Belépés
Epres joghurtfagyi
... tesszük 1 órára.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűt...
2018-07-17 14:10:51
Márványos" eperkocka.
Márványos" eperkocka.

A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál finomliszt, egy kiskanál sütőpor, egy evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor, 2 evőkanál tej. Az eperkrémhez: 8 dl tej, 3 csomag (3x40 gramm) főzni való eper ízű pudingpor, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 50 dkg eper. Az epres mázhoz: 20 dkg kristálycukor, egy kisebb citrom leve, egy evőkanál e...
2012-06-03 13:59:46
Epertárlat kókuszpelyhes eper
Epertárlat kókuszpelyhes eperkockával

Nem is meglepő, hogy a tavaszi kertek egyik legizgalmasabb és népszerűségben is igen előkelő helyen álló gyümölcsének, a földiepernek oly kiterjedt és sokoldalú a szimbolikája, hisz már a kőkorszaktól ismert és kedvelt, eredetileg vadon termő finomságról van szó.

A rózsafélék családjába és a szamócanemzetséghez tartozó faj...
2011-05-15 08:56:11
Krémsajtos eperkocka
...
Hozzávalók: 25 dkg nagykockatészta, 15 dkg tejszínes krémsajt, 2 dl tejföl, 20 dkg eper (vagy szamóca), 3-4 evőkanál eperszörp, ízlés szerint porcukor és só.
A tésztát a szokásos módon, forró, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. A mártáshoz turmixgép poharába öntöm a tejfölt, az eperszörpöt, a krémsajtot, kevés cukrot (vigyázat, a ször...
2010-11-13 16:06:44
Krémsajtos eperkocka
Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
15 dkg tejszínes krémsajt,
2 dl tejföl,
20 dkg eper (vagy szamóca),
3-4 evőkanál eperszörp,
ízlés szerint porcukor és só.

Elkészítés:

A tésztát a szokásos módon, forró, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. A mártáshoz turmixgép poharába öntöm a tejfölt, a...
2010-10-09 14:42:51
Habkönnyű epres koszorúk
... könnyű krémmé habosítom.

Összeállítás: Minden tésztakoszorú aljára kevés őrölt mandulát szórok, majd jó 3/4 részig megtöltöm a tejszínkrémmel, ráhalmozok nagyjából 2 teáskanálnyi eperkockát, majd minden eperrétegre még 1 teáskanálnyi tejszínkrémet halmozok, végül eperszeletekkel díszítem.

Legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem, közvetlenül fogyasztás előtt ...
2010-07-27 13:20:47
Kókuszkrémes eperkocka
Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):

25 dkg vaj vagy margarin, 33 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 30 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 dkg kakaópor, 1,2 dl tej, 18 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejföl, 1 doboz (400 ml) kókusztej (kókuszreszelékből és tejből házilag is készíthető), 1 limett (zöld citrom) vagy 1 kis citrom reszelt héja és kinyomott...
2007-07-08 00:54:02
1 
Címkék: epret megmossuk, fagyos joghurtmasszát, joghurtmasszát fogyasztás, kiskanál sütőpor, evőkanál keserű, epres mázhoz, kisebb citrom, tavaszi kertek, kőkorszaktól ismert, rózsafélék családjába, szokásos módon, mártáshoz turmixgép, eperszeletekkel, nagykockatészta, joghurtmasszát, tejszínkrémmel, népszerűségben, legizgalmasabb, hűtőszekrénybe, beleforgatjuk, tésztakoszorú, kókuszpelyhes, kristálycukor, visszatesszük, tejszínkrémet, kókuszkrémes, teáskanálnyi, eperkockával, kőkorszaktól, szimbolikája, gyümölcsének, összeállítás, földiepernek, joghurtfagyi, eperrétegre, fagyasztóba, fagyasztjuk, közvetlenül, cukrozatlan, kicsumázzuk, finomságról, eperszörpöt, eperkrémhez, fogyasztás, krémsajtot, epertárlat, krémsajtos, elkészítés, hozzávalók, eredetileg, készíthető, rózsafélék, eperkockát, ráhalmozok, finomliszt, átkeverjük, családjába, tejszínes, leöblítem, pudingpor, nagyjából, habosítom, turmixgép, eperszörp, habkönnyű, mártáshoz, eperkocka, sokoldalú, kiterjedt, csipetnyi, márványos,
© 2013 TVN.HU Kft.