Regisztráció  Belépés
Közleményben üdvözölte Klaus Iohannis a vallásszabadság erdélyi elismerésének 450. évfordulóját
... az erdélyi országgyűlés 1568-ban.
Iohannis szerint ez az évforduló azt üzeni azoknak, akik a hitben az ember szellemi kiteljesedését látják, hogy a vallásszabadság az emberiség alappillére. Iohannis szerint a lelkiismereti és a vallásszabadság olyan történelmi kiteljesedés, amelyet áldozatok árán nyert el, védelmezett és fejlesztett ki a társadalom.
"A román nemzet jövőj...
2018-01-12 16:43:16
Törőcsik Attila: Adventi elmélkedések a hitről
... bizonyítékra lel kérdésére. A modernitás így megfosztotta az embert a több évezredes lelki cselekvésétől, leválasztotta a tudományról is a hitet, ezzel szemben új vallást alapított, melynek alappillére immár nem a bizalom, hanem a bizonyítás, az igazságnak pedig akkor van létjogosultsága, ha az egyben megfelel a valóságnak is, a valóság meghatározása azonban kevesek kezében koncen...
2017-12-04 20:39:06
A félelem gyötrelemmel jár, elszigetel, bezár, kirekeszt ...
... madaraktól, új ízektől, szegénységtől stb.) Ez a második félelem viszont teljességgel legyőzhető és legyőzendő.

Hogyan éljünk együtt ezzel a félelemmel?
A zsidó vallás egyik alappillére szerint bennünk él az isteni lélek. Ez azt jelenti, hogy megvannak bennünk azok a képességek, amelyek lehetővé teszik, hogy szembenézzünk az elsőre félelmesnek tűnő kihívásokkal....
2017-01-29 10:29:13
Dalai Láma gondolataiból
... rámosolygunk valakire, annak átadunk egy darab örömszeletet magunkból is. A mosollyal a mi, de mások napját is szebbé tehetjük.

3. A szeretet és az együttérzés a világbéke alappillérei
Azok az emberek, akik szemet hunynak a szenvedés, az erőszak felett, nem képesek másokon segíteni, nem tudnak másokat szeretni, együttérezni velük. Ha megértőbbek lennének a v...
2016-05-27 21:50:39
Mi a Te sorsod? - Életútszámod megmutatja!
... téged, mint ameddig mások eljutnak, főleg akkor, ha megengeded magadnak, hogy fókuszáld az energiáidat és a képességeidet.

A 4-es életútszámmal rendelkezők gyakran a közösség alappillérei. Ezek az emberek keményen dolgoznak, gyakorlatiasak és megbízhatók. Megvan a gyakorlati képességük ahhoz, hogy mások álmait valóra váltsák.

Azonban az önfeláldozó 4-es életú...
2016-02-22 18:04:26
Isten törvényeitől eltérő társadalmak
... tízparancsolat szellemében és az Isten félelmében nevelték fel őket."
Tehát nincs olyan, hogy mindenfajta párkapcsolat, elkötelezettség nélküli együttlét elfogadott legyen. A család alappillére egy társadalomnak.

" A bűnözéstől való szabadságot csak akkor élvezhetjük, ha a társadalom minden tagja aláveti magát annak a törvényzetrendszernek, amely bizto...
2016-02-15 10:27:14
Mi a Te sorsod? – Életútszámod megmutatja!
... mint ameddig mások eljutnak, főleg akkor, ha megengeded magadnak, hogy fókuszáld az energiáidat és a képességeidet.


A 4-es életútszámmal rendelkezők gyakran a közösség alappillérei. Ezek az emberek keményen dolgoznak, gyakorlatiasak és megbízhatók. Megvan a gyakorlati képességük ahhoz, hogy mások álmait valóra váltsák.

Azonban az önfeláldozó 4-es életút...
2015-10-17 19:31:06
Mi a Te sorsod? - Életútszámod megmutatja!
... ameddig mások eljutnak, főleg akkor, ha megengeded magadnak, hogy fókuszáld az energiáidat és a képességeidet.A 4-es életútszámmal rendelkezők gyakran a közösség alappillérei. Ezek az emberek keményen dolgoznak, gyakorlatiasak és megbízhatók. Megvan a gyakorlati képességük ahhoz, hogy mások álmait valóra váltsák.

Azonban az önfeláldozó 4-es életú...
2015-08-22 18:47:39
Hiszel benne, hogy Mária valóban szűz?
... :)
Tehát...
Tudod...azért nehéz neked elmagyarázni érthetően, mert az értésnek az alapja hiányzik belőled. Az pedig a hit. Pontosabban fogalmazva: e témában az értésed egyik hiányzó alappillére a hit.
Tehát...
Ha hinnél Istenben akkor elhinnéd azt is, hogy Ő gondviselőd és gondoskodik rólad, mint kiválasztottról, hogy megtaláljad Őt. Mert Ő keres téged...amúgy....
2015-08-22 11:11:55
Szerelem és líra - CXLII.
... ebben a bostoni Harvard Egyetem professzora azon nézetének adott hangot, hogy a jövőben egyáltalán nem a liberális demokrácia lesz az emberiség civilizációjának legvonzóbb és legerősebb alappillére.

Egy későbbi művében (Our Posthuman Future: Consequences of the Biotechnology Revolution) Fukuyama még inkább elvetette a sulykot.

Itt lényegében azzal hozakodott ...
2014-10-17 00:15:50
1 2 3 4 5 6 7 
Címkék: Klaus Iohannis, Törőcsik Attila, Dalai Láma, Mert, Harvard Egyetem, Posthuman Future, Biotechnology Revolution, vallásszabadság erdélyi, félelem gyötrelemmel, erdélyi országgyűlés, ember szellemi, emberiség alappillére, vallásszabadság olyan, román nemzet, több évezredes, igazságnak pedig, egyben megfelel, valóság meghatározása, második félelem, zsidó vallás, isteni lélek, elsőre félelmesnek, darab örömszeletet, világbéke alappillérei, erőszak felett, 4-es életútszámmal, közösség alappillérei, emberek keményen, gyakorlati képességük, önfeláldozó 4-es, család alappillére, társadalom minden, alapja hiányzik, értésed egyik, bostoni Harvard, jövőben egyáltalán, liberális demokrácia, emberiség civilizációjának, későbbi művében, civilizációjának, elkötelezettség, vallásszabadság, kiválasztottról, létjogosultsága, kiteljesedését, tízparancsolat, gyakorlatiasak, gondolataiból, képességeidet, szembenézzünk, cselekvésétől, meghatározása, szegénységtől, életútszámmal, biotechnology, leválasztotta, társadalomnak,
© 2013 TVN.HU Kft.