|
|
|
... 15 dkg diákcsemege, a forma kikenéséhez: sütőmargarin.
A tojásokat a cukorral habosra keverjük (elektromos habverővel 3-4 perc). A margarint a liszttel meg a sütőporral elmorzsoljuk, majd belekeverjük a cukros tojást és a reszelt sárgarépát. A diákcsemegéből a nagyobb darabokat (pl. a szilvát) egy kicsit feldaraboljuk (mazsolányi darabokra). Egy 24 centi átmérőjű torta... |
2008-01-14 00:22:25 |
|
|
|
|
|
|
...
kevés liszt
a sütéshez: olaj
a tetejére:
2-3 evőkanálíliás porcukor
a tálaláshoz: 0,3 dl rum,
30 dkg sárgabarackíz
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a többi hozzávalóval rugalmas tésztává gyúrjuk. Két részre osztjuk és letakarva, hűtőszekrényben legalább 1 órát pihentetjük. Utána a tésztát enyhén belisztezett deszkán 2 milliméter... |
|
2008-01-08 18:23:34 |
|
|
|
|
|
|
... vagy margarin
8 dkg cukor
1 tojás
1,5 dkg élesztő
2 kanál tejföl
só
50 dkg kész gesztenyepüré
Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, egy kevés langyos tejben megáztatott élesztővel, cukorral, tejföllel rétestészta keménységűre gyúrjuk, és egy kissé pihentetjük. Ezután vékonyra nyújtjuk, kockára vágjuk, és egy kevés r... |
2008-01-02 19:51:24 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál kakaó,
5dkg vaj,
2 evőkanál tej
a töltelék alá:
baracklekvár.
Elkészítés:
A tésztához a lisztet a margarinnal elmorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot,
sütőport, 2 tojás sárgáját, tejet vagy tejfölt. Összegyúrjuk. Két részre
osztjuk, kinyújtjuk. Az alsó lapot megkenjük vékonyan baracklekvárral, s
... |
|
2007-12-27 15:02:12 |
|
|
|
|
|
|
... reszelt sajt
1 csomag suto por
1 kaves kanal so
annyi tejfol amennyi kell hogy osszealljon
1 tojas a keneshez
Elkészítés:
A sutoporos liszttel elmorzsoljuk a vajat/margarint, de lehetoleg minnel gyorsabban, hogy ne olovadjon meg a zsiradek.
Belekeverjuk a reszelt sajtot es hozzaadjuk a sot, majd annyi tejfolt adunk hozza, hogy a teszta... |
|
2007-12-26 13:35:22 |
|
|
|
|
|
|
... kg liszt, 2 g sáfrány, a tetejére: 1 tojás, mazsola.
Elkészítés: Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a tejet, és kézmelegre (37 fok) langyosítjuk. Egy nagy tálban elmorzsoljuk az élesztőt, ráöntjük a tejet, és jól elkeverjük. Hozzáadjuk a cukrot, a sót, a tojást, meg a sáfrányt, és alaposan kikeverjük az egészet. A liszttel puha, rugalmas tésztává dagasztjuk, kony... |
2007-12-15 20:54:21 |
|
|
|
|
|
|
... rum
Töltelékhez:
1 kg alma
15 dkg cukor
fahéj (mi bőven szeretjük benne)
zsemlemorzsa igény szerint
Elkészítés:
A margarint elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a cukrot, a tojások sárgáját, a sütőport, a citrom reszelt héját és a rumot.
A hozzávalókból tésztát gyúrunk, szét osztjuk két részre és fóliával letakarva p... |
2007-12-14 17:44:00 |
|
|
|
|
|
|
... élesztő,
2 tojás,
2 dl tej,
só,
40 dkg mák,
40 dkg dió,
10 dkg mazsola,
fél citrom,
4 dkg zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lisztet elmorzsoljuk a vajjal, zsírral és 8 dkg cukorral. Az élesztőt 2 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a tésztához vegyítjük, hozzáadunk még egy tojást, késhegynyi sót. Az egészet jól összegyúrjuk é... |
2007-12-14 16:25:08 |
|
|
|
|
|
|
... kávéskanál méz
Elkészítés:
Futtassuk meg az élesztőt a langyos tejben. Gyorsabban megkel, ha hozzákeverjük a tejhez a 4 evőkanál porcukrot is. A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, és összegyúrjuk a tojássárgájával. Hozzáadjuk a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot, a tejfölt és a megfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk. A tészta legyen jól formálható,... |
2007-12-13 22:38:15 |
|
|
|
|
|
|
... tetejére:
3 tojásfehérje,
20 dkg kristálycukor,
2-3 evőkanál zsemlemorzsa
Elkészítés:
A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, majd a tojások sárgájával, a porcukorral és annyi tejföllel amennyit fölvesz, rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Letakarva, hűtőszekrényben pihentetjük 2 órán át.
Ezután egyenletesen eg... |
2007-12-10 19:33:51 |
|
|
|
|