|
|
|
... ezüst tálban készétsd el, s ugy add fel.
Azaz rántotta...
Hozzávaló személyenként 3 db tojás, 1 dkg zsír vagy olaj esetleg vaj, só.
A tojásokat mély tálban jól elhabarjuk, megsózzuk. A zsiradékot palacsinta-
sütőben megforrósítjuk, s a tojást a forró zsírba öntjük. Villával a sütőedény
szélétől a közepe felé kavarjuk, egy csomóba gy&... |
2018-02-21 13:58:15 |
|
|
|
|
|
|
... puha, akkor átöblítjük, és leszűrjük.
A tojásokat felütjük, elkeverjük a cukorral. A tejet feltesszük a tűzre. Amikor már langyos, egy merőkanálnyit a cukros tojáshoz teszünk, és elhabarjuk benne a lisztet. Csomómentesre keverjük. A forró tejet ezzel sűrítjük be. Az összefőtt mancsot levesszük a tűzről, és lehűtjük.
Tálalásnál külön edénybe tesszük a kifőtt tésztát és a ... |
|
2017-04-27 07:25:32 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
magok (szezámmag, lenmag, köménymag, mák)
reszelt sajt
kevés só
A liszthez adjuk a sót, és az apró kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. A tejszínt elhabarjuk a tojássárgájával, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajas liszttel. A tésztát lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyújtjuk, tálcára emeljük, és folpackba csomagolva fél-egy órára m... |
2016-10-20 14:52:46 |
|
|
|
|
|
|
... tojásfehérje
magok (szezámmag, lenmag, köménymag, mák)
reszelt sajt
kevés só
A liszthez adjuk a sót, és az apró kockákra vágott vajjal összemorzsoljuk. A tejszínt elhabarjuk a tojássárgájával, és gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a vajas liszttel. A tésztát lisztezett deszkán ujnyi vastagra nyújtjuk, tálcára emeljük, és folpackba csomagolva fél-egy órára m... |
|
2016-06-10 23:23:17 |
|
|
|
|
|
|
... fokhagymát. Beletesszük a pirospaprikát, majd 3 dl vizet adunk hozzá, ha némileg felforrt (de még nem lobog), jöhet a zöldbab.
Pár percig főzzük, közben a joghurtot csomómentesen elhabarjuk a liszttel egy tálban. Állandó kevergetés közben a zöldbabhoz adagoljuk, végül hozzáadjuk az almaecetet és a felaprított petrezselymet.
... |
|
2016-04-09 20:59:44 |
|
|
|
|
|
|
... Megkeressük kedvenc teflonunkat, benne a szalonnát a zsemlével együtt világosra pirítjuk. Ha ezzel megvagyunk, a füstölt húst apróra vágjuk, a tejet 1 csapott kiskanál sóval és a tojásokkal elhabarjuk.
Fogunk egy keverőtálat, beleöntjük a kihűlt szalonnás zsemlét, ráöntjük a tejet, hozzáadjuk a füstölt húst és a lisztet. Jól összedolgozzuk. Ezek után a finomra vágot... |
2016-02-12 18:49:47 |
|
|
|
|
|
|
... szalonnát, a pörcöt kivesszük. Amint a tészta langyosra hűlt, kevés szalonnazsírt locsolunk rá és átforgatjuk. Így nem ragad össze.
A sütőt 200 fokra bemelegítjük. A tejföllel elhabarjuk a tojást, a túróhoz adjuk, beleszórjuk a fele reszelt sajtot, sóval, borssal ízesítjük. Felét kétfelé vesszük, a tésztához keverjük. Hosszúkás sütőformát kevés ízes zsírral kikenünk, vá... |
2016-01-02 16:48:50 |
|
|
|
|
|
|
... tűzön addig főzzük, míg megpuhul.
Amikor a kacsa puhára párolódott, óvatosan kivesszük a serpenyőből, s amint kihűlt, négy-hét darabra vágjuk. A sült levét a tejföllel és a liszttel elhabarjuk, hozzáadjuk a felszeletelt gombát, s leöntjük vele a darabokra vágott kacsát, amit így még tíz percig párolunk.
A lengyelek hagyományos körete a kása, de adhatunk hozzá párol... |
2015-08-23 22:22:40 |
|
|
|
|
|
|
... főzzük, míg jó puha lett a hús. Víz csak éppen annyi legyen rajta, amennyi szükséges, hogy forrhasson, s ha jó puha minden, egy bögrébe teszünk egy kanál lisztet, s 1 deci tejfellel simára elhabarjuk, s a káposztába keverjük s azután, még fél óráig lassan főni hagyjuk - lehet ezt birkahúsból is készíteni, s édeskésen szüreti ételnek igen kedvelt.
Lucskos ká... |
2015-04-12 08:35:00 |
|
|
|
|
|
|
... Rama
A cukormázhoz
1 db tojásfehérje
kb. 15-20 dkg átszitált porcukor
kb. 8 csepp ecet
Elkészítés
Összekeverjük a lisztet, fahéjt, szódabikarbónát. A tejet elhabarjuk a tojássárgákkal. A vizet, mézet, cukrot és a margarint felforraljuk, langyosra hűtjük. Minden hozzávalót addig gyúrunk, amíg a tészta az edény falától el nem válik. Az elején a té... |
2014-12-11 16:18:13 |
|
|
|
|