Belépés
Diákcsemegés répaszelet
... 15 dkg diákcsemege, a forma kikenéséhez: sütőmargarin.

A tojásokat a cukorral habosra keverjük (elektromos habverővel 3-4 perc). A margarint a liszttel meg a sütőporral elmorzsoljuk, majd belekeverjük a cukros tojást és a reszelt sárgarépát. A diákcsemegéből a nagyobb darabokat (pl. a szilvát) egy kicsit feldaraboljuk (mazsolányi darabokra). Egy 24 centi átmérőjű torta...
2008-01-14 00:22:25
A Fánk története
...
kevés liszt
a sütéshez: olaj
a tetejére:
2-3 evőkanálíliás porcukor
a tálaláshoz: 0,3 dl rum,
30 dkg sárgabarackíz

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát enyhén belisztezett deszkán 2 milliméter...
2008-01-08 18:23:34
Gesztenyés kifli (Stahl)
... vagy margarin
8 dkg cukor
1 tojás
1,5 dkg élesztő
2 kanál tejföl

50 dkg kész gesztenyepüré

Elkészítés:

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés r...
2008-01-02 19:51:24
Csokis tetejű mákos vagy diós
... evőkanál kakaó,
5dkg vaj,
2 evőkanál tej

a töltelék alá:
baracklekvár.

Elkészítés:

A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot,
sütőport, 2 tojás sárgáját, tejet vagy tejfölt. Összegyúrjuk. Két részre
osztjuk, kinyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, s
...
2007-12-27 15:02:12
Gyors sajtos pogácsa
... reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez

Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta...
2007-12-26 13:35:22
Svéd sáfrányos kalács
... kg liszt, 2 g sáfrány, a tetejére: 1 tojás, mazsola.
Elkészítés: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, és kézmelegre (37 fok) langyosítjuk. Egy nagy tálban elmorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a tejet, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, meg a sáfrányt, és alaposan kikeverjük az egészet. A liszttel puha, rugalmas tésztává dagasztjuk, kony...
2007-12-15 20:54:21
Reszelt tésztás almás pite
... rum

Töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg cukor
fahéj (mi bőven szeretjük benne)
zsemlemorzsa igény szerint

Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport, a citrom reszelt héját és a rumot.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, szét osztjuk két részre és fóliával letakarva p...
2007-12-14 17:44:00
Bejgli
... élesztő,
2 tojás,
2 dl tej,
só,
40 dkg mák,
40 dkg dió,
10 dkg mazsola,
fél citrom,
4 dkg zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk é...
2007-12-14 16:25:08
Zserbószelet
... kávéskanál méz

Elkészítés:

Futtassuk meg az élesztőt a langyos tejben. Gyorsabban megkel, ha hozzákeverjük a tejhez a 4 evőkanál porcukrot is. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a tojássárgájával. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. A tészta legyen jól formálható,...
2007-12-13 22:38:15
Habos mákos lepény
... tetejére:
3 tojásfehérje,
20 dkg kristálycukor,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa

Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával, a porcukorral és annyi tejföllel amennyit fölvesz, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, hűtőszekrényben pihentetjük 2 órán át.
Ezután egyenletesen eg...
2007-12-10 19:33:51
1 2 3 ....................133 134 ..........199 200 ..........261 262 263 265 266 267 
Címkék: forma kikenéséhez, cukorral habosra, sütőporral elmorzsoljuk, cukros tojást, reszelt sárgarépát, nagyobb darabokat, kicsit feldaraboljuk, vajjal elmorzsoljuk, többi hozzávalóval, tésztát enyhén, kevés langyos, kissé pihentetjük, margarinnal elmorzsoljuk, alsó lapot, sutoporos liszttel, reszelt sajtot, lábasban felolvasztjuk, nagy tálban, liszttel puha, margarint elmorzsoljuk, tojások sárgáját, citrom reszelt, hozzávalókból tésztát, lisztet elmorzsoljuk, tésztához vegyítjük, langyos tejben, vaníliás cukrot, megfuttatott élesztőt, tészta legyen, sütőporral összeforgatjuk, tojások sárgájával, hűtőszekrényben, baracklekvárral, tojássárgájával, szódabikarbónát, összedolgozzuk, diákcsemegéből, összeforgatjuk, hozzákeverjük, kristálycukor, gesztenyepüré, evőkanálíliás, felolvasztjuk, hozzávalókból, sárgabarackíz, feldaraboljuk, elmorzsoljuk, egyenletesen, belekeverjuk, megfuttatott, zsemlemorzsa, sütőmargarin, keménységűre, zserbószelet, diákcsemegés, belisztezett, összegyúrjuk, langyosítjuk, hozzávalóval,
© 2013 TVN.HU Kft.