Regisztráció  Belépés
A debreceni Antal-Lusztig-gyűjtemény kiállítása Rómában
...
A kurátor az MTI-nek elmondta, hogy a Melankóliát választotta a kiállítás vezérmotívumaként, mivel szerinte ez az életérzés fejezi ki a magyarok viszonyulását a világhoz.
"A szomorúságra, búsongásra való hajlamot fejezi ki, de a melankólia a művészetben rendkívüli termékenységgel is párosul, és az, hogy a magyar művészet ennyire termékeny, talán ezzel is magyarázható" - ...
2017-03-24 09:01:15
Magyar csillagászt ismertek el az UNESCO fiatal női tehetségeknek járó díjával Párizsban
... ugyanis a tudományos jövőjét.
"Magyarország ott van a nemzetközi porondon, nemzetközi partnereink vannak, nemzetközi obszervatóriumok műszerparkjait használjuk" - mutatott rá.
Elmondta, hogy soha nem tapasztalta hátrányát annak, hogy nőként csillagász lett. Gyerekkorától érdekelte ez a pálya, a szülei mellett a tanárai is mindig támogatták és bíztatták, hogy képezze tov...
2017-03-24 08:51:48
Bereményi Géza: Csönded vagyok Most elmondom, mid vagyok
... csönd, mely égig ér.
S folytatom mid vagyok, mid nem neked,
ha vártál lángot, az nem lehetek,
fölébem hajolj, lásd hamu vagyok,
belőlem csak jövőd jósolhatod.
Most elmondtam mid vagyok, mid nem neked.
Vártál magadról szép éneket,
dicsőítő éneked én nem leszek,
mi más is lehetnék: csak csönd neked.
...
2017-03-24 08:18:38
Nemzetközi elismerésben részesült a Bartók-film
... zsűri. Az elmúlt négy évben továbbá két, a kreatív iparág "Oscar-díjának" is hívott Red Dot Design Award irányított komoly nemzetközi figyelmet a Zeneakadémiára.
Szabó Stein Imre elmondta, hogy a Bartók-filmet más versenyekre is benevezték, amelyek eredményei a következő hónapokban várhatók.
A Bartók Világverseny és Fesztivál meghirdetését támogató kampány a Zeneakadémia...
2017-03-24 08:11:11
Amerikai szenátorok kétpárti javaslatot terjesztettek elő az Irán elleni szankciók szigorítására
... ENSZ Irán-ellenes fegyverembargóját bármi módon megsértő személyek, vagy jogi személyek vagyonát is.
Robert Menendez, New Jersey-i szenátor az amerikai közszolgálati rádióban (NPR) elmondta: törvényjavaslatuknak jó esélye van arra, hogy törvénnyé emelkedjék, és nem érinti a 2015 nyarán megkötött és 2016 januárjában érvénybe lépett többhatalmi iráni atomalkut.
Az ENSZ Bi...
2017-03-24 07:04:25
B. Molnár Márta: Hamvas Béla, az ember...
... hallottam Kaffka Margit, Szabó Lőrinc, vagy Várnai Zseni, és Nagy László verseit - utóbbiaktól egyébként dedikált kötete is volt, - olyan szépen elmondani, - mint ahogyan azt az Édesanyám elmondta.
Gyerekkorromban Édesapám, és a testvéreim, felváltva olvastak fel, - minden mást. Dickenst, Jókait, Mikszáthot, Martin Andersen Nexöt, Moliere - t , és Dumas - t, Victor Hugo - t, ...
2017-03-23 22:37:08
Moszkvában megemlékeztek Wallenbergről és a Langlet házaspárról
... hangsúlyozta az Oroszországi Zsidó Kongresszus, valamint a moszkvai magyar és svéd nagykövetség által rendezett eseményen Jurij Kanner, az orosz házigazda szervezet elnöke.
Kanner elmondta, hogy a kongresszus havonta tart hasonló estet azok bemutatásra, akiknek a jeruzsálemi Jad Vasem Intézet a Világ Igaza kitűntetést adományozta. Idén a diplomatákra irányul a fő figyelem - a...
2017-03-23 22:21:09
EU-csúcs - Szydlo: Lengyelország kész erőfeszítéseket tenni erős az Európa megteremtése érdekében
... késztetnünk kell egymást arra, hogy közös sebességgel, közös irányban haladjunk" - fogalmazott.
A visegrádi országok (V4) március elején Varsóban elfogadott nyilatkozatára utalva elmondta: Lengyelország, "megerősödve a közös álláspont által", a szombati római EU-csúcstalálkozón négy fő célt hangsúlyoz: az EU egységének megőrzését, az EU és a NATO szoros együttműködését, a ne...
2017-03-23 21:20:56
Erdogan: Törökország felül fogja vizsgálni politikai kapcsolatait az EU-val
...
Erdogan elmondta: nincs napirenden, hogy a németországi török közösség előtt kampányoljon az államfő jogköreit kiszélesítő alkotmánymódosítás mellett. Vasárnap Ibrahim Kalin elnöki szóvivő még azt mondta: lehetséges, hogy Erdogan nagygyűlést tart Németországban a referendum előtt.
A népszavazás miatt az utóbbi hetekben Törökország éles konfliktusba került több európai un...
2017-03-23 20:50:52
Tájékoztató körút Kárpátalján a magyar kormány gazdaságfejlesztési támogatásáról
...
Magyar Levente csütörtökön, a técsői Hollósy Simon Középiskolában nagy érdeklődés mellett tartott előadása után az MTI-nek elmondta: egész Kárpátalján szeretnék megszólítani a magyar embereket, akik a nehézségek ellenére szülőföldjükön maradtak, és ott próbálják a boldogulásukat megtalálni.
Emlékeztetett arra, hogy a lehetőséggel már tavaly óta élhetnek Kárpátalján: 2016...
2017-03-23 20:11:11
1 2 3 .....5197 5198 ..7795 7796 ...10393 10394 10395 
Címkék: Bereményi Géza, Molnár Márta, Hamvas Béla, Design Award, Szabó Stein Imre, Bartók Világverseny, ENSZ Irán-ellenes, Robert Menendez, ENSZ Bi, Kaffka Margit, Szabó Lőrinc, Várnai Zseni, Nagy László, Gyerekkorromban Édesapám, Martin Andersen Nexöt, Victor Hugo, Oroszországi Zsidó Kongresszus, Jurij Kanner, Vasem Intézet, Világ Igaza, Vasárnap Ibrahim Kalin, Magyar Levente, Hollósy Simon Középiskolában, magyar kormány, kiállítás vezérmotívumaként, életérzés fejezi, magyarok viszonyulását, művészetben rendkívüli, magyar művészet, tudományos jövőjét, nemzetközi porondon, szülei mellett, elmúlt négy, kreatív iparág, következő hónapokban, amerikai közszolgálati, 2015 nyarán, moszkvai magyar, orosz házigazda, kongresszus havonta, diplomatákra irányul, visegrádi országok, közös álláspont, szombati római, németországi török, államfő jogköreit, referendum előtt, népszavazás miatt, utóbbi hetekben, técsői Hollósy, magyar embereket, nehézségek ellenére, boldogulásukat megtalálni, obszervatóriumok, erőfeszítéseket,
© 2013 TVN.HU Kft.