Belépés
A tökéletlen piskótatekerentyű avagy teki receptje
... lesz. Nekem ez évekig csak amolyan sznob cukrászdolognak tűnt, de rá kellett jöjjek, hogy igenis számít - sokat.
Ott tartunk hát hogy az alapanyagok félig készen, sárgája a cukorral elkeverve, fehérje még a hűtőben, liszt átszitálva. Fogjuk meg a szexi tepsinket, rakjunk bele papírt és KAPCSOLJUK BE A SÜTŐT. Tekerintsük fel a gombot 180 fokra és azzal a svunggal nyúlhatunk is...
2017-05-26 08:39:08
Alma fánk!
... nyersen, hàmozzuk meg , nagylyukú reszelőn lereszeljük.
A levét kifacsarjuk.
Ezutàn hozzàadjuk a tojàsokat, a két féle cukrot, és fokozatosan a sütőporral elkevert lisztet.
Ősszedolgozzuk, és egy kanàl segìtségével , vagy a kezünkkel a forró olajba szaggatjuk.
A tészta ne legyen túl nagy , mert sütés közben tovàbb nő.
Egy...
2015-10-01 16:17:21
Gyógyító konyha
A GYÓGYÍTÓ KONYHA
15
Általános elvként leszögezhetjük, hogy ha az év mel
egebb szakában vagy meleg környezetben
növényi élelmiszereket használunk, az egyensúly k
edvéért válasszunk yinebb növényeket.
Ugyanígy, amikor hidegebb időszakban vagy hidegebb
környezetben választunk növényeket,
ezeket a yin ...
2015-05-03 00:27:57
x
... majdnem megfőtt, beledobom a medvehagymát és a fokhagymát, forrástól számítva kb. 5-8 percig főzöm. Ezután botmixerrel jól eldolgozom.
Visszateszem a tűzhelyre, 1-2 kanál levessel elkeverem a tejszínt jó simára, és a gyöngyöző levesbe öntöm folytonos keverés mellett. Kóstolom, és ha kell, sózom, ízlés szerint borsozom. A tejszínnel csak egyet rottyanjon.
Kissé lehűtöm ...
2014-05-28 06:51:39
x
... lábasba az elősütött hússzeleteket és mérsékelt tűzön puhára pároljuk.Ha alevét elfőné,mindig egy-egy kevés vízzel pótoljuk.Végül ráöntjük a tejfölt vagy tejszínt,amelyben csomómentesre elkeverünk 1 kávéskanál lisztet és összeforraljuk a hússal.Galuskával körítve forrón tálaljuk.A tetejét megszórhatjuk apró petrezselyemmel.
#1057
2008. november 16. 15:20
Válaszo...
2014-01-11 19:48:12
Sonkás fánk
... tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk.
Jól kidolgozzuk, és letakakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.
Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra.
Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, ki...
2011-01-13 12:42:44
sonkás fánk
... tejjel gyúrjuk össze, hogy kemény tésztát kapjunk.
Jól kidolgozzuk, és letakakarva, langyos helyre téve megkelesztjük.
Félujjnyi vastagságúra kinyújtjuk, egyik felére tejföllel elkevert, apróra vágott füstölt sonka halmokat teszünk, egyenlő távolságra.
Ráhajtjuk a tészta másik felét, egy kicsit lenyomkodjuk, majd fánkszaggatóval, a tölteléket a közepére helyezve, ki...
2011-01-10 11:48:06
Forgácsfánk 4.
... csíkokat készítünk belőle....
2010-08-21 14:52:27
Fűszeres-Sajtos Csirke
... lisztet a fűszerekkel és a megtisztított apróra
vágott fokhagymával összekeverjük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felkarikázzuk.
A sajtot lereszeljük. Az olajat és a tejfölt jól elkeverjük.
Egy tűzálló tálat kikenünk. Ha nagyobb mennyiséget készítünk, akkor magas perem-
tepsit, vagy nagyobb h)álló üvegtálat válasszunk. Kisebb mennyiségnél megfelel)
egy h)...
2010-05-21 11:57:16
A fokhagyma életmentő hatása
... Ezt követően a pépet tiszta ruhán átszűrjük üvegbe. A nyert folyadék tömény, ragacsos fokhagymakivonat. Adagolása: mindig evés előtt kell meginni, kevés tejben, gyümölcslében vagy vízben elkeverve:Reggel Délben Este
1. nap: 1 csepp 2 csepp 3 csepp
2. nap 4 csepp 5 csepp 6 csepp
3. nap: 7 csepp 8 csepp 9 csepp
4. nap: 10 csepp 11 csepp 12 csepp
5. nap: 13 c...
2009-01-11 13:35:00
1 2 
Címkék: Fűszeres-Sajtos Csirke, KAPCSOLJUK BE SÜTŐT, GYÓGYÍTÓ KONYHA, Reggel Délben Este, tökéletlen piskótatekerentyű, fokhagyma életmentő, alapanyagok félig, cukorral elkeverve, szexi tepsinket, svunggal nyúlhatunk, levét kifacsarjuk, sütőporral elkevert, forró olajba, gyöngyöző levesbe, tejszínnel csak, elősütött hússzeleteket, tejfölt vagy, tetejét megszórhatjuk, tészta másik, kicsit lenyomkodjuk, közepére helyezve, megtisztított apróra, vöröshagymát megtisztítjuk, sajtot lereszeljük, tűzálló tálat, pépet tiszta, nyert folyadék, fokhagymakivonat, fánkszaggatóval, petrezselyemmel, cukrászdolognak, összeforraljuk, élelmiszereket, ősszedolgozzuk, leszögezhetjük, megszórhatjuk, csomómentesre, megkelesztjük, felkarikázzuk, gyümölcslében, megtisztítjuk, összekeverjük, megtisztított, hússzeleteket, lenyomkodjuk, vöröshagymát, visszateszem, vastagságúra, fokhagymával, környezetben, medvehagymát, mennyiségnél, kidolgozzuk, alapanyagok, fűszerekkel, letakakarva, lereszeljük, fokozatosan, forgácsfánk, botmixerrel, kifacsarjuk,
© 2013 TVN.HU Kft.