Belépés
Rántotta régen és most
... ezüst tálban készétsd el, s ugy add fel.

Azaz rántotta...
Hozzávaló személyenként 3 db tojás, 1 dkg zsír vagy olaj esetleg vaj, só.
A tojásokat mély tálban jól elhabarjuk, megsózzuk. A zsiradékot palacsinta-
sütőben megforrósítjuk, s a tojást a forró zsírba öntjük. Villával a sütőedény
szélétől a közepe felé kavarjuk, egy csomóba gy&...
2018-02-21 13:58:15
Ízőrzők - Boldog
... puha, akkor átöblítjük, és leszűrjük.
A tojásokat felütjük, elkeverjük a cukorral. A tejet feltesszük a tűzre. Amikor már langyos, egy merőkanálnyit a cukros tojáshoz teszünk, és elhabarjuk benne a lisztet. Csomómentesre keverjük. A forró tejet ezzel sűrítjük be. Az összefőtt mancsot levesszük a tűzről, és lehűtjük.
Tálalásnál külön edénybe tesszük a kifőtt tésztát és a ...
2017-04-27 07:25:32
Sós teasütemény
... tojásfehérje
magok (szezámmag, lenmag, köménymag, mák)
reszelt sajt
kevés só

A liszthez adjuk a sót, és az apró kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. A tejszínt elhabarjuk a tojássárgájával, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajas liszttel. A tésztát lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyújtjuk, tálcára emeljük, és folpackba csomagolva fél-egy órára m...
2016-10-20 14:52:46
Sós teasütemény
... tojásfehérje
magok (szezámmag, lenmag, köménymag, mák)
reszelt sajt
kevés só

A liszthez adjuk a sót, és az apró kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. A tejszínt elhabarjuk a tojássárgájával, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajas liszttel. A tésztát lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyújtjuk, tálcára emeljük, és folpackba csomagolva fél-egy órára m...
2016-06-10 23:23:17
Joghurtos zöldbabfőzelék zabfasírttal
... fokhagymát. Beletesszük a pirospaprikát, majd 3 dl vizet adunk hozzá, ha némileg felforrt (de még nem lobog), jöhet a zöldbab.
Pár percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, végül hozzáadjuk az almaecetet és a felaprított petrezselymet.

...
2016-04-09 20:59:44
Erőleves szalonnagombóccal
... Megkeressük kedvenc teflonunkat, benne a szalonnát a zsemlével együtt világosra pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a füstölt húst apróra vágjuk, a tejet 1 csapott kiskanál sóval és a tojásokkal elhabarjuk.

Fogunk egy keverőtálat, beleöntjük a kihűlt szalonnás zsemlét, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a füstölt húst és a lisztet. Jól összedolgozzuk. Ezek után a finomra vágot...
2016-02-12 18:49:47
Fekete-fehér boglyasmetélt túróval, sonkás köntösben
... szalonnát, a pörcöt kivesszük. Amint a tészta langyosra hűlt, kevés szalonnazsírt locsolunk rá és átforgatjuk. Így nem ragad össze.

A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A tejföllel elhabarjuk a tojást, a túróhoz adjuk, beleszórjuk a fele reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük. Felét kétfelé vesszük, a tésztához keverjük. Hosszúkás sütőformát kevés ízes zsírral kikenünk, vá...
2016-01-02 16:48:50
Krakkói kacsa
... tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk. A sült levét a tejföllel és a liszttel elhabarjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, s leöntjük vele a darabokra vágott kacsát, amit így még tíz percig párolunk.

A lengyelek hagyományos körete a kása, de adhatunk hozzá párol...
2015-08-23 22:22:40
3 remek Lucskos káposzta recept
... főzzük, míg jó puha lett a hús. Víz csak éppen annyi legyen rajta, amennyi szükséges, hogy forrhasson, s ha jó puha minden, egy bögrébe teszünk egy kanál lisztet, s 1 deci tejfellel simára elhabarjuk, s a káposztába keverjük s azután, még fél óráig lassan főni hagyjuk - lehet ezt birkahúsból is készíteni, s édeskésen szüreti ételnek igen kedvelt.



Lucskos ká...
2015-04-12 08:35:00
Kezdődik az ünnepi mézeskalács sütkérezés
... Rama
A cukormázhoz
1 db tojásfehérje
kb. 15-20 dkg átszitált porcukor
kb. 8 csepp ecet
Elkészítés

Összekeverjük a lisztet, fahéjt, szódabikarbónát. A tejet elhabarjuk a tojássárgákkal. A vizet, mézet, cukrot és a margarint felforraljuk, langyosra hűtjük. Minden hozzávalót addig gyúrunk, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Az elején a té...
2014-12-11 16:18:13
1 2 3 4 5 7 8 9 10 
Címkék: tojásokat mély, zsiradékot palacsinta-, forró zsírba, közepe felé, tojásokat felütjük, tejet feltesszük, cukros tojáshoz, forró tejet, összefőtt mancsot, kifőtt tésztát, liszthez adjuk, apró kockákra, tejszínt elhabarjuk, vajas liszttel, tésztát lisztezett, joghurtot csomómentesen, zöldbabhoz adagoljuk, felaprított petrezselymet, zsemlével együtt, füstölt húst, tojásokkal elhabarjuk, kihűlt szalonnás, finomra vágot, pörcöt kivesszük, tészta langyosra, tejföllel elhabarjuk, túróhoz adjuk, fele reszelt, tésztához keverjük, kacsa puhára, sült levét, liszttel elhabarjuk, felszeletelt gombát, darabokra vágott, lengyelek hagyományos, bögrébe teszünk, kanál lisztet, káposztába keverjük, tejet elhabarjuk, margarint felforraljuk, edény falától, összemorzsoljuk, tojássárgájával, szódabikarbónát, tojássárgákkal, megforrósítjuk, zöldbabfőzelék, összedolgozzuk, csomómentesen, mozdulatokkal, szalonnazsírt, merőkanálnyit, csomómentesre, boglyasmetélt, pirospaprikát, személyenként, összekeverjük, petrezselymet, zabfasírttal,
© 2013 TVN.HU Kft.