018-10-11 16:02:24
Kapor, az elfeledett csodaszer
Kaporral az egészségünkért

A kapor a népi gyógyászat egyik kedvenc gyógynövénye, amelynek számos pozitív hatását ismerjük.

A belőle készült tea vízhajtóként is jól funkcionál, de használják felfúvódás, emésztési zavarok, hányinger, fogínygyulladás, álmatlanság vagy éppen étvágytalanság ellen is.

Antimikrobiális hatása a fokhagymáéval vetekszik, ...
2018-10-02 11:47:00
Brexit - Párizs a Londonból tevékenységeket áttelepítő pénzügyi szolgáltatók kedvence
...
A Financial Times című londoni gazdasági napilap a bankok "ezzel kapcsolatos gondolkodásmódját jól ismerő" forrásaira hivatkozva hétfőn azt írta, hogy a legnagyobbak közül a JP Morgan Chase, a BlackRock, a Bank of America és a Citigroup képezi az egyes tevékenységi körök párizsi áttelepítési folyamatának "előőrsét".
A lap forrásai szerint 70, Londonban honos alapkezelő i...
2018-10-01 13:12:10
Elvesztett boldogság
... dologról szóltak. Gyakran sétált egyedül a szomszéd erdőben, üldögélt egy patak partján. Tisztavizű kis patak volt ez, mert egyenesen a Hideg-hegyekből jött. Eliza nap mint nap eljött ide kedvenc babájával, egy szomorúszemű bohóccal, leült a fűbe és sírdogált. Egyszer, amikor így itatta az egereket, könnyei a patak ezüst vizébe hulltak. Meglátta ezt egy kicsiny, narancsszínű halac...
2018-09-30 12:23:01
H.Kohut Katalin: My Fair Lady (1964) - Filmajánló
... elegyednek szóba egymással. Elisával közli, hogy félév alatt tökéletessé formálja a beszédjét, kiműveli őt, Sába királynőjévé is teheti.
Elisa megjegyzi, mit mondott a professzor, éppen kedvenc dalával ringatja magát, hogy nem kell más, csak egy albérlet, egy kis luk, ahol elférhet, szép ruhák, meleg, fűtött szoba, hű szerelmes, akivel együtt nézi a tavaszi napfelkeltét. Felk...
2018-09-26 16:35:12
H.Kohut Katalin: A hűség követei a földön
... utcabeliek mondták, hogy Buksi kutya csavarog, kukázik, úgy él, mint egy hajléktalan. Az anya és a gyerekek megsiratták, de hiába keresték, többé nem találták meg.
Morzsi lett a család kedvence, éjjel-nappal az anyát kísérte a sötétben is az udvaron, olyan lett, mint egy hűséges lovag.

Ez a mese szóljon a hűség megtestesítőiről, akik olyanok, mint a szívvel rendel...
2018-09-26 16:15:40
H.Kohut Katalin: Az egyetlen férfi aranyvirága
... növénytermesztést villámlás-szerű elektromos lények végezték, mivel ezek nehéz fizikai munkának számítottak. A terményeket hatalmas raktárakban és fagyasztó házakban helyezték el. A fecske kedvenc madara volt mindenkinek, kék színével maga lett a tavasz hírnöke. Őzikék és mókusok örvendeztették meg a fenyvesek világát, az állatok csak növényekkel táplálkoztak.

Egy napo...
2018-09-26 16:00:27
H.Kohut Katalin: Séta
... főzést szombaton két napra takarítással, mosással együtt, hogy a vasárnap közös élménnyé váljon a család tagjainak. Míg együtt éltem a férjemmel, minden vasárnap kirándulni jártunk autóval, kedvenc helyünk a Mátyás király kútja volt Pálháza fölött a Hegyközben, ahol Szép Ilonka sírja is található. Itt fedett főző helyiségek vannak kialakítva, esőben is mentünk, vittük magunkkal a ...
2018-09-26 09:19:36
1 2 3 ...............573 574 ........860 861 ........1146 1147 1148 
Címkék: Avilai Nagy Szent Teréz, Spanyol Filmhéten, Kohut Katalin, Fair Lady, Méhes György Bizalmas, Spanyolországban Carla Simón, Carla Simón, Financial Times, Morgan Chase, Szép Ilonka, elfeledett csodaszer, hűség követei, egyetlen férfi, szentek élete, körülmények megkövetelik, erdélyi Méhes, fiatalemberről című, nemzethalál mezsgyéjén, legjobb filmért, legjobb rendezésért, legjobb adaptált, 1993 nyara, rendező saját, népi gyógyászat, belőle készült, fokhagymáéval vetekszik, legnagyobbak közül, egyes tevékenységi, szomszéd erdőben, patak partján, szomorúszemű bohóccal, patak ezüst, tavaszi napfelkeltét, gyerekek megsiratták, család kedvence, anyát kísérte, hűséges lovag, mese szóljon, hűség megtestesítőiről, szívvel rendel, terményeket hatalmas, fecske kedvenc, tavasz hírnöke, fenyvesek világát, állatok csak, vasárnap közös, család tagjainak, megtestesítőiről, spanyolországban, forgatókönyvért, tevékenységeket, fogínygyulladás, antimikrobiális, örvendeztették, fiatalemberről, élettörténetét, étvágytalanság,
© 2013 TVN.HU Kft.