Regisztráció  Belépés
Jászberényi krémes
... sütőpor
* A krémhez:
* 1 csomag puding (puncs, karamell, vanília ízlés szerint)
* 2,5 dl tej
* 15 dkg porcukor
* 12,5 dkg sütőmargarin

Elkészítés:

6 tojás sárgáját 6 kanál porcukorral habosra keverünk. Hozzáadunk 4 evőkanál feketekávét, 1 evőkanál kakaóport, 6 kanál lisztet (előtte keverjük hozzá a sütőport). A 6 t...
2010-08-05 11:58:03
Japán zöldségleves
... rizstészta
* 1 evőkanál olaj
* 1 teáskanál gyömbérpor
* 10 dkg cukorborsó (mélyhűtött)
* 5 evőkanál szójaszósz
* 4 szál újhagyma

Elkészítés:

A szárított gombát 20 percre beáztatjuk annyi meleg vízbe, amennyi bőven ellepi. A cukkinit megmossuk, végeit levágjuk, húsát felszeleteljük. A póréhagymát megtisztítjuk, felk...
2010-08-05 11:53:49
Japán kukoricaleves
... 4 dkg vaj vagy sütőmargarin
* 2 evőkanál. liszt
* 5 dl tej
* 5 dl víz
* 1 evőkanál cukor
* őrölt bors
* petrezselyem

Elkészítés:

A vajat egy fazékban felolvasztjuk, megfuttatjuk benne a lisztet. Felöntjük vízzel, beletesszük a levétől lecsurgatott kukoricát és a leveskockákat, és időnként megkeverve felfor...
2010-08-05 11:52:51
Japán csirkenyárs
... * 2 dl tyúkhúsleves,
* 1 dl száraz fehérbor,
* 2 evőkanál szójamártás,
* 5 dkg vaj, só,
* késhegynyi őrölt gyömbér,
* bors

Elkészítés:

A csirkemellfilét kb. 2x2 cm-es kockákra vágjuk és nyolc hurkapálcára felhúzzuk. Besózzuk és serpenyőben, kevés megforrósított vajon, gyakran forgatva megsütjük. A nyársakat kive...
2010-08-05 11:51:38
Jansson megkísértése
... * 60 dkg burgonya
* 4 dkg vaj
* 4 fej vöröshagyma szeletelve
* 10 dkg reszelt sajt
* 1 dl tejszín
* 2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:

A heringfiléket reggel hideg vízbe áztatjuk. Kora délután tejbe áztatjuk. A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük. Meghámozzuk, felkarikázzuk. A burgonyából kivajazott tűzálló ...
2010-08-05 11:50:42
Jamie Oliver kenyere
Hozzávalók:

* 1 kg liszt
* 3 csomag sütőélesztő (7g-os)
* 2 csapott evőkanál cukor
* 2 csapott evőkanál só
* 6 dl langyos víz

Elkészítés:

A hozzávalókat összedolgozzuk, majd addig gyúrjuk, amíg lágy, sima tésztát kapunk. Ekkor lisztezett tálba tesszük, fóliával lefedve langyos helyen, fél-egy óra alatt a du...
2010-08-05 11:49:17
Jamie csodapáca
... 2 adag pirospaprika
* 2 adag szárazfokhagyma
* 2 adag vöröshagymapor
* 2 egész gerezd fokhagyma
* 2 adag chayene bors
* étolaj

Elkészítés:

A hozzávalókat összekeverjük és tetszőleges hússzeletekre kenjük. Hűtőben 2 órát, vagy többet pihentetjük.
Megjegyzés:

Nagyon finom rostonsűlt hús készíthető vel...
2010-08-05 11:47:42
Jambalaja
... zöldpaprika
* 2 paradicsom
* 1 pohár száraz fehérbor
* chili
* só
* bors
* petrezselyem
* oregano
* kakukkfű

Elkészítés:

A rizst az olajon kicsit megfuttatjuk, felöntjük a húslevessel, és 15 percig lassú tűzön főzzük. Hozzákeverjük a rákocskákat, a kockára vágott csirkehúst, a csíkokra vá...
2010-08-05 11:46:35
Jalapenorita
... 1 pohárhoz:
* fél citrom
* 4 cl tequila
* 2 cl Grand Marnier likőr (narancslikőr)
* 4 jégkocka
* fél teáskanál Tabasco mártás

Elkészítés:

A citromból levágunk egy vékony szeletet, a maradék levét kinyomjuk. A maradékkal körbedörzsöljük a pohár szélét, és sóba mártjuk. A tequilát, a likőrt, a jégkockát, a citromleve...
2010-08-05 11:45:38
Jakut kárászleves
... olyan 15-20 cm méretűeket)
* medvehagyma (ha nincs, valamilyen zöldhagyma is jó, ebből nem kell sok)
* 4-5 gerezd fokhagyma
* 1 dl tej
* só

Elkészítés:

Vesszük a kárászokat és lepikkelyezzük, levágjuk a farokuszonyát és melső uszonyait is eltávolítjuk. Beirdaljuk a gerince mellett mindkét oldalon. Ezután nem bontjuk fel, ha...
2010-08-05 11:44:09
1 2 3 ................4917 4918 ........7351 7352 7353 7376 7377 ........9834 9835 9836 
Címkék: Jamie Oliver, Grand Marnier, szárított gombát, cukkinit megmossuk, póréhagymát megtisztítjuk, fazékban felolvasztjuk, levétől lecsurgatott, nyársakat kive, heringfiléket reggel, burgonyát héjában, burgonyából kivajazott, hozzávalókat összedolgozzuk, hozzávalókat összekeverjük, olajon kicsit, kockára vágott, citromból levágunk, vékony szeletet, maradék levét, maradékkal körbedörzsöljük, pohár szélét, gerince mellett, csirkemellfilét, körbedörzsöljük, szárazfokhagyma, felszeleteljük, lepikkelyezzük, megforrósított, vöröshagymapor, összedolgozzuk, felolvasztjuk, kukoricaleves, megtisztítjuk, leveskockákat, farokuszonyát, hússzeletekre, heringfiléket, hozzákeverjük, összekeverjük, felkarikázzuk, megkísértése, megfuttatjuk, jalapenorita, tyúkhúsleves, sütőmargarin, hozzávalókat, zsemlemorzsa, zöldségleves, hurkapálcára, pirospaprika, petrezselyem, narancslikőr, eltávolítjuk, lecsurgatott, póréhagymát, csirkenyárs, meghámozzuk, vöröshagyma, jászberényi, rákocskákat, beletesszük, serpenyőben, szójamártás, zöldpaprika,
© 2013 TVN.HU Kft.