|
|
|
... ok-okozati gondolkodást mutat. A legtöbb ipari gyártmány is a négyszögességgel épül fel. A négyesség meghatározta emberi karakter is nagyon gyakorlatias, anyaghoz kötődő. Túlzott jelenléte a személyiségben túlságos aktivitást eredményez, ami átcsaphat zsarnokoskodásba is. Túl sokat követel magának a fej, míg a szív éhezik és az érzések kifejezése másodlagossá válik. ... |
2010-10-28 17:19:57 |
|
|
|
|
|
|
... kakukkfû ízlés szerint
=A húst megmosom, nagy korongon ledarálom. Keverőtálba teszem, beleütöm a 3 tojást, hozzáadom a kifacsart zsemlét, az apróra vágott vöröshagymát, a zúzott fokhagymát, fûszerezem és alaposan összegyúrom. Egy megfelelő nagyságú alufóliát megolajozok és a keverék felét rásimítom. Három főtt tojást egymást követően, hossz... |
|
2010-10-28 06:11:05 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
1 kg gülbaba, vagy rózsakrumpli
2 fej vöröshagyma
1 kisebb zellergumó
1 citrom
só ízlés szerint
salátalé
=A hagymát előző nap megtisztítom, felkarikázom, sózom, citromlével ízesítem és egy napra hûtőbe teszem. Másnap a krumplit alaposan megmosom, majd sós vízben felteszem főni. Amikor a krumpli m... |
2010-10-28 06:06:36 |
|
|
|
|
|
|
... sonkaszeletek széleit bevagdossuk. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát egy nagy öntöttvas serpenyőben vagy lábasban libazsíron megfonnyasztjuk. Rátesszük a szalonnát, sonkát, a kicsontozott és apróra vágott kacsacombot és megpirítjuk. A tojásokat feltörjük, egy edényben villával felverjük. Hozzátesszük a tejfölt. Sózzuk, borsozzuk, majd beleöntjük a serpenyőbe és mindké... |
|
2010-10-28 05:51:54 |
|
|
|
|
|
|
... leszûrjük és folytonos keverés mellett a lángon hagyva a lisztet belekeverjük. Kisebb deszkára teszünk 2-3 kanálnyit, ellapítjuk, rakunk rá hagymát, majd kanállal galuskákat formázunk és kizsírozott tepsibe szaggatjuk, egymás mellé. A maradék hagymás zsírt rátesszük, ízlés szerint sózzuk, majd előmelegített sütőben szép ropogósra sütjük.
=Régen volt, amikor el&... |
|
2010-10-28 05:09:56 |
|
|
|
|
|
|
... háznál faluhelyt. Elkészítése sem igényelt nagy gondot, odafigyelést. Nem is rabolt sok időt. Kevés eltéréssel azonos recept szerint készült. Eltérés talán a kukorica gánicában mutatkozott, melyhez nem lisztet, hanem tengeridarából főzött puliszkát használtak. Nem is magyar, hanem román eledel őkelme, de finom. Nézzük akkor, hogyan készítették a szép, tûzrõ... |
2010-10-28 05:09:30 |
|
|
|
|
|
|
... rummal vagy rum aromával is ízesíthetjük.
Búzacsírás töltelék
...................
Cukros-vaníliás tejjel forrázzuk le a búzacsírát, amibe esetleg
kakaót, cukrozott gyümölcsdarabokat, mazsolát is keverünk.
Főzött csokoládékrém
....................
Két egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 20 dkg porcukorral... |
2010-10-25 19:32:15 |
|
|
|
|
|
|
Diós zsúrszeletek
.................
18 deka lisztet fél csomag sütőporral, 10 deka vajjal, 5 deka cukorral
és 1 evőkanál tejföllel összegyúrunk. A tésztát két részre osztjuk.
Egyik részét tepsibe rakva főtt diós töltelékkel kenjük be vastagon,
azután a tészta másik felével betakarva, sütőbe téve, gyorsan sütjük.
Sütés után ... |
2010-10-25 05:39:34 |
|
|
|
|
|
|
... torta oldalát a
töltelékkel egyenletesen megkenjük, az összeállított torta tetejére
pedig 12 deka cukorból szál... |
2010-10-24 11:56:01 |
|
|
|
|
|
|
...
14 deka cukrot 4 tojássárgájával és fél csomag vaníliás cukorral
habosra keverünk, azután fél deci erősre főzött feketekávét, 20 deka
liszttel kevert fél csomag sütőport és a 4 tojás keményre vert habját
adjuk hozzá. A tésztából mindjárt két tortalapot sütünk, melyeket
kihûlés után a következő előre elkészített töltelékkel ... |
2010-10-24 10:53:14 |
|
|
|
|