Regisztráció  Belépés
Csirkemelltekercs muffinsütőben
... muffinsütőben





Hozzávalók

1 db egész csirkemell
2 csomag bacon
1/2 l tej

bors
ételízesítő
3 gerezd fokhagyma


Elkészítés

A csirkemelleket hosszúkás vékony c...
2018-09-17 11:13:23
Klasszikus hólabda
... cukor
5 dkg liszt
3 dl tej
1 db tojássárga
1 csomag kókuszreszelék
A csokimázhoz:
5 dkg csokoládé
1,5 dkg vaj


Elkészítés

1.

A porcukrot és a vaníliás cukrot keverőtálba tesszük, majd hozzáadjuk az egész tojásokat. Ezután robotgéppel habosra keverjük, hogy legalább háromszo...
2018-09-17 11:10:09
Hólabda
... csomag sütőpor
2 evőkanál kakaó
A krémhez:
1/2 l tej
5 evőkanál liszt
25 dkg vaj
20 dkg porcukor
kókuszreszelék

Elkészítés: A porcukrot kikavarjuk a forró vízzel, egyenként hozzáadva a tojások sárgáját. A liszttel elkeverjük a sütőport és a kakaót, majd a cukros masszához adjuk, végül óvatosan beleforgatom a...
2018-09-17 11:08:19
Túrós rózsa
... liszt,
250 gramm túró,
100 gramm margarin,
1/2 pohár cukor,
1/4 teáskanálnyi szódabikarbóna,
1 gramm vanillin,
1/2 teáskanál só,
2 tojás sárgája.
Elkészítése:1. Egy keverőtálba tegyük bele a túrót, a megolvasztott margarint, a cukrot, a vanillint, a sót és a két tojás sárgáját.

2. Folyamatos keverés mellett apránként, szitálva adj...
2018-09-16 09:02:04
Spenótos-lazacos lasagne
... dl tej
3 késhegynyi őrölt szerecsendió
késhegynyi frissen őrölt bors
1/2 kk só
bors
5 dkg grana padano vagy parmezán sajt


Elkészítés

A spenótot (ha mirelitet használunk) kiolvasztjuk, a levét kissé leöntjük. Egy serpenyőben kicsit megpároljuk, ízlés szerint megsózzuk és megborsozzuk. A sütőt 200 fokra...
2018-09-15 23:51:29
Salzburgi galuska, a villámgyors hétvégi desszert
... desszert

Hozzávalók

7 db tojásfehérje
10 dkg kristálycukor
2 db tojássárgája
5 dkg liszt
1 ek vaniliás cukor
vaj
porcukor

Elkészítés

A tojásfehérjét kemény habbá verjük, miközben fokozatosan adagoljuk hozzá a kristálycukort.
A tojássárgáját egy tálban elkeverj...
2018-09-15 23:46:56
Paprikás csirke galuskával
... meghámozzuk, és finomra aprítjuk. A zöldpaprikát és a paradicsomot megmossuk, a zöldpaprikát kicsumázzuk, és elnegyedeljük, a paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk.

Elkészítés: A zsiradékot felforrósítjuk, rádobjuk a hagymát, 1 percig pirítjuk (ne kapjon színt!), majd fedő alatt, és mérsékelt tűzön puhára pároljuk. Lehúzzuk az edényt a tűzről, a hagymához keverjü...
2018-09-15 23:43:44
Bajor májgombócleves
... tojássárgája
1 ek mustár

bors
8 dl marhahúsleves-alaplé
3 ek felkarikázott újhagyma zöld és/vagy petrezselyem a díszítéshez


Elkészítés

A májat ledaráljuk vagy robotgéppel durvára pürésítjük. A citrom héját lereszeljük. Az apróra kockázott hagymát némi olajon üvegesre pároljuk, majd levesszük a tűzr...
2018-09-15 23:39:17
A Magyar Tudományos Akadémia székházának történetéről szóló kötetet mutattak be Budapesten
... kiállítás tudományos katalógusaként jött létre. "A palota megnyitása óta eltelt 150 év hagyott annyi nyomot maga után, hogy érdemes legyen lajstromozni"- mondta, hozzátéve, hogy a katalógus elkészítése mögött komoly szakmai teljesítmény áll. A kötet hat fejezetben mutatja be a kiállítás anyagában szereplő tárgyakat, dokumentumokat, fotókat, művészi alkotásokat, tükrözve az akadémi...
2018-09-14 13:11:55
kanonok lepény
... kg liszt
2 evőkanál fagyos zsír
1 csomag sütőpor
25 deka cukor
2 egész tojás
1 citrom reszelt héja
tej
mogyoró, vagy dió
barackíz

ELKÉSZÍTÉSE

1/2 kg lisztet 2 evőkanál fagyos zsírral, 1 csomag sütőporral, 25 deka cukorral, 2 egész tojással, 1 citrom reszelt héjával és annyi tejjel, hogy könnyen dolgozható legyen, jól ...
2018-09-13 22:41:16
1 2 3 4 ................4917 4918 ........7376 7377 ........9834 9835 9836 
Címkék: Magyar Tudományos Akadémia, villámgyors hétvégi, csirkemelleket hosszúkás, vaníliás cukrot, egész tojásokat, porcukrot kikavarjuk, forró vízzel, tojások sárgáját, liszttel elkeverjük, cukros masszához, keverőtálba tegyük, megolvasztott margarint, levét kissé, serpenyőben kicsit, tojásfehérjét kemény, tálban elkeverj, paradicsomot megmossuk, zöldpaprikát kicsumázzuk, paradicsomot meghámozzuk, zsiradékot felforrósítjuk, hagymához keverjü, májat ledaráljuk, citrom héját, apróra kockázott, palota megnyitása, katalógus elkészítése, kiállítás anyagában, májgombócleves, kristálycukort, kókuszreszelék, szódabikarbóna, felforrósítjuk, dokumentumokat, katalógusaként, csirkemelleket, megolvasztott, marhahúsleves, tojásfehérjét, muffinsutoben, tojássárgáját, elnegyedeljük, muffinsütőben, felkarikázott, kristálycukor, paradicsomot, lajstromozni, teljesítmény, tojásfehérje, beleforgatom, szerecsendió, történetéről, felkockázzuk, petrezselyem, kiolvasztjuk, teáskanálnyi, megborsozzuk, tojássárgája, zöldpaprikát,
© 2013 TVN.HU Kft.