|
|
|
Hozzávalók:
* 1 kg eper
* 5-6 evőkanál méz
* 2 doboz epres joghurt
* 2 csomag vaníliás cukor
* 1 dl tej
* 2 dl tejszín
* 1-2 dl narancslé
* A tetejére:
* felvert tejszínhab
* citromfű levelek
* eper
Elkészítés:
1.) Az epret megmossuk, megtisztítjuk.... |
2011-01-16 13:51:21 |
|
|
|
|
|
|
...
Hozzávalók:
25 dkg eper, 1 tojás, 2 dl tej, Polisweet, 1-1 teáskanál Glukonon és zselatin.
Elkészítés:
Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 4 szemet félreteszünk, a többit villával széttörjük, vagy turmixban pépesítjük. Meglocsoljuk néhány csepp Polisweettel. A krémhez a tejet felmelegítjük, belekeverjük a Glukonont és a tojássárgáját. Vízgőzön, állandóan keve... |
|
2010-11-20 12:53:24 |
|
|
|
|
|
|
... tálkába, és díszítsd fel a félretett eperszemekkel!
Legalább két órára... |
2010-11-16 05:00:33 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhászné Szunyogh Mária [Mar...
Dobostorta
Hozzávalók:
A piskótához:
15 tojás,
15 evőkanál cukor,
15 evőkanál liszt.
A krémhez:
5 tojás,
30 dkg porcukor,
2 Rama,
pici kakaó
A tetejére kb 20 dkg cukor.
Elkészítés:
Kerek tortaformában 5 lap... |
|
2010-11-10 16:58:59 |
|
|
|
|
|
|
... beleforgatom a málnavelőt, végül a fél dl vízben megáztatott és langyosra melegített zselatint is belekeverve, a hűtőszekrényben jól lehűtöm, csak ezután töltöm meg vele a gofrikat.
Eperkrém
Hozzávalók: 25 dkg eper (szamóca), 2 dl tejszín, ízlés szerint kevés porcukor, 1 púpozott teáskanál zselatinpor.
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a málnakrémet.
Mazsolás má... |
|
2010-10-27 04:59:04 |
|
|
|
|
|
|
... felvert tejszínt. A tejet meglangyosítjuk, hozzáadjuk a rumot. Egy kisebb tortaforma (kb. 20 cm átmérőjű) oldalát és alját a rumos tejbe mártogatott babapiskótával kibéleljük, rátesszük az eperkrém felét, majd egy sor mártogatott babapiskóta, majd a krém másik fele következik. A krémet elsimítjuk, és a torta tetejét szeletekre vágott eperszemekkel kirakjuk és a tortát a hűtőbe tes... |
2010-10-21 13:31:59 |
|
|
|
|
|
|
... beleforgatom a málnavelőt, végül a fél dl vízben megáztatott és langyosra melegített zselatint is belekeverve, a hűtőszekrényben jól lehűtöm, csak ezután töltöm meg vele a gofrikat.
Eperkrém
Hozzávalók: 25 dkg eper (szamóca), 2 dl tejszín, ízlés szerint kevés porcukor, 1 púpozott teáskanál zselatinpor.
Pontosan ugyanúgy készítem, mint a málnakrémet.
Mazsolás má... |
2010-10-13 05:35:29 |
|
|
|
|
|
|
Eperkrém.
8 adag.
1 adag súlya: 15 dkg.
Energiatartalma: 1312 kJ/314 kcal.
Szénhidrát: 19.21 g, ebből glukonon: 12.64 g.
Hozzávalók:
40 dkg eper,
8 tojássárgája,
8 dkg glukonon,
3 dl tejszín,
5 dkg zselatin,
1 citrom.
30 dkg megtisztított epret nagyobb darabokra vágunk, poharakba rakjuk. A tojássárgájá... |
2010-09-12 14:23:10 |
|
|
|
|
|
|
Még hoztam neked hűtött finomságokat
Eperkrém leves... |
2010-07-16 20:08:29 |
|
|
|
|
|
|
... leves... |
2010-07-14 18:10:14 |
|
|
|
|