Regisztráció  Belépés
Almás-rebarbarás torta
... (reszelt)
csipetnyi gyömbér (reszelt)
csipetnyi szegfűszeg
csipetnyi bors
2 piros színű alma
4 evőkanál sárgabaracklekvár
a forma kikenéséhez vaj




ELKÉSZÍTÉS

A tésztát kerek lappá nyújtjuk, kivajazott tortaformába simítjuk, a tetejére zsírpapírt teszünk, erre száraz babot szórunk. Meleg sütőben világosra sütjük. ...
2006-09-05 09:02:34
Almás-habos csemege
... zsemlemorzsa
3 evőkanál barna cukor
50 dkg almakompót
7,5 dkg vaj

A tetejére
2 dl tejszín
2 evőkanál porcukor
3 evőkanál málnadzsem



ELKÉSZÍTÉS

A csokoládét lereszeljük. A vajat felolvasztjuk, majd a zsemlemorzsával és a cukorral kevergetve 5 percig főzzük, míg aranyszínű lesz, a zsemlemorzsa pedig ropogós. ...
2006-09-05 09:00:33
Almás-aszalt szilvás torta
... porcukor
4 alma
30 dkg vajas tészta
2 tojás
3 tasak vaníliáscukor
10 dkg őrölt mandula
1 dl tejszín
8 szilva (aszalt, kimagozott)




ELKÉSZÍTÉS

A vaníliarudat hosszában kettévágjuk, és 1 liter vízben 10 dkg porcukorral felforraljuk. A meghámozott, kimagozott almákat négyfelé vágjuk, a szirupba tesszük, és 5 pe...
2006-09-05 08:59:16
Almás charlotte
... almabor
3 evőkanál méz
1,5 kg alma
15 dkg vaj
fél kávéskanál őrölt fahéj
2 evőkanál sárgabaracklekvár
4 briós
1 dkg mandulaforgács




ELKÉSZÍTÉS

A mazsolát fél órára a borba áztatjuk. Az almákat meghámozzuk, magházukat kivájjuk, és szeletekre vágjuk. A mézzel, 5 dkg vajjal és a fahéjjal kislángon puhára párolj...
2006-09-05 08:58:09
Áfonyatorta
... citrom
40 dkg áfonya
a szóráshoz: 20 dkg liszt
25 dkg cukor
20 dkg őrölt mandula
15 dkg vaj
2 tojássárgája
csipetnyi só




ELKÉSZÍTÉS

A citrom héját finomra reszeljük. Robotgéppel 20 dkg cukrot, 10 dkg mandulát, a citromhéjat és a sót összedolgozzuk, majd hozzáadjuk a vajat és a tojássárgákat. Sima masszává tu...
2006-09-05 08:56:05
Áfonyás teasütemény
HOZZÁVALÓK:

20 dkg margarin
20 dkg liszt
20 dkg áfonya
10 dkg cukor
3 tojás
fél tasak élesztőpor
1 citrom
csipetnyi só

ELKÉSZÍTÉS

A cukrot a margarinnal habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást. A lisztet elvegyítjük az élesztőporral, a sóval, a reszelt citromhéjjal, majd apránként a krémhez keverjük. Az áfon...
2006-09-05 08:54:50
Pulykasróf Franci módra
... (egész szelet), 4 szelet zöldpaprika, 2 gerezd fokhagyma sóban összetörve, 1 dl fehér bor (rizling), 3 cl konyak, bors, mustár, ételízesítő, magyaros sült fűszer, 8 dkg zsír.

Elkészítése:

Vágd a húst négy egyforma hosszú csíkra. Keverd el két evőkanál mustárban a fűszereket és a fokhagymát, és kend rá egyenletesen a hússzeletekre, és hagyd 2-3 órát pácolódni....
2006-09-04 17:41:11
Hókifli
...
Hozzávalók:

30 dkg liszt
25dkg margarin
2 evőkanál 10 %-os ecet
4 evőkanál víz
kevés só
porcukor

Elkészítés:

Az összetevőket kézzel jól összegyúrni, egy éjszakán keresztül pihentetni. Pihentetés után kinyújtani 4-5 mm vastagra, kb. 5 centis kockákra vágni, közepére 1 db kimagozott meggyet, diót vagy kemény le...
2006-09-04 14:38:30
Amaretti (mandulás puszedli it
... porcukorral meg a keserűmandula-aromával; a tojásfehérjéből kemény habot verünk, a kristálycukrot hozzáadjuk. Kanalanként tesszük bele a mandulamasszát, majd simára keverjük.

Elkészítés:

A sütőt 150 fokra előmelegítjük; egy tepsit kizsírozunk és liszttel beszórunk; a masszát sima csővel ellátott dresszírzsákba töltjük, majd kb. diónyi halmocskákat nyomunk a ...
2006-09-04 14:26:25
Francia csokikrém 2 személyre
Hozzávalók:

20 dkg étcsoki (minél sötétebb, annál jobb, pl 72%-os)
2 evőkanál tejszín (nem baj, ha kicsit többet teszünk bele)
1-2 zacskó vaníliás cukor
4 db tojás.

Elkészítés:

A csokit gőz fölött felolvasztom, hozzáadom a tejszínt, majd leveszem a tűzről. Közben a tojásokat szétválsztom, és a tejszínes csokiba beleteszem a tojássárgá...
2006-09-04 10:07:57
1 2 3 ................4903 4904 ........7354 7355 ........9801 9802 9803 9805 9806 9807 
Címkék: Pulykasróf Franci, forma kikenéséhez, tésztát kerek, tetejére zsírpapírt, csokoládét lereszeljük, vajat felolvasztjuk, cukorral kevergetve, zsemlemorzsa pedig, vaníliarudat hosszában, szirupba tesszük, borba áztatjuk, almákat meghámozzuk, fahéjjal kislángon, citrom héját, margarinnal habosra, lisztet elvegyítjük, reszelt citromhéjjal, krémhez keverjük, húst négy, összetevőket kézzel, éjszakán keresztül, tojásfehérjéből kemény, kristálycukrot hozzáadjuk, tepsit kizsírozunk, masszát sima, tojásokat szétválsztom, tejszínes csokiba, zsemlemorzsával, tojásfehérjéből, mandulamasszát, mandulaforgács, kristálycukrot, összedolgozzuk, dresszírzsákba, élesztőporral, keserűmandula, vaníliáscukor, felolvasztjuk, tojássárgákat, hússzeletekre, előmelegítjük, egyenletesen, halmocskákat, felforraljuk, vaníliarudat, zsemlemorzsa, szétválsztom, tortaformába, összetevőket, felolvasztom, tojássárgája, citromhéjjal, ételízesítő, kettévágjuk, elkészítése, zöldpaprika, kikenéséhez, porcukorral, meghámozott, meghámozzuk, robotgéppel,
© 2013 TVN.HU Kft.