Belépés
Az MSZP népszavazást kezdeményez a kormánytagok egészségügyi VIP-ellátásának megszüntetéséről
... a magyar egészségügy állapotára akarja felhívni a figyelmet. Arra a tarthatatlan helyzetre mutatnak rá - folytatta - , hogy elfogadhatatlan az, míg a kormánytagok kiemelt egészségügyi ellátást kapnak, addig több tízezren várnak műtétre, tíz órákat kell várni a sürgősségi osztályokon.
Elmondta, az Országgyűlés népjóléti bizottságának fideszes többsége kedden nem vette tárgysor...
2018-10-10 14:22:04
Novák: ötszázmillió forinttal támogatja a kormány családi és munkahelyi bölcsődék létrehozását
... csoportonként pedig 5,6 millió forint - ismertette az államtitkár.
Felidézte, az elmúlt időszakban bővítették és rugalmasabbá tették a bölcsődei ellátórendszert. A szülők már négyféle ellátástípus közül választhatnak: a hagyományos mellett mini, családi és munkahelyi bölcsődék is létrejöttek.
Emellett előírták, hogy minden olyan településen gondoskodni kell bölcsődei ell...
2018-10-09 14:42:23
Novemberben érkezik a nyugdíjprémium, az intézkedés 2,5 millió embert érint
... átlagnyugdíjjal rendelkezők is. A 80 ezer forint alatti nyugdíjak esetében a nyugdíjprémium összege arányosan csökken, az 50 ezer forintos nyugdíjban részesülők 11 250 forintot kapnak.
Az ellátást nemcsak az öregségi nyugdíjban részesülők, hanem azok is megkapják, aki nyugdíjra vagy nyugdíjszerű ellátásra jogosultak, így az intézkedés 2,5 millió embert érint.
A kormány ...
2018-10-08 18:20:54
Krónika 6. rész (kérdések, azonnali kérdések)
... kérdezte, hogy miért cél kéttényezőssé tenni az egészségügyi rendszert. Rámutatott: a magyar állampolgárok többsége tisztességesen fizeti a tb-járulékot azért, hogy a kórházakban, rendelőkben ellátást kapjon, de ha bármi problémájuk adódik, mégis a magánrendeléseken kötnek ki. Egyre inkább párhuzamos egészségügyi ellátórendszer alakul ki, amit a kormány nem akar megfékezni, sőt, i...
2018-10-08 15:42:29
Krónika 6. (interpellációk)
... nyugati országok.
A komoly orvoshiány nagyon negatívan befolyásolja az egészségügyi intézményrendszer állapotát. Példaként hozta, hogy diósgyőri városrészben építik le az egészségügyi ellátást, de nagy az orvoshiány Nógrád megyében is, a fővárosban a Honvéd kórházban elvették a túlórapénzt az orvosoktól. Mikor lesz végre valódi bérrendezés, mikor javítanak a feltételeken? - k...
2018-10-01 17:34:32
Krónika 8. rész (napirend után)
... gyermekek akár hónapokig is be vannak zárva és az élelmezésük sem megfelelő. Völner Pál államtitkár a képviselő kijelentéseit hangulatkeltésnek nevezte. Hangsúlyozta, hogy mindenki kap ellátást a tranzitzónákban és Magyarország az összes nemzetközi egyezményt betartja.
Schmuck Erzsébet (LMP) úgy látta, hogy a magyar kormány az autóipar "markában van és továbbra is azt a szűkl...
2018-09-24 16:43:57
A Nébih élménypedagógiai programjaival bővült a Minipolisz gyermekváros
... érdekében interaktív foglalkozásokon hívja föl a figyelmüket arra, hogy a tej a gondos állattartás eredménye, de a megnyitott terekben a gyermekek megismerhetik többek között az állatorvosi ellátást, valamint annak eszközeit is - közölte. Pallós László arra számít, hogy a Nébih foglalkozásai hamar népszerűvé válnak és hozzájárulnak ahhoz, hogy a felnövő nemzedék ne csak gyermekkén...
2018-09-22 13:33:30
A járóbeteg-szakellátás feladatairól tanácskoznak Balatonfüreden
... alapellátási koncepció.
Kitért arra is, hogy a hátrányos helyzetű településen élők átlagosan 30 százalékkal gyakrabban látogatják a háziorvosukat, és 25 százalékkal kevesebb a járóbeteg-ellátást igénybe vevők száma ezeken a helyeken, mint más településeken. Ezt figyelembe kell venni az egészségügyi programok megalkotáskor - fűzte hozzá.
Takács Péter elmondta azt is, hogy...
2018-09-19 14:01:36
A KGB titkos dokumentuma
... normális működésük sem.

33. Ügyelni kell minden gyártási tervre a bányaiparban, valamint a megfelelő instrukciókkal megjelölt vállalatokban. Meggátolni a belföldi piaci ellátást.

34. Különös figyelmet kell szentelni az egyházaknak. A kulturális-nevelő munkát úgy irányítani, hogy általános ellenszenv alakuljon ki ezen intézmények ellen. Figyelni és ell...
2018-09-15 17:12:59
Megkezdődött az egészségügyi magánszolgáltatók kötelező csatlakozása az EESZT-hez
... hogy korábban milyen kezeléseket kapott a betege az állami ellátórendszerben.
Az EESZT-t - több éves fejlesztést követően - tavaly november 1-jén vezették be a közfinanszírozott ellátást nyújtóknál, tehát a kórházakban, a szakrendelőkben és a gyógyszertárakban.
A rendszerrel az orvosok számára jóval több információ érhető el a betegről, látják a más kezelőorvosok által ...
2018-09-13 17:42:07
1 2 3 ..................121 122 .........181 182 .........241 242 243 
Címkék: Völner Pál, Schmuck Erzsébet, Pallós László, Takács Péter, kormánytagok egészségügyi, kormány családi, egészségügyi magánszolgáltatók, magyar egészségügy, tarthatatlan helyzetre, kormánytagok kiemelt, sürgősségi osztályokon, elmúlt időszakban, bölcsődei ellátórendszert, hagyományos mellett, nyugdíjprémium összege, ellátást nemcsak, öregségi nyugdíjban, egészségügyi rendszert, magyar állampolgárok, tb-járulékot azért, magánrendeléseken kötnek, komoly orvoshiány, egészségügyi intézményrendszer, egészségügyi ellátást, orvoshiány Nógrád, képviselő kijelentéseit, összes nemzetközi, magyar kormány, figyelmüket arra, gondos állattartás, megnyitott terekben, gyermekek megismerhetik, állatorvosi ellátást, felnövő nemzedék, hátrányos helyzetű, egészségügyi programok, megfelelő instrukciókkal, belföldi piaci, kulturális-nevelő munkát, állami ellátórendszerben, közfinanszírozott ellátást, orvosok számára, élménypedagógiai, megszüntetéséről, ellátórendszert, tranzitzónákban, átlagnyugdíjjal,
© 2013 TVN.HU Kft.