Regisztráció  Belépés
Ünnepek - A hamisított termékek vásárlásának veszélyeire figyelmeztet a hamisítás elleni testület
...
Kiemelik: a hamis termékek vásárlása a játékok és egyéb elektrotechnikai eszközök esetében az egészségre, testi épségre gyakorolt káros hatás mellett anyagi kárt is jelenthet, mivel meghibásodás esetén a fogyasztót nem lehet kárpótolni a gyártói garancia hiányában.
A kockázatok ellenére számos lehetősége van a fogyasztónak arra, hogy még a vásárlás előtt ellenőrizze az á...
2017-12-20 13:42:18
Moszkvai bírósági ítélet szerint nem érvénytelen a Siemens-turbinák Krímbe történt eladása
... hogy foglalják le a turbinákat, amelyek a gazdasági büntetőintézkedések ellenére jutottak el az Oroszország által Ukrajnától 2014-ben elcsatolt félszigetre.
A Siemens német elektrotechnikai vállalat eredetileg oroszországi felhasználásra adta el a négy turbinát, ezeket azonban később a nemzetközi jogilag Ukrajnához tartozó, de Moszkva által annektált Krím félszigetre szállíto...
2017-12-14 18:25:34
Tudomány és zene találkozása: Zipernowsky Károlyra és Geyer Stefire emlékeznek
...
A tudós halálának 75. évfordulója alkalmából a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében Jeszenszky Sándor, a Magyar Elektrotechnikai Múzeum nyugalmazott igazgatója tart előadást Zipernowsky Károly munkásságáról, ezt követően Mészáros Csaba, a Zipernowsky Ház alapítója mond beszédet - közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint írták, Zipernowsy Károlyhoz, a ...
2017-11-25 13:02:11
Saját 5G mobil hálózati szolgáltatást létesítenének a német iparvállalatok
...
A villamosipari és elektrotechnikai ágazat szakmai képviseleti szervezete, a ZVEI (Zentralverband der Elektrotechnik- und Elektronikindustrie) azzal a kéréssel fordult a német szövetségi távközlési hálózati felügyelethez (Bundesnetzagentur), hogy engedélyezze tagjai számára ipari célú ötödik generációs privát adatátviteli hálózatok telepítését üzemeikben.
"Nem szeretnénk...
2017-10-12 13:42:33
Állandó Bay Zoltán-kiállítás nyílt a tudós szülővárosában, Gyulán
... meg, miként érkeznek vissza".
A kísérletével a radarcsillagászat tudományát megalapozó Bayt 1936-tól a Magyar Tudományos Akadémia levelező-, 1945-ben rendes tagjává és az Elektrotechnikai Egyesület elnökévé választották. A politikai helyzet alakulása azonban egyre reménytelenebbé tette helyzetét, 1948-ban a kommunista hatóságok zaklatásai és egy készülő koncepciós per elől Am...
2017-10-04 12:40:32
Városi séták és kóstolható kiállítás a csütörtökön kezdődő PLACCC-on
... alatt megváltozott a funkciójuk. A résztvevők megtudhatják többek közt, hogy mi üzemelt a Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus- és Táncpedagógus-képző Intézete, valamint az Elektrotechnikai Múzeum helyén.
A Walk & Talk tematikus sétákon ismert újságírók és bloggerek működnek közre, a Sleeping Beauty Project pedig az egyén belső világa és a külső valóság közötti átmeneti ...
2017-09-13 16:13:28
Mabisz: 8 ezer kárbejelentés érkezett a vasárnapi viharkár miatt
... Mabisz.
A hazai biztosító társaságok 2010 és 2016 között 330 ezer esetben, összesen több mint 25 milliárd forintot fizettek ki villámcsapások okozta károkra.
A Magya...
2017-08-10 11:11:30
Májusban rekordot ért el a német elektronikai export
...
A ZVEI (Zentralverband Elektrotechnik- und Elektronikindustrie e.V.) kimutatása szerint a német elektrotechnikai és elektronikai export májusban 14,9 százalékkal 16,0 milliárd euróra emelkedett, ami arra a hónapra vonatkozóan a valaha elért legmagasabb összeg.
Az év első öt hónapjában az export 10,8 százalékkal 80,2 milliárd euróra emelkedett.
Májusban az elektroni...
2017-07-25 11:28:26
Több mint 600 tonna fényforrás begyűjtését tervezi idén a Electro-Coord Magyarország
... mennyiség az értékesített fényforrások 60 százalékát teszi ki.
Kovács Béla a Közös érdek a lámpahulladék szelektív gyűjtése országos kampány megnyitóján Nagy Jánossal, az Magyar Elektrotechnikai Egyesület (MEE) Világítástechnikai Társaságának elnökével jelképesen elhelyezte az idei kétmilliomodik fényforrást a gyűjtőkonténerben.
Kovács Béla ismertette: a fényforrás 99 sz...
2017-07-19 15:03:50
Múzeumok éjszakája - Jövőtervezés és rendhagyó fizikaórák a Műszaki és Közlekedési Múzeum gyűjteményeiben
... László kovácsmester bemutatóján az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kovácsmesterség alapjaiba, az interaktív foglalkozáson elkészített munkákat magukkal is vihetik.
Az Elektrotechnikai Gyűjteményben készségfejlesztő foglalkozásokkal készülnek a gyerekeknek, akik festhetnek izzókra, részt vehetnek az elektrotechnikai puzzle nevű játékos kirakósban, papírból készíthetnek vo...
2017-06-21 15:48:04
1 2 3 .8 9 .12 13 15 16 17 
Címkék: Siemens-turbinák Krímbe, Zipernowsky Károlyra, Geyer Stefire, Állandó Bay Zoltán-kiállítás, Electro-Coord Magyarország, Közlekedési Múzeum, Budapesti Műszaki, Gazdaságtudományi Egyetem Dísztermében Jeszenszky Sándor, Magyar Elektrotechnikai Múzeum, Zipernowsky Károly, Mészáros Csaba, Zipernowsky Ház, Zipernowsy Károlyhoz, Magyar Tudományos Akadémia, Elektrotechnikai Egyesület, Magyar Táncművészeti Főiskola Koreográfus-, Táncpedagógus-képző Intézete, Elektrotechnikai Múzeum, Sleeping Beauty Project, Zentralverband Elektrotechnik-, Kovács Béla, Nagy Jánossal, Magyar Elektrotechnikai Egyesület, Világítástechnikai Társaságának, Elektrotechnikai Gyűjteményben, hamisított termékek, hamisítás elleni, német iparvállalatok, tudós szülővárosában, csütörtökön kezdődő, vasárnapi viharkár, német elektronikai, hamis termékek, gyártói garancia, kockázatok ellenére, fogyasztónak arra, vásárlás előtt, négy turbinát, nemzetközi jogilag, tudós halálának, kéréssel fordult, német szövetségi,
© 2013 TVN.HU Kft.