|
|
|
... tesszük 1 órára.
Közben az epret megmossuk, kicsumázzuk és apróra kockázzuk. A fagyos joghurtmasszát kívülről befelé haladva jól átkeverjük egy villával. Beleforgatjuk az eperkockát, majd visszatesszük a fagyasztóba 30 percre. Végül újból átkeverjük, és legalább 3 óra hosszat fagyasztjuk.
A joghurtmasszát fogyasztás előtt 15 perccel áttesszük a normál hűt... |
2018-07-17 14:10:51 |
|
|
|
|
|
|
Márványos" eperkocka.
A tésztához: 8 tojás, 8 evőkanál kristálycukor, 8 evőkanál finomliszt, egy kiskanál sütőpor, egy evőkanál keserű (cukrozatlan) kakaópor, 2 evőkanál tej. Az eperkrémhez: 8 dl tej, 3 csomag (3x40 gramm) főzni való eper ízű pudingpor, 20 dkg vaj, 25 dkg porcukor, 50 dkg eper. Az epres mázhoz: 20 dkg kristálycukor, egy kisebb citrom leve, egy evőkanál e... |
|
2012-06-03 13:59:46 |
|
|
|
|
|
|
Epertárlat kókuszpelyhes eperkockával
Nem is meglepő, hogy a tavaszi kertek egyik legizgalmasabb és népszerűségben is igen előkelő helyen álló gyümölcsének, a földiepernek oly kiterjedt és sokoldalú a szimbolikája, hisz már a kőkorszaktól ismert és kedvelt, eredetileg vadon termő finomságról van szó.
A rózsafélék családjába és a szamócanemzetséghez tartozó faj... |
2011-05-15 08:56:11 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók: 25 dkg nagykockatészta, 15 dkg tejszínes krémsajt, 2 dl tejföl, 20 dkg eper (vagy szamóca), 3-4 evőkanál eperszörp, ízlés szerint porcukor és só.
A tésztát a szokásos módon, forró, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. A mártáshoz turmixgép poharába öntöm a tejfölt, az eperszörpöt, a krémsajtot, kevés cukrot (vigyázat, a ször... |
|
2010-11-13 16:06:44 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók:
25 dkg nagykockatészta,
15 dkg tejszínes krémsajt,
2 dl tejföl,
20 dkg eper (vagy szamóca),
3-4 evőkanál eperszörp,
ízlés szerint porcukor és só.
Elkészítés:
A tésztát a szokásos módon, forró, sós vízben megfőzöm, majd meleg vízzel leöblítem, és melegen tartom. A mártáshoz turmixgép poharába öntöm a tejfölt, a... |
|
2010-10-09 14:42:51 |
|
|
|
|
|
|
... könnyű krémmé habosítom.
Összeállítás: Minden tésztakoszorú aljára kevés őrölt mandulát szórok, majd jó 3/4 részig megtöltöm a tejszínkrémmel, ráhalmozok nagyjából 2 teáskanálnyi eperkockát, majd minden eperrétegre még 1 teáskanálnyi tejszínkrémet halmozok, végül eperszeletekkel díszítem.
Legalább 1/2 órára hűtőszekrénybe teszem, közvetlenül fogyasztás előtt ... |
2010-07-27 13:20:47 |
|
|
|
|
|
|
Hozzávalók (kb. 24 darabhoz):
25 dkg vaj vagy margarin, 33 dkg kristálycukor, 1 zacskó vaníliás cukor, csipetnyi só, 6 tojás, 30 dkg liszt, 1 zacskó sütőpor, 2 dkg kakaópor, 1,2 dl tej, 18 g színtelen zselatin, 2,5 dl tejföl, 1 doboz (400 ml) kókusztej (kókuszreszelékből és tejből házilag is készíthető), 1 limett (zöld citrom) vagy 1 kis citrom reszelt héja és kinyomott... |
2007-07-08 00:54:02 |
|
|
|
|