Regisztráció  Belépés
Német választások - Merkel az SPD-vel is tárgyalni akar a kormányzati együttműködés lehetőségeiről
... akarnak vonulni, de velük is keresik a tárgyalás lehetőségét és azt vallják, hogy fenn kell tartani a beszélő viszonyt. Hozzátette, hogy valamennyi párt felelősséget visel azért, hogy stabil kormánya legyen az országnak.
Kiemelte: a CDU/CSU egyértelmű felhatalmazást kapott a választópolgároktól a kormányalakításra, 12 évi kormányzati munka is messze a legtöbb szavazatot kapta...
2017-09-25 17:33:48
Ónodi-Szűcs: 1,9 milliárd forintból fejlesztik Újbuda gyermekegészségügyi ellátását
... átalakítása után.
Az államtitkár utalt arra, hogy az előző uniós ciklusban több mint 500 milliárd forintból fejlesztették a vidéki egészségügyi ellátást, azonban a központi régió ellátását kormányzati forrásból kell megújítani. Ezzel összefüggésben hozzátette: a következő tíz évben több mint 700 milliárd forint jut fejlesztésre ebben a régióban.
Ónodi-Szűcs Zoltán elmond...
2017-09-25 13:42:34
Német választások - Történelmi csúcson a Bundestag létszáma, hétszáznál is több képviselője lesz a német parlam
... Merkel kancellár vezette Kereszténydemokrata Unió (CDU) 200 képviselőt küldhet a Bundestagba, 55-el kevesebbet, mint az előző négyéves ciklusban.
Testvérpártja, a Horst Seehofer bajor kormányfő vezette Keresztényszociális Unió (CSU) képviselőcsoportjának létszáma 56-ról 46-ra csökken.
A testvérpártok eddig rendre frakciószövetséget alkottak, ez várhatóan ezúttal is így l...
2017-09-25 08:31:19
Német választások - Az AfD parlamenti viszgálóbizottságot kezdeményez Merkel menekültpolitikája miatt
...
Alice Weidel, az AfD kampányát vezető egyik úgynevezett csúcsjelölt a ZDF országos köztelevíziónak nyilatkozva hangsúlyozta, hogy a Bundestag feladata a kormány ellenőrzése.
Ezért az AfD vizsgálóbizottságot kezdeményez, amely "nagyon világosan foglalkozik majd ennek a nőnek (Angela Merkelnek) a jogsértéseivel" - mondta a politikus.
Az Angela Merkel vezette CDU/CSU j...
2017-09-24 20:28:31
Német választások - Felmérés: a kormánypártok gyengülése és két új párt megjelenése várható a vasárnapi német v
... az FDP, az AfD és a Baloldal is megszerezheti, a legkisebb frakció pedig a Zöldeké lehet.
Valamennyi felmérés azt mutatja, hogy leginkább a nagykoalíció, a CDU/CSU és az SPD közös kormányzásának folytatása vagy a pártok színei (CDU/CSU: fekete, FDP: sárga, Zöldek: zöld) alapján Jamaica-koalíciónak nevezett CDU/CSU-FDP-Zöldek kormány tűnik valószínűnek.
Azonban a felmérés...
2017-09-21 23:34:30
Ismét tízezrek tiltakoztak a tervezett francia munkajogi reform ellen
... választókat is, akik a változásra szavaztak" - tette hozzá, utalva arra, hogy a pártja, a Köztársaság lendületben (LREM) abszolút többséget szerzett júniusban a nemzetgyűlésben.
A kormány június eleje óta egyeztetett a szakszervezetekkel és a munkáltatói szervezetekkel a tömeges munkanélküliség csökkentését célzó reform részleteiről, amelyeket öt rendelet formájában a pénteki...
2017-09-21 18:34:10
Új tűzoltóautókkal bővült a katasztrófavédelem gépjárműparkja
...
Pintér Sándor belügyminiszter csütörtökön a járművek ünnepélyes budapesti átadásakor emlékeztetett: a kormány 2010-ben Magyarország biztonságának növelését ígérte, és vállalásait lépésről lépésre teljesíti.
Növelték a közbiztonságot, a vagyonbiztonságot, csökkentették a tűzesetek által okozott károkat, jobban óvják a polgárokat a tűzesetektől, valamint gyorsabban és haté...
2017-09-21 14:22:29
NGM: 163,1 milliárd forint az augusztusi hiány
... összege 33,8 százalékkal nagyobb volt, és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében a szeptemberben esedékes családi támogatások - így a családi pótlék - kifizetését augusztusra előrehozta a kormány, ami összességében 33 milliárd forintot tett ki.
Az MNB kiemelte: az uniós módszertan szerinti, GDP-arányos 2,4 százalékos hiánycél az államháztartás stabilitásának megőrzése mellet...
2017-09-21 12:32:39
Csaknem 12 százalékkal nőtt az új járművek eladása Romániában
... magánszemélyek tulajdonába, ami az előző évekhez képest jelentős növekedést jelent.
Az egyesület szerint a magánszemélyek vásárlási kedvének növekedése azt mutatja, hogy már nem meghatározó a kormány által finanszírozott roncsautó-program. Az elmúlt években magánszemélyek szinte kizárólag a nyolc évnél öregebb autók lecserélése után kapott utalvánnyal vásároltak új személygé...
2017-09-20 16:35:16
Német választások - A választók csaknem 40 százaléka nem tudja, kire szavazzon
... Angela Merkel kancellár vezette CDU/CSU pártszövetséggel szemben.
Erre utal a ZDF Politbarometer című kutatásának egy másik adatsora is, amely szerint a németek 83 százaléka a negyedik kormányfői ciklusára készülő Angela Merkel győzelmére számít, és csupán 5 százalék számít Martin Schulz győzelmére.
Ha most vasárnap lenne a Bundestag-választás, a CDU/CSU a szavazatok 36 ...
2017-09-15 17:43:08
1 2 3 ..................455 456 ..........682 683 .........909 910 911 
Címkék: Ónodi-Szűcs Zoltán, Kereszténydemokrata Unió, Horst Seehofer, Keresztényszociális Unió, Alice Weidel, Angela Merkelnek, Angela Merkel, Pintér Sándor, Martin Schulz, kormányzati együttműködés, német parlam, kormánypártok gyengülése, vasárnapi német, tervezett francia, augusztusi hiány, választók csaknem, tárgyalás lehetőségét, beszélő viszonyt, legtöbb szavazatot, államtitkár utalt, előző uniós, vidéki egészségügyi, központi régió, előző négyéves, testvérpártok eddig, kormány ellenőrzése, legkisebb frakció, pártok színei, változásra szavaztak, kormány június, munkáltatói szervezetekkel, tömeges munkanélküliség, járművek ünnepélyes, kormány 2010-ben, tűzesetek által, iskolakezdés megkönnyítése, szeptemberben esedékes, családi pótlék, uniós módszertan, államháztartás stabilitásának, előző évekhez, egyesület szerint, magánszemélyek vásárlási, kormány által, elmúlt években, nyolc évnél, másik adatsora, negyedik kormányfői, pártszövetséggel, köztelevíziónak, tűzoltóautókkal, munkanélküliség,
© 2013 TVN.HU Kft.