Regisztráció  Belépés
Londoni elemzők: aligha lesznek komoly reálgazdasági hatásai a tőzsdei zuhanásoknak
... e kockázatok járványszerű terjedésével szembeni globális sebezhetőség súlyossága "a közelében sem jár" az előző évtized közepén mértnek.
Egy másik nagy londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics azt emelte ki keddi értékelésében, hogy a jelenlegi globális részvénypiaci visszaesés történelmi távlatú visszatekintésben meglehetősen csekély.
A ház elemzői hang...
2018-02-06 17:43:39
Londoni elemzők: "nagyon erősen" kezdték az évet a közép-európai EU-gazdaságok
...
Az egyik legnagyobb londoni székhelyű globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics kedden ismertetett tanulmányában közölte, hogy az általa kidolgozott, GDP-súlyozással számolt összesített térségi gazdasági hangulatindex (ESI) átlaga januárban 109,9 volt a decemberi 107,8 után.
A térségen belül Magyarország ESI-indexe volt a legmagasabb ebben a hónapban, 1...
2018-01-30 17:52:43
Brexit - Kiszivárgott tanulmány: a brit gazdaság mindenképpen megsínyli a kilépést az EU-ból
... illetékes szerint a kiszivárgott tervezet következtetései mindemellett nagyon erősen függnek "mindenféle feltételezéstől", és számos eleme feltételes becslésekre alapul.
Nagy londoni elemzőházak is felhívták azonban a figyelmet legutóbbi tanulmányaikban arra, hogy hosszú távon súlyos gazdasági veszteségeket okozhat, ha Nagy-Britannia átfogó kereskedelmi megállapodás nélkül lé...
2018-01-30 12:21:52
Londoni előrejelzés: 4,8 százalék is lehetett az éves magyar GDP-növekedés a negyedik negyedévben
...
Az egyik legnagyobb londoni székhelyű globális pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics közgazdászai az európai feltörekvő térségről összeállított, kedden ismertetett negyedéves prognózisukban közölték: növekedési előrejelző modelljük - GDP Tracker - arra vall, hogy a magyar gazdaság éves összevetésű átlagos növekedési üteme 2017 negyedik három hónapjában 4,5-4,8 szá...
2018-01-23 18:34:05
Brexit - Elemzés: félmillió brit munkahelybe kerülhet a "kemény Brexit"
... jelentette be, hogy több hatástanulmányt rendelt a brit EU-tagság megszűnésének valószínűsíthető gazdasági és üzleti következményeiről.
A Cambridge Econometrics nevű tekintélyes elemzőház a csütörtökön bemutatott első elemzésben több lehetséges forgatókönyv-változatot vizsgált. Ezek közül a legrosszabb azt feltételezi, hogy Nagy-Britanniának nem sikerül egyezségre jutnia az ...
2018-01-11 16:11:05
Londoni elemzők: túlléphette az 5 százalékot a közép-európai EU-gazdaságok éves növekedése a negyedik negyedévb
...
Az egyik legnagyobb londoni pénzügyi-gazdasági elemzőház, a Capital Economics hétfőn ismertetett tanulmányában közölte, hogy az általa kidolgozott, GDP-súlyozással számolt összesített térségi gazdasági hangulatindex (ESI) átlaga a múlt hónapban 108,4 volt a novemberi 107,8 után. A cég londoni elemzői kiemelik, hogy már a novemberi érték is csaknem évtizedes csúcs volt.
A...
2018-01-08 19:13:24
Londoni elemzők: 16 éves csúcson a közép-európai feldolgozóipari szektorok aktivitása
...
Az egyik legnagyobb londoni gazdasági-pénzügyi elemzőház, a Capital Economics közgazdászai kedden közölték, hogy a cég által a magyar, a cseh és a lengyel feldolgozóiparra kiszámított, GDP-súlyozással mért beszerzésimenedzser-index (BMI) átlaga az előző havi 56,0-ról decemberben 56,9-re emelkedett.
Ez a legmagasabb BMI-szint ebben a térségben azóta, hogy a cég 2001-ben e...
2018-01-02 20:04:18
Brexit - A közgazdászok nagy többsége továbbra is borúlátó
...
A Financial Times minden év elején felmérésben kéri ki nagy befektetési és elemzőházak szakértőinek véleményét a következő tizenkét hónap várható gazdasági fejleményeiről.
A londoni gazdasági napilap keddi ismertetésében felidézi: két évvel ezelőtt a felmérésbe bevont közgazdászok háromnegyede, tavaly pedig 87 százaléka vélte úgy, hogy a Brexit hosszú távon káros hatást ...
2018-01-02 12:12:08
Brit szakszervezeti szövetség: Magyarország lesz jövőre az OECD reálbér-növekedési listavezetője, Nagy-Britanni
... munkavállalói helyzete bizonytalan, ez az alkalmazotti réteg nem tudja, hogy hány órát kell a következő héten dolgoznia, és azt sem, hogy ezért mennyi fizetést kap.
Nagy londoni elemzőházak is felhívták már a figyelmet a nagy-britanniai reálbér-erózióra.
A neves londoni közgazdasági egyetem, a London School of Economics gazdaságkutató intézete (Centre for Economic Perfor...
2017-12-29 12:41:58
Londoni elemzők: az idei csökkenés után jövőre is csak stagnál a brit életszínvonal
... szerint ennél is aggasztóbb, hogy a felmérésbe bevont alkalmazottak ötöde "szinte biztosnak", vagy "egészen valószínűnek" tartja, hogy jövőre elveszíti állását.
Más nagy londoni elemzőházak is felhívták a figyelmet az idén végbement reálbér-erózióra, amely egyes elemzői vélemények szerint köthető a Brexit-folyamathoz is.
A neves londoni közgazdasági egyetem, a London Sch...
2017-12-27 19:12:42
1 2 3 ...............50 51 ........75 76 .......99 100 101 
Címkék: Capital Economics, Magyarország ESI-indexe, Cambridge Econometrics, Financial Times, London School, Economic Perfor, London Sch, tőzsdei zuhanásoknak, közép-európai EU-gazdaságok, brit gazdaság, éves magyar, negyedik negyedévben, negyedik negyedévb, közép-európai feldolgozóipari, közgazdászok nagy, idei csökkenés, brit életszínvonal, előző évtized, másik nagy, jelenlegi globális, egyik legnagyobb, általa kidolgozott, térségen belül, legmagasabb ebben, kiszivárgott tervezet, figyelmet legutóbbi, európai feltörekvő, magyar gazdaság, brit EU-tagság, csütörtökön bemutatott, múlt hónapban, novemberi érték, lengyel feldolgozóiparra, előző havi, legmagasabb BMI-szint, térségben azóta, következő tizenkét, londoni gazdasági, felmérésbe bevont, alkalmazotti réteg, következő héten, nagy-britanniai reálbér-erózióra, neves londoni, idén végbement, valószínűsíthető, feldolgozóiparra, következtetései, feltételezéstől, tanulmányaikban, feldolgozóipari, hatástanulmányt, fejleményeiről, szakszervezeti, prognózisukban,
© 2013 TVN.HU Kft.