Regisztráció  Belépés
LMP: valódi társadalmi párbeszédre van szükség a demográfia kérdésében
... elnökségének titkára hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján a kormányzati ciklus kiemelt feladatának nevezte a magyar családok támogatását, a gyermekvállalás ösztönzését és az elvándorlás megállítását.
Az LMP szerint gazdaságpolitikai kérdéseket is "ki kellene beszélni", például hogy ne folytatódjon az ország "összeszerelő üzemmé" tétele.
A családpolitika ne keveseknek a...
2018-05-28 19:24:25
Választás 2018 - Szél: anyagi biztonságra és megfelelő oktatásra van szükség
... kiderült, hogy többségük egzisztenciális okokból hagyta el az országot, de a fojtogató légkör miatt is sokan mentek el.
Az egyik legaktuálisabb feladatnak nevezte a kivándorlás megállítását, a külföldön élő fiatalok hazahozatalát. Ehhez szerinte anyagi biztonságot és megfelelő oktatást kell biztosítani.
Szél Bernadett kijelentette: a pártja által ígért háromkulcsos adó...
2018-03-22 19:25:59
Március 15. - Vona Gábor 12 pontba foglalta elképzeléseit
... dolgozókat és az egyenruhásokat megbecsülő államigazgatást, továbbá az önkormányzatok megmentését ígérte, és igazságot követelt a devizahiteleseknek.
Vona Gábor az elvándorlás megállítását sürgette, ehhez méltó ifjúság- és családpolitikát, otthonteremtési és bérlakás-építési programot kínált.
Azt is megfogalmazta: a multinacionális cégeknek juttatott adókedvezmények hely...
2018-03-15 18:03:23
Krónika 6. rész (igazságügyiek illetménye)
... Fidesz: komplex megoldás született az elvándorlás megállítására
Vas Imre (Fidesz) komplex megoldásnak nevezte a bírósági és az ügyészségi alkalmazottak veszélyes fluktuációjának megállítását is célzó, illetményrendező előterjesztést.
Mint mondta, az elvándorlás oka, hogy bár kétszer is emelték az érintettek illetményét, az nem éri el az állami alkalmazottakét.
A ...
2017-05-31 15:33:03
Krónika 11. rész (vitanap a munkaerőhiányról)
... okokból mentek el, hanem alapvetően a nyugat-európai bérszínvonal vonzotta őket. Az adócsökkentésektől és a béremelésektől a kivándorlási folyamat lassulását, a külföldi munkavállalás megállítását is várják - jegyezte meg.
Jobbik: a dolgozói béremelés érdekében enyhíteni kell az adónyomáson
Volner János (Jobbik) közölte: pártja a dolgozói béremelésért politizál, miután a...
2016-11-23 20:01:55
Ha így folytatják, kiürül az ország! Egy jóvátehetetlen bűn
... fennállna, ha senki nem távozna külföldre.
A szervezet úgy látja, a munkaerőhiánnyal a következő években elkerülhetetlenül számolni kell. Reális célként ennek mérséklését, a trendek megállítását, lassú megfordítását lehet kitűzni. Ennek mentén a szövetség több eszközt is javasol, amelyek közül az egyik szerint kormányzati program szükséges a “kulturálisan beilleszthető,...
2016-07-11 14:27:36
Elfogadták Pécs idei költségvetését
... részesül.
Cserfainé Kovács Ágnes (MSZP), Gulyás Emil (MSZP) és Kunszt Márta(DK) önkormányzati képviselő szerint kevesebb forrás jut idén szociális célokra. Gyimesi Gábor (Jobbik) az elvándorlás megállítását, valamint a gyógy- és kulturális turizmus fejlesztését nevezte a legfontosabb célnak. Kővári János (Összefogás Pécsért Egyesület) pedig úgy vélekedett, hogy a városnak oly...
2016-02-11 13:52:15
Varga: a szakképzett munkaerő hiánya nem lehet gátja a gazdasági növekedésnek
... van.
A miniszter kiemelte: a szeptembertől elinduló duális szakképzéssel a gazdaság igényeihez igazítják az oktatási rendszert, és a Gyere haza fiatal program is az elvándorlás megállítását segítheti.
Megjegyezte, több csatornán keresztül érték el a külföldön dolgozó fiatalokat és számukra a megfelelő hazai munkahelyek megteremtését már 51 vállalat együttműködése garantá...
2015-06-12 12:22:41
Varga: a szakképzett munkaerő hiánya nem lehet gátja a gazdasági növekedésnek
... van.
A miniszter kiemelte: a szeptembertől elinduló duális szakképzéssel a gazdaság igényeihez igazítják az oktatási rendszert, és a Gyere haza fiatal program is az elvándorlás megállítását segítheti.
Megjegyezte, több csatornán keresztül érték el a külföldön dolgozó fiatalokat és számukra a megfelelő hazai munkahelyek megteremtését már 51 vállalat együttműködése garantá...
2015-06-12 11:32:25
A koszovói kormány eltörölte az állampolgárok adósságait
... kormány, hogy a 2008-as esztendő végéig felhalmozott tartozásokat engedi el.
Isa Mustafa kormányfő decemberben beiktatott kabinetje ettől az intézkedéstől a nagymértékű elvándorlás megállítását, illetve visszafordítását várja. Az Európai Unióba elvándorolt koszovóiak ugyanis egyebek mellett a rossz gazdasági helyzettel, a munkanélküliséggel és a szegénységgel indokolták távoz...
2015-03-04 13:51:54
1 2 
Címkék: Vona Gábor, Elfogadták Pécs, Szél Bernadett, Volner János, Cserfainé Kovács Ágnes, Gulyás Emil, Kunszt Márta, Gyimesi Gábor, Kővári János, Összefogás Pécsért Egyesület, Európai Unióba, demográfia kérdésében, szakképzett munkaerő, gazdasági növekedésnek, koszovói kormány, állampolgárok adósságait, kormányzati ciklus, magyar családok, gyermekvállalás ösztönzését, elvándorlás megállítását, fojtogató légkör, egyik legaktuálisabb, kivándorlás megállítását, pártja által, egyenruhásokat megbecsülő, önkormányzatok megmentését, multinacionális cégeknek, elvándorlás megállítására, ügyészségi alkalmazottak, érintettek illetményét, állami alkalmazottakét, nyugat-európai bérszínvonal, kivándorlási folyamat, külföldi munkavállalás, dolgozói béremelés, dolgozói béremelésért, következő években, trendek megállítását, szövetség több, egyik szerint, legfontosabb célnak, miniszter kiemelte, szeptembertől elinduló, gazdaság igényeihez, oktatási rendszert, külföldön dolgozó, megfelelő hazai, 2008-as esztendő,
© 2013 TVN.HU Kft.