Regisztráció  Belépés
Kelemen Hunor: versenyfutás indult a kisebbségellenességben
...
Az RMDSZ által javasolt törvénymódosításokat múlt héten ellenszavazat nélkül fogadta el a képviselőház, és hatályba lépéséhez már csak Klaus Iohannis államfő aláírására lett volna szükség. Az elnök kijelentette: értesülései szerint a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke, Traian Basescu volt államfő indította el a törvénymódosítások elleni támadást. Megjegyezte, hogy Basescu kétsze...
2017-04-21 16:21:17
Egy erdélyi civil jogvédő csoport szerint nem bővültek a nyelvi jogok a romániai egészségügyi törvények módosít
...
Az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében az AGFI a törvények áttanulmányozása után arra hívta fel a figyelmet: tévesen tájékoztatták a magyar közvéleményt arról, hogy a törvénymódosítások következtében a magyarok által is lakott erdélyi településeken kötelezővé válna az egészségügyi és szociális szolgáltatásokat nyújtó intézményekben a magyar nyelv használata.
"Az RMD...
2017-04-18 12:42:05
Romániában kötelező lesz a nemzeti kisebbségek anyanyelvhasználatának biztosítása az egészségügyben
... eléri a 20 százalékot, vagy a településen legalább 5000 olyan személy él, aki egy nemzeti kisebbséghez tartozik.
Az indítvány mellett 263 képviselő szavazott, nem volt egyetlen ellenszavazat sem. A szenátus már korábban elfogadta az indítványt, amelyet még Klaus Iohannis elnöknek kell aláírnia, hogy hatályba lépjen.
Az RMDSZ tájékoztató hírlevele szerint Korodi Attila ké...
2017-04-11 15:03:12
Tisztújító közgyűlését tartotta a KMKSZ Beregszászon
... koncentrálni kell az erőket. Egyúttal köszönetét fejezte ki a magyar kormánynak a kárpátaljai magyar szervezetek öss...
2017-04-08 16:32:57
Szikora János további öt évig a székesfehérvári Vörösmarty Színház élén
... évvel ezelőtt nagy vita volt a nézőszámmal kapcsolatban, mára ez is megszűnt, hiszen az elmúlt években drasztikus emelkedés történt.
A közgyűlés húsz igennel, tartózkodás és ellenszavazat nélkül választotta meg újabb öt esztendőre a Vörösmarty Színház igazgatójának Szikora Jánost. Megbízatása augusztus 1-jétől 2022. július 31-ig tart.
A szavazást követően a testület előt...
2017-03-24 10:51:49
Martin Schulzot 100 százalékos támogatással választották meg a német szociáldemokraták elnökének
... akit 99,7 százalékkal választottak meg elnöknek 1948-ban a párt düsseldorfi kongresszusán.
Martin Schulzot az elnökválasztás után - nyílt szavazáson - ugyancsak egyhangúlag, ellenszavazat és tartózkodás nélkül hivatalosan megtették a párt kancellárjelöltjének.
Az Európai Parlament volt elnöke köszönettel elfogadta a választási eredményt, és azt mondta: az egyöntetű és ...
2017-03-19 18:02:29
Román nemzeti ünneppé nyilvánították Románia és Besszarábia egyesülését
...
A képviselőházban - egy ellenszavazat és hat tartózkodás mellett - 260-an támogatták, hogy március 27. nemzeti ünnep legyen Romániában. A tervezetet a moldovai származású Eugen Tomac képviselő terjesztette be, aki a Traian Basescu volt román elnök által alapított ellenzéki Népi Mozgalom Párt (PMP) ügyvezető elnöke. A szenátus már 2015 októberében megszavazta a törvényt.
...
2017-03-14 15:22:29
Szakértő: politikai ellenfelét kellett volna Beata Szydlónak megszavaznia
... mondta, ez olyan lenne, mintha Orbán Viktornak Gyurcsány Ferencre kellett volna szavaznia. Emiatt a lengyel miniszterelnök nem tehetett mást, mint tiltakozott, ugyanakkor tudta, hogy ellenszavazata szimbolikus lesz.
Hozzátette: nem gondolja, hogy Beata Szydlo neheztelne a visegrádi országokra amiatt, hogy a többiek támogatták Tusk újbóli megválasztását, mert a V4-eknek is fon...
2017-03-11 09:01:21
EU-csúcs - Máltai kormányfő: Donald Tusk erős ember, erős európai meggyőződéssel
... tagállamok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke a 2017. június 1. és 2019. november 30. közötti időszakban, hogy az állam-, illetve kormányfők - Beata Szydlo lengyel miniszterelnök ellenszavazata ellenében - meghosszabbították jelenlegi mandátumát.
Az Európai Tanács elnökének megbízatása két és fél évre szól és egy alkalommal megújítható. Az elnök képviseli az Európai...
2017-03-09 21:04:37
EU-csúcs - Lengyelország blokkolhatja a zárónyilatkozat elfogadását
... tagállamok csúcsvezetőit tömörítő Európai Tanács elnöke a 2017. június 1. és 2019. november 30. közötti időszakban, miután az uniós állam- és kormányfők Beata Szydlo lengyel miniszterelnök ellenszavazata ellenében meghosszabbították a korábbi elnök mandátumát.
A tanács elnökének személyéről is döntő uniós csúcstalálkozót megelőzően a lengyel kormány bejelentette, Jacek Saryus...
2017-03-09 19:54:11
1 2 3 .......23 24 ...34 35 ...45 46 47 
Címkék: Kelemen Hunor, KMKSZ Beregszászon, Szikora János, Vörösmarty Színház, Martin Schulzot, Beata Szydlónak, Donald Tusk, Klaus Iohannis, Népi Mozgalom Párt, Traian Basescu, Korodi Attila, Szikora Jánost, Európai Parlament, Eugen Tomac, Orbán Viktornak Gyurcsány Ferencre, Beata Szydlo, Európai Tanács, Jacek Saryus, erdélyi civil, nyelvi jogok, romániai egészségügyi, nemzeti kisebbségek, székesfehérvári Vörösmarty, német szociáldemokraták, zárónyilatkozat elfogadását, elnök kijelentette, törvények áttanulmányozása, magyar közvéleményt, magyarok által, magyar nyelv, településen legalább, nemzeti kisebbséghez, indítvány mellett, magyar kormánynak, kárpátaljai magyar, nézőszámmal kapcsolatban, elmúlt években, közgyűlés húsz, szavazást követően, testület előt, párt düsseldorfi, elnökválasztás után, választási eredményt, moldovai származású, lengyel miniszterelnök, visegrádi országokra, többiek támogatták, alkalommal megújítható, elnök képviseli, uniós állam-, korábbi elnök, tanács elnökének, lengyel kormány,
© 2013 TVN.HU Kft.