|
|
|
... mennyiség nem akkora, amit nem lehet azon nyomban elfogyasztani. A bajai halászlé abban különbözik a többitől, hogy viszonylag kevés vízben, az hal bőrében, fejében, csontjaiban lévő enyvtartalmat ki kell főzni úgy, hogy közben a hal se essen szét. Az sok mindentől függ, hogy mikor kell a főzést abbahagyni ezért nagyon figyelni kell 30 - 35 percnyi erős főzés végén.
... |
2013-10-16 11:13:32 |
|
|
|
|
|
|
... vagy palik nadrágzsebéből kilopta, és a világ minden tájáról idetelepítette a vér szerinti fajrokonokat, akiket közös eszméik és (etnológiai és morfológiai alapon) az ujjvégződések enyvtartalma kovácsolt össze: olyan alkotmányt adott az országnak, amelynek törvényei évszázados tartóssággal biztattak, amennyiben a külellenség vagy belvillongás meg nem lazítják a kereteket.
... |
|
2012-05-13 09:17:13 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, kibelezzük, tejét vagy ikráját félretesszük, a többi belsőrészt az epével együtt eldobjuk. Fejét levágjuk és eltávolítjuk belőle a keserű fogat és a kopoltyúka... |
2010-11-27 21:12:59 |
|
|
|
|
|
|
... cseresznyepaprika, fél deka pirospaprika, só.
Erre a célra legalkalmasabb a tükörponty, amelynek külső bőrét csak kis részben borítja pikkely, bőre vastagabb, s így nagyobb az enyvtartalma.
A halat megtisztítjuk, kibelezzük, tejét vagy ikráját félretesszük, a többi belső részt az epével együtt el-dobjuk. Fejét levágjuk és eltávolítjuk belőle a keserű fogat, és a kopolty... |
|
2006-09-19 10:48:32 |
|
|
|
|