Regisztráció  Belépés
Bizony, többet ér az engedelmesség...


A kép nagyban: ...
2018-08-14 06:23:05
Megszentelődés
...,,Az emberi erkölcs és az Isten törvényének való engedelmesség alapjaiban különbözik, bár külsőleg egyformának tűnhet."

-Jerry Bridges-...
2018-08-11 13:03:49
Spurgeon: A boldog élet szabályai
... hogy engedelmeskedünk-e neki teljes szívből, és hitből fakadó cselekedeteink elég erősek és bátrak-e. Ha fél szívvel harcolunk, csak fél győzelmet várhatunk.

Az Úr iránti engedelmesség figyelmet és megfontoltságot igényel. Ez Isten akaratának minden területére vonatkozik, és azt jelenti, hogy akaratának mindenben őszinte készséggel engedelmeskednünk kell. Ez szüntelen k...
2018-08-08 21:17:55
Megnyitott füllel
... Isten önmagunkra nézve nyitja meg a fülünket.
Sok embernek nyílik alkalma hétről hétre, napról napra az evangéliumot hallgatni. Azonban hiába hallják, ha nem az Isten iránt való engedelmesség lelkével hallgatják. A drága örömüzenet így hiába prédikáltatik! Pedig ha bűntudatra és bűnbánatra ébredve kérnék Istentől az engedelmesség lelkét, akkor megtalálnák az üdvösséget.
...
2018-08-06 10:37:51
Isten szolgálatában
... életünket átadjuk az igazság szolgálatára, ami a tisztátalanság, a törvénytelenség ellentettje.
Szentség és tisztaság nagyon szorosan összetartoznak. A szentség Isten törvényének való engedelmesség. A szabályt, hogyan éljünk szentül, nem mi gondoljuk el, hanem Isten adja nekünk azt, hogy a szerint éljünk.
Ha a Római levél 6. részének elejére gondolunk, akkor emlékezzünk ...
2018-07-27 07:18:53
Spurgeon: Mit tesz a kegyelem
... férjünkre, akihez megszentelt, bensőséges, szerető kapcsolat fűz. Ez nem azt jelenti, hogy kevésbé tiszteljük, hanem hogy sokkal jobban szeretjük őt. Nem lettünk kevésbé engedelmesek, csak engedelmességünk magasabbrendűvé vált, mert a szereteten alapul. Nem reszketünk, ha fenyít, hanem örvendezünk szeretetének. Szolgából gyermekeivé lettünk, és kötelességeink teljesítése kiváltság...
2018-07-26 21:09:29
Engedelmesség
...,,Az, aki tudja, hogy Isten megkívánja tőle az engedelmességet, még Isten gyermekeként is, egyre jobban látni fogja, mennyire híjával van az engedelmességnek. És ha ez a személy még a kegyelem biblikus értelmezését is ismeri, egyre jobban és jobban belemenekül Megváltójának karjaiba, és az Ő érdemeire támaszkodik."

-Jerry Bridges-...
2018-07-23 12:49:53
Engedelmesség
... mint Isten gyermekei az erkölcsi követelményeket tekintve már nem vagyunk a törvény alatt, akkor finoman átcsúszunk a cselekedetközpontú gondolkodásba. Ha az Isten törvényeinek való engedelmesség választható, akkor gondolatainkban elkezdünk piros pontokat vagy jutalompontokat gyűjteni. 'Miután nem kell engedelmeskednünk, önkéntes engedelmességgel kell érdemeket szereznünk.'"...
2018-07-23 12:48:50
Engedelmesség
...,,Nem azért engedelmeskedünk Isten törvényének, hogy kiérdemeljük a szeretetet, hanem azért, mert a miénk ez a szeretet Krisztusban."

-Jerry Bridges-...
2018-07-23 12:46:23
Engedelmesség
...,,Isten törvénye, ahogyan azt az Ő Igéjében kijelentette, leírja kötelességünket, de a szeretet adja a megfelelő indítékot az engedelmességre."

-Jerry Bridges-...
2018-07-23 12:45:52
1 2 3 ................100 101 ........150 151 .......199 200 201 
Címkék: boldog élet, emberi erkölcs, evangéliumot hallgatni, drága örömüzenet, engedelmesség lelkét, igazság szolgálatára, törvénytelenség ellentettje, szentség Isten, szerint éljünk, szereteten alapul, kegyelem biblikus, erkölcsi követelményeket, törvény alatt, szeretet Krisztusban, szeretet adja, megfelelő indítékot, engedelmességnek, engedelmességgel, engedelmeskedünk, engedelmességünk, megfontoltságot, törvénytelenség, jutalompontokat, gondolatainkban, követelményeket, magasabbrendűvé, engedelmességet, kötelességünket, engedelmességre, kötelességeink, tisztátalanság, összetartoznak, cselekedeteink, megszentelődés, engedelmesség, prédikáltatik, gondolkodásba, szolgálatában, megváltójának, gyermekeként, szeretetének, szolgálatára, kijelentette, értelmezését, kiérdemeljük, engedelmesek, evangéliumot, törvényeinek, belemenekül, egyformának, megszentelt, ellentettje, megtalálnák, törvényének, emlékezzünk, örvendezünk, teljesítése, gyermekeivé, krisztusban, választható, támaszkodik, bensőséges, megnyitott, akaratának,
© 2013 TVN.HU Kft.