|
|
|
... félretesszük.
Tálba szitáljuk a lisztek... |
2022-12-03 20:02:09 |
|
|
|
|
|
|
... átszitáljuk.
Két deci langyos tejbe teszünk 3 evőkanál cukrot, és belemorzsoljuk az élesztőt.
Pár percig állni hagyjuk, majd a liszt közepébe fészket készítünk, beleborítjuk a felfutott élesztős tejet, és összekeverjük kevés liszttel.
Ezt a kovászt további tíz percig kelesztjük.
Egy deci langyos tejben feloldunk egy tojásnyi sertészsírt, és két egész tojást... |
|
2019-03-11 21:52:49 |
|
|
|
|
|
|
... és ráöntjük a langyos tejszínes tejet.
Az ujjunkkal kicsit elkeverjük, majd letakarva 10 percre félretesszük.
A túrót a 2 tojást villával összekeverjük.
Mikor az élesztő felfutott, hozzáadjuk a többi hozzávalót és a tojásos túrót és 15 percig dagasztjuk.
Ha lágy lenne a tészta, tegyük a jól lelisztezett munkapultra és kézzel gyúrjuk tovább addig lisztezve, míg ... |
2018-02-12 09:28:56 |
|
|
|
|
|
|
... annyi tej amennyit a tasak ír
Tetejét megkenni:
1 tojás sárgája
2 kanál víz
Elkészítése:
Az élesztőt a cukorral és egy kevés langyos vízzel felfuttatom, majd ha felfutott a többi hozzávalóval lágy tésztát gyúrok, és duplájára kelesztem.
Amikor megkelt átgyúrom és 10 egyenlő részre osztom.
Megfőzöm a pudingot az előírás szerint, majd a tésztákból ... |
|
2017-11-29 17:03:52 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk.
A lisztben elmorzsoljuk a margarint, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, ízlés szerinti sót (nekem elég volt az evőkanálnyi mennyiség, de kóstoljuk meg!), végül a tejfölben felfutott élesztővel sima tésztát dagasztunk.
30 percig letakarva pihenni hagyjuk.
Ezután lisztezett munkalapon ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, pogácsaszaggatóv... |
|
2017-01-12 09:44:03 |
|
|
|
|
|
|
Üregi Éva: Édeni régi étkek
Jó étvágyat!
Kertünk kincsei
Figyelem! A hozzávalók mindig 4 személyre értendők!
Paprikás krumpli
Hozzávalók:
1kg krumpli, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 szál kolbász vagy
6-8... |
2015-07-30 08:15:48 |
|
|
|
|
|
|
... langyos tejjel és kevés liszttel, majd langyos helyen futtassuk fel (kovász- készítés).
2. Tegyük a maradék lisztet, sót, borsot, áttört burgonyát, magvakat egy nagyobb tálba. Ha felfutott az élesztő, azt is öntsük a tálba, és langyos víz hozzáadásával készítsünk belőle tésztát. Dagasszuk ki alaposan, hogy jó levegős legyen. Ha kellően ,,szuszogós" a tészta, takarj... |
2015-02-05 23:50:49 |
|
|
|
|
|
|
... porcukor (a szóráshoz)
Elkészítés:
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben 1 ek cukorral.
A liszthez adjuk a sót, a maradék cukrot, a vaníliás cukrot, a felfutott élesztőt,
a szobahőmérsékletű margarint és a tojássárgáját.
Alaposan kidagasztjuk. Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
Lisztezett felületen 1,5 cm vasta... |
2015-01-19 20:03:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Hagymásiné Berei Joli Jol...
Leirok egy nagyon finom receptet, ugy találtam, de azóta a család kedvence lett. Kostoljátok meg, jó étvégyat hozzá.
Zalai borzas hús
Hozzávalók:
80 dkg sertéscomb, 30dkg burgonya, 10 dkg liszt, 10 dkg reszelt sajt,
1db tojás , 1dl tej, 2 gerezd fokhagyma, őrölt bors, só... |
2014-06-13 17:21:33 |
|
|
|
|
|
|
... felfuttatjuk, vagyis megvárjuk, amíg a bögre tetejére feljön az élesztős tej. Közben a főtt burgonyát áttörjük és összedolgozzuk a liszttel, a tojássárgával és a sóval, majd hozzáadjuk a felfutott élesztőt. Annyi langyos tejet öntünk apránként hozzá, hogy közepesen kemény legyen a tészta. Jól kidolgozzuk, és cipóba formálva lisztezett tálba rakjuk. A tetejét is belisztezzük, ezutá... |
2014-06-09 15:52:26 |
|
|
|
|