Regisztráció  Belépés
Almafőzelék
Hozzávalók 4 személyre:

60 dkg alma,
4 dkg liszt,
3 dkg cukor,
1 evőkanál ecet,
kevés só,
1 dl tejföl vagy joghurt.

Elkészítés:

A meghámozott és felszeletelt almát forrásban lévő vízbe tesszük.
Hozzáadjuk az ízesítőket: cukor, ecet, só. Ha az alma már puhul, a lisztet kevés hideg vízzel, vagy ha van tejfellel, összek...
2011-01-10 12:52:07
Becsinált leves
Hozzávalók:

50 dkg csirkeaprólék,
1 csomag mirelit vegyes zöldség,
1 kanál zöldpetrezselyem,
1 vöröshagyma,
1 kanál liszt,
1 kanál olaj.

Elkészítés:

Míg az aprólék felenged, egy csomó petrezselyem zöldet és egy diónyi vöröshagymát apróra vágunk. Az olajban a hagymát megfuttatjuk, majd a mirelit zöldséget beletéve, néhány...
2011-01-10 12:50:22
Krumplis zöldséglepény
... olaj
* 1 főtt tojás
* 5 dkg gomba
* 5 dkg cukkini
* 5 dkg parasztkolbász
* 5 dkg sonka
* 2 dkg sajt
* 1 dl tejföl

Elkészítés:

A burgonyát megmossuk, héjában puhára főzzük. Ha kész, meghámozzuk, áttörjük, kihűtjük. Közben a káposztát lereszeljük, és picit megsózzuk, majd 10-15 perces állás után kin...
2011-01-10 12:48:51
Krumplis lepénykék sajttal
Hozzávalók:

* 40 dkg krumpli
* 12,5 dkg liszt
* 4 dkg vaj
* 4 dkg reszelt sajt
* olaj
* só

Elkészítés:

1. Hámozd meg a krumplit, szeleteld fel.

2. Rakd a krumplit egy vízzel teli lábasba, adj hozzá sót, és főzd 20 percig.

3. Öntsd le a vizet, és törd össze a krumplit. Add hozz...
2011-01-10 12:47:29
Húsos-zöldséges-rizses muszaka
... sárgarépa,
4 nagyobb krumpli,
30 dkg zöldborsó,
1 fej vöröshagyma,
fél liter paradicsomlé,
vegeta,
olaj,
só,
bors,
vegeta,
1 kerámia tál

Elkészítés:

A vöröshagyját megtisztítom, megmosom és apróravágom, majd megfonnyasztom 3-4 kanál olajban. Ráöntöm a kiválogatott és megmosott rizsát, ízlés szerint sózom és fe...
2011-01-10 12:45:28
Gombás rakott káposzta
... poharas tejföl
olaj
Vegeta
pirospaprika
darált paprika
bors
bazsalikom
borsikafű
egy darab sajt (kb. 8 dkg), amit a tetejére vagdalsz

Elkészítés:

Most is meg kell párolni a káposztát, a gombát, a hagymát, és félkészre főzni a rizst.

A savanyú-káposzta párolásához egy nagyobb serpenyőbe önts kb. 4 evőkanálnyi ...
2011-01-10 12:43:59
A betűs receptek
... szalonna, 20 dkg rizs, 5 dl tejföl, 1 tojás, 1, kg savanyú apró káposzta, 10 db káposztalevél, 1 hegyes csípős paprika vagy 2 cseresznyepaprika, 1 teáskanál szárított csombor, bors, só.
Elkészítés: A lapockát megdaráljuk. A rizst többször váltott vízben átmossuk, és kissé lecsepegtetjük. Sós vízben félig megfőzzük, majd a darált húsból, a félig főtt rizsből, a tojással, sóval...
2011-01-10 12:39:48
A betűs receptek
... 1.
Hozzávalók: (3 kg hurkához) 1,5 l sertésvér, 8 zsemle, 50 dkg tokaszalonna, 40 dkg vöröshagyma, 2 dkg pirospaprika, 2 dkg törött bors, 1 dkg majoránna, 1 dkg őrölt szegfűszeg, só.
Elkészítése: A zsemlét apró kockára vágjuk, és a tokaszalonna felét kisütjük, majd ebben a zsemlekockákat megpirítjuk. A tokaszalonnát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi ellepi. Ha puhára f...
2011-01-10 12:33:59
A betűs receptek
... öntjük. Közép meleg sütőben megsütjük, kihűtjük. Tálaláskor kanállal tányérra szaggatjuk, cukrozott tejszínhabbal felspricceljük, darált mákkal megszórjuk.
Alföldi teaszalonna
Elkészítés: A táblákat besózzuk, majd egy hétig egy asztalra helyezzük őket, naponta változtatva a sorrendet. Ezután páclébe rakjuk (lásd sonkapáclé) egy hétre. Ezt követően langyos vízzel lemossuk...
2011-01-10 12:28:43
A betűs receptek
Al-dunai halászlé
Hozzávalók: 3 kg hal, 1 hagyma, 2 zöldpaprika, 20 dkg leveszöldség, 2 paradicsom, 3 dl tejföl, 3 tojássárgája, paprika, só, bors, babérlevél, csipetke
Elkészítése: A halakat megtisztítom, fejüket, farkukat, uszonyaikat levágom, a húst lefejtem és félreteszem. A hagymát apróra vágom, majd felteszem főni a csontokkal, fejekkel, farkakkal, sóval 2 liter v...
2011-01-10 12:07:23
1 2 3 ................4901 4902 4903 4904 ........7354 7355 ........9805 9806 9807 
Címkék: betűs receptek, lisztet kevés, aprólék felenged, csomó petrezselyem, diónyi vöröshagymát, hagymát megfuttatjuk, mirelit zöldséget, burgonyát megmossuk, káposztát lereszeljük, vízzel teli, vöröshagyját megtisztítom, darab sajt, tetejére vagdalsz, savanyú-káposzta párolásához, nagyobb serpenyőbe, lapockát megdaráljuk, rizst többször, darált húsból, félig főtt, zsemlét apró, tokaszalonna felét, zsemlekockákat megpirítjuk, tokaszalonnát annyi, táblákat besózzuk, asztalra helyezzük, halakat megtisztítom, húst lefejtem, hagymát apróra, zöldpetrezselyem, zsemlekockákat, parasztkolbász, lecsepegtetjük, megfonnyasztom, felspricceljük, tokaszalonnát, zöldséglepény, tejszínhabbal, káposztalevél, csirkeaprólék, megfuttatjuk, kiválogatott, leveszöldség, pirospaprika, petrezselyem, megtisztítom, vöröshagymát, paradicsomlé, tojássárgája, tokaszalonna, felszeletelt, vöröshagyját, zöldpaprika, meghámozott, lereszeljük, változtatva, vöröshagyma, megdaráljuk, elkészítése, teaszalonna, megpirítjuk, apróravágom, félreteszem,
© 2013 TVN.HU Kft.