|
|
|
...
Magyar karácsony
Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a karácsonyi misén való részvétel (24-én éjfélkor vagy 25-én napközben). December 24-én hagyományosan a családok böjtölnek (karácsony böjtje), és csak este fo... |
2012-12-27 09:21:41 |
|
|
|
|
|
|
Magyar karácsony
Magyarországon a katolikus keresztények számára Jézus születésnapjának fénypontja a karácsonyi misén való részvétel (24-én éjfélkor vagy 25-én napközben). December 24-én hagyományosan a családok böjtölnek (karácsony böjtje), és csak este fogyasztják el a böjti vacsorát. Ez eredetileg alma, dió, méz és fokhagyma, majd vajas bableves hús nélkül (bö... |
|
2012-12-20 10:25:07 |
|
|
|
|
|
|
...-
Dudog Istvánné Franciska [bo...
Tejes kinder szelet
Hozzávalók:
A tésztához:
25 dkg cukor,
5 dkg margarin,
2 evőkanál kakaópor,
2 evőkanál méz,
2 tojás,
45 dkg liszt,
kávéskanál szódabikarbóna.
A krémhez:
7 dl tej,
1 evőkanál liszt,... |
2011-12-29 18:32:05 |
|
|
|
|
|
|
Húsokról
Ha a hús nem akar megpuhulni, egy-két evőkanál ételecettel locsoljuk meg.
· Ha túl zsíros a hús, a paprikás vagy a pörkölt alá ne külön pirítsuk meg a hagymát, hanem egyszerre tegyük fel a húst a hagymával, zsír nélkül, egy-két evőkanál víz társaságában.
· A zsíros húsról feltétlenül szedjük le a zsírt! (Egészen apró... |
|
2011-12-13 08:50:19 |
|
|
|
|
|
|
Sárgaborsópüré, sült hagymával
..............................
Hozzávalók: fél kg sárgaborsó, 3 fej hagyma, 1 pohár joghurt,
2 evőkanál liszt, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A sárgaborsót 10 órán át vízben áztatjuk, majd
lecsurgatjuk. Odatesszük főni, kb. fél liter vízben a fokhagymával,
a vegetával és a... |
|
2010-09-30 20:59:35 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
1 paprika,
2 cukkíni,
1 padlizsán,
1 paradicsom, néhány virsli,
3-4 tojás
Elkészítés:
Egy serpenyőben apróra vágott
hagymát megfonnyasztani pici olajon, hozzáadni a
kockára vágott friss pa... |
2010-04-16 14:15:19 |
|
|
|
|
|
|
Kókuszdió
Hozzávalók:
A külsejéhez:
rum: 2 ev kanál
... |
2009-12-11 15:56:33 |
|
|
|
|
|
|
...
A sütőcukrászat történelmi fejlődésének kezdete visszanyúlik a kultúra legősibb idejére. A sütőcukrászat alapjait voltaképpen akkor kezdték lerakni, amikor az emberek a nomád életmódról földművelő életmódra tértek át és rendszeresen kezdtek gabonamagvakat termeszteni. Adatok vannak arra, hogy a legrégebben ismert gabonák k... |
2009-07-27 18:16:39 |
|
|
|
|