Belépés
Ferenc pápa a szentté avatáson
... követéséért!
2018. október 14. vasárnap 12:05
Október 14-én több ezer hívő gyűlt össze a Szent Péter téren, hogy részt vegyenek a szentmisén, melynek keretében Ferenc pápa hét új szentet emelt oltárra. A Szentatya homíliájának fordítását teljes terjedelmében közöljük.
............
...
2018-10-14 15:01:24
Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gyakran az utolsókból elsők
Tanítsd meg a gyermeknek, hogy gyakran az utolsókból elsők lesznek, de a sor vége is gyönyörű, ha emelt fejjel, egyenes gerinccel áll, mert belátni a tájat. Tanítsd meg neki, hogy minden könny gyémánttá válik, ha tesz érte, csak egy picit. Tanítsd meg neki, hogy a szép szív az, ami öltöztet, és a mosoly valóban képes megváltoztatni a világot. Tanítsd meg neki, hogy a kenyér fele mi...
2018-10-14 08:25:02
Orbán: vállalni kell a sikereinket!
...
A kormányfő részt vett a pécsi Nemzeti Kosárlabda Akadémia átadási ünnepségén.
Beszédében kiemelte: a magyar közéletben és sportvezetésben "egyfajta kötelező álszerénység" van, és "amikor siker van, van egy elvárás, hogy úgy kell csinálni, mintha kisebbek lennénk". Ez baj, ha van mire és kire büszkének lenni, igenis legyünk büszkék - jelentette ki.
Orbán Viktor szer...
2018-10-11 11:31:57
Honvédelmi miniszter: Európában meg kell őrizni az európai nép értékeit és kultúráját
...
Benkő Tibor kiemelte, hogy a világban, Európában olyan biztonságpolitikai változások történtek, amelyek miatt szükség van a szoros együttműködésre. A horvát-magyar miniszteri találkozó pedig csak folytatása a két ország rendkívül szoros és erős katonai összefogásának.
"Hacsak a Nyugat-Balkánra gondolunk, amelyen a béke törékeny lábakon áll, vagy az illegális migrációra, ...
2018-10-11 08:31:24
Halálos áldozata is van a Michael hurrikán pusztításának Floridában
... alá, a rendkívüli, helyenként óránként 250 kilométeres széllökések fákat csavartak ki. Panama Cityben egy kidőlő fa csapott agyon egy férfit. Az erős szél ugyanitt egy egész vasúti kocsit emelt a magasba és vágott a földhöz.
Floridában mintegy 500 ezren maradtak áramszolgáltatás nélkül.
Az állam nyugati partvidékén a repülőterek zárva maradtak. Rick Scott kormányzó közl...
2018-10-11 07:05:19
Vádat emeltek egy kínai férfi ellen gazdasági hírszerzés gyanújával az Egyesült Államokban
... "Nem tűrhetjük, hogy egy nemzet ellopja szellemi munkánk gyümölcseit" - fogalmazott Demers.
A férfit kiadatása óta egy ohiói börtönben őrzik. Szerdán az ohiói Cincinatti vádesküdtszéke emelt vádat ellene.
A vád szerint Hszü 2013 óta vezető amerikai repülőgépgyártókat és iparági szakembereket vett célba, hogy "rendkívül érzékeny" műszaki információkat szerezzen meg. A vá...
2018-10-11 07:04:53
A Csörsz-árok sáncrendszer újabb szakaszát tárták fel régészek Nagykerekinél
... a Dunakanyartól a Dél-Alföldig húzódó sáncrendszerről megjegyezte: ma is vitatott, hogy a védmű mikor épült, kik építették és mi ellen védte a tőle nyugatabbra fekvő területeket.
Kiemelte: az egyik elképzelés szerint a római császárkorban, a Pannóniát birtokló rómaiak hadmérnökök segítségével építették, és az észak, észak-kelet felől betörő germán törzsek ellen védte a szarm...
2018-10-10 13:22:24
Magyar karikatúratörténeti kiállítás nyílt a Széchényi Könyvtárban
...
A múzeum és a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál közös pop-up tárlatának megnyitóján Bán Teodóra, a BFTK Nonprofit Kft. ügyvezetője kiemelte: ez a bemutató egy olyan témát emelt be a programba, amely eddig hiányzott az összművészeti fesztivál palettájáról.
"A kiállítás címe jól jelzi, hogy azok a karikatúrák sikeresek, amelyek fityiszt mutatnak a több felől építke...
2018-10-09 16:21:40
Hatmilliárd forintból fejlesztik a gyermek- és ifjúságpszichiátriai addiktológiai és mentálhigiénés ellátórends
... mentálhigiénés ellátások rendszere.
A projektben lehetőség lesz a sajátos ellátási igényű, zavart, esetleg drogfogyasztás miatt vagy más okból agresszív fiatalkorú páciensek ellátására, számukra emelt biztonságú gyermekpszichiátriai ágyakkal bővülnek a győri, miskolci, nyíregyházi, debreceni, szolnoki, szegedi és pécsi intézmények.
A járóbeteg-ellátási és -gondozási mu...
2018-10-09 10:31:14
Érettségi - Október 15-én kezdődnek az őszi vizsgák
... vizsgákat az erre kijelölt középiskolák és a kormányhivatalok szervezik, lebonyolításukban 135 érettségivizsga-bizottság működik közre.
Az írásbeli vizsgákat október 15. és október 29., az emelt szintű szóbeli vizsgákat november 8. és 12., a középszintű szóbeliket pedig november 19. és 23. között tartják.
A diákok várhatóan több mint 9600 vizsgát tesznek: mintegy 4100-a...
2018-10-08 10:52:25
1 2 3 ...................694 695 .........1041 1042 ..........1388 1389 1390 
Címkék: Egyesült Államokban, Széchényi Könyvtárban, Szent Péter, Nemzeti Kosárlabda Akadémia, Orbán Viktor, Benkő Tibor, Panama Cityben, Rick Scott, CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, BFTK Nonprofit Kft, szentté avatáson, utolsókból elsők, kínai férfi, őszi vizsgák, szép szív, mosoly valóban, kenyér fele, kormányfő részt, pécsi Nemzeti, magyar közéletben, szoros együttműködésre, horvát-magyar miniszteri, béke törékeny, illegális migrációra, erős szél, egész vasúti, állam nyugati, repülőterek zárva, nemzet ellopja, férfit kiadatása, ohiói börtönben, ohiói Cincinatti, védmű mikor, tőle nyugatabbra, egyik elképzelés, római császárkorban, olyan témát, összművészeti fesztivál, kiállítás címe, karikatúrák sikeresek, több felől, projektben lehetőség, sajátos ellátási, erre kijelölt, kormányhivatalok szervezik, írásbeli vizsgákat, emelt szintű, középszintű szóbeliket, diákok várhatóan, áramszolgáltatás, kormányhivatalok, sáncrendszerről, érettségivizsga, sportvezetésben, együttműködésre, mentálhigiénés,
© 2013 TVN.HU Kft.