Belépés
Tésztasaláta
... kukoricát is lecsepegtetem és átmosom, vagy ha nem konzervet használok, akkor megfőzöm.

A 25 dkg sonkát és a 25 dkg füstölt parizert kockákra vágom, és 1 nagy doboz tejfölt elkeverek ízlést szerinti mennyiségű majonézzel és kechuppel.

A tésztát, kukoricát, sonkát, füstölt parizert és a tejfölös öntetet egy tálba teszem, majd jól elkeverem az összetevőket. Hűt...
2021-03-18 18:19:12
Sárga túró
... szerintem itt a megyében nem nagyon van asztal ahol nem található meg... nagyon egyszerű az elkészítése...

1 liter házi tejet csak kéz melegre kell langyosítani... 10 tojást elkeverek... a langyos tejhez keverem... lassú lángon folyamatosan kevergetve addig főzöm amíg kicsapódik... én ekkor tettem hozzá egy vanília cukrot.. és egy marék mazsolát... aki szereti még tehet...
2018-03-30 07:37:11
Máglyarakás
Egy normál kis tepsihez:

1 nagy bagett leszetelve.

6 tojássárgáját 6dkg vajjal és
5dkg cukorral és
egy kis vanliás cukorral elkeverek és hozzáöntök
kb 6dl langyos tejet.

Ezzel a keverékkel leöntöm a bagettet. A tepsit kivajazom, bele a bagett, rá
egy kis darált dió,
6 kisebb alma szelteve. az almát megszórom
eg...
2018-03-11 19:50:40
Kolbászos-sajtos rakott karfiol
... Elkészítés: A karfiolt rózsákra szedem, sós vízben megfőzöm. Egy hőálló edény alját kivajazom, szórok rá zsemlemorzsát, ráhelyezem a karfiolt. Vágok rá kolbászkarikákat. A tejfölben elkeverek 1 tojást, ráöntöm a karfiolra, fűszerezem. Ráteszem a felszeletelt paradicsomot, az apróra vágott bazsalikomlevelet, a reszelt sajtot, a zsemlemorzsát, végül a paprikákat, kevés vajat, 180 C...
2017-10-06 22:21:21
Bodzabogyó lekvár
... így megszabadulok az apró magvaktól és a bogyók héjától. A szűrt levet visszateszem a lekvárfőző edénybe, ha kell, édesítem minimális mennyiségű cukorral (vagy egyéb édesítőszerrel), elkeverek benne pár csepp frissen facsart citromlevet, beleszórom a pektint (rá van írva a csomagolásra, hogy mennyi gyümölcshöz mennyi pektin kell, de én most kevesebbet tettem bele mert egy hígabb ...
2017-08-08 08:57:37
Húsvét a világ körül
... szakítok belőle, és zsemlévé görgetem. A megformázott gombócokat sütőpapíros tepsire ültetem, kicsit hagyom kelni, majd a sütőbe teszem. Amíg sül, elkészítem a mázat: 2 evőkanál lisztet elkeverek 2 evőkanál porcukorral, és annyi vizet adok hozzá, amivel nem túl folyós tésztát kapok. Ezt vagy habzsákba töltöm, vagy - bízván a kézügyességemben - egy kanál segítségével applikálok rá ...
2017-04-15 22:54:51
Tiramisu
... tesszük.Másnap kiborítjuk, a tetejét
megszórjuk kakaó porral.

Sajt ahogy én készítem( krémsajt)

2liter házi tejet felforralok, ha kész elzárom alatta a gázt . Elkeverek benne 2nagy és1 kicsi tejfölt. 10-15percig állni hagyom.ne ijedj meg ilyen kis gömböcskék lesznek. Ezután egy háromszög alakú ruhába merem. Óvatosan, mert forró. felakasztom kicsepegtetni...
2016-12-23 11:17:45
Frittata
... gerezd fokhagymát beleaprítok, sózom és borsozom.

5 deka fetát felkockázok és hozzákeverem. 3 tojást fél deci tejszínnel, 1 csokor petrezselyemmel és 10 deka reszelt goudával elkeverek, a rizsre öntöm.

Néhány apró paradicsomot félbevágok, sóval és borssal meghintem, és a rizs tetejére pakolom öket. Olívaolajjal megcsepegtetem és forró sütöben 20 percig sütöm....
2016-12-15 18:01:11
Magyar pite
... vaníliás cukor
2 ek. kakaópor
Kb. 2 dl tejjel kikeverem a szárazanyagokat ( robotgéppel ) és hozzákeverem a maradék tejet.
Megfőzöm sűrűre, leveszem a tűzről a lábast és elkeverek benne
12,5 dkg margarint teljesen.
Tetejére lehet csokimázt kenni vagy porcukrozni.
A krémet még forrón betöltöm a lapokba, a tálcámat ráborítom és így hagyom puhulni pár ór...
2016-06-09 08:52:27
Hídacskák vagy fakéreg sütemény
... csésze darált dió
- 1 csésze kristálycukor

Elkészítése:
Összekeverem a margarint a liszttel majd hozzáadom a tejfölt, az 1 tojást, az élesztőt, amit egy kis vízben elkeverek, a pici sót és pici cukrot.
Ha összegyúrtam, hagyom 20 percig pihenni. Ha nem akarom egyszerre megsütni, le lehet egy részét a nyers tésztának fagyasztani.
Majd kinyújtom kb.2 ...
2016-02-27 20:58:15
1 2 3 ..12 13 .19 20 .24 25 26 
Címkék: világ körül, tejfölös öntetet, tálba teszem, langyos tejhez, vanília cukrot, marék mazsolát, keverékkel leöntöm, tepsit kivajazom, almát megszórom, karfiolt rózsákra, hőálló edény, tejfölben elkeverek, felszeletelt paradicsomot, apróra vágott, reszelt sajtot, apró magvaktól, bogyók héjától, szűrt levet, lekvárfőző edénybe, megformázott gombócokat, sütőbe teszem, kanál segítségével, háromszög alakú, rizsre öntöm, rizs tetejére, maradék tejet, tálcámat ráborítom, liszttel majd, nyers tésztának, kézügyességemben, kolbászkarikákat, petrezselyemmel, szárazanyagokat, édesítőszerrel, megcsepegtetem, tojássárgáját, zsemlemorzsát, kicsepegtetni, megszabadulok, lecsepegtetem, kristálycukor, langyosítani, paradicsomot, csomagolásra, összegyúrtam, segítségével, visszateszem, összetevőket, felszeletelt, tésztasaláta, folyamatosan, megformázott, összekeverem, olívaolajjal, hozzákeverem, felforralok, elkészítése, máglyarakás, robotgéppel, porcukorral, gyümölcshöz, felkockázok, beleaprítok, fagyasztani, felakasztom, porcukrozni,
© 2013 TVN.HU Kft.