Belépés
Epres finomságok
... ha van mélyhűtős hűtőszekrényünk. A tortát kettévágjuk. A vaníliás jégkrémet hagyjuk egy kissé felolvadni. Megkenjük vele az alsó lapot, és 20 percre a mélyhűtőbe tesszük. Közben az eperszemeket kettévágjuk, és meghintjük 10 dkg cukorral. Az epres jégkrémet, ha egy kissé felolvadt, a vaníliás tetejére kenjük, ráhalmozzuk a leszűrt eperszemeket, és rátesszük a másik tortalapot. Ism...
2019-05-07 22:24:05
Pudingkrémes epertorta
... pudinggal.
Összeállítás:

Egy 20 cm-es tortaformát béleljünk ki sütőpapírral, és tegyük bele az egyik piskótalapot. Ezután kanalazzuk rá a krém felét, majd nyomkodjunk bele félbevágott eperszemeket. Kanalazzuk rá a maradék krémet, és helyezzük rá a másik piskótalapot.

Tegyük be legalább egy órára a fagyasztóba, hogy a krém kellően megdermedjen, és majd kö...
2018-07-25 20:51:26
Gyümölcsös-zabpelyhes joghurtkocka
... felét beleszórjuk, és botmixerrel vagy turmixgéppel pürésítjük. Ezután folyamatos keverés mellett apránként hozzászórjuk a hideg zselatint, végül a maradék egész vagy félbe vágott eperszemeket. Alaposan elkeverjük, és a már hideg tésztára öntjük.
Lefedjük és a hűtőben minimum 3 órát állni hagyjuk, de a legjobb, ha egy egész éjszakát pihentetjük. Szeletelve tálaljuk. N...
2018-06-21 14:42:47
Epres és túrókrémes képviselőfánk
... habfixálóval és az eperpürével, majd 30 percre hűtőszekrénybe tesszük.
4.

A tejszínt kemény habb...
2018-06-04 21:25:38
mikóházi epres túrótorta !
... hűlni.
A megsült tortalap aljáról leszedjük a papírt, majd visszahelyezzük rá a karimát.
A kihűlt krémet az áttört túróval összekeverjük, és a sütemény tetejére kenjük.
Az ep...
2018-06-03 08:24:52
Epres-mascarponés torta sütés nélkül
... fóliát. A torta tetejét díszítsük eperrel, tejszínhabbal


...
2018-06-01 09:54:43
Május kincse: az eper
... literhez:
1 kg eper
1 kg befőzési cukor
4 cl narancslikőr
5 dl frissen préselt narancslé

Elkészítés: Az epret megmossuk, kicsumázzuk, és alaposan lecsepegtetjük. Az eperszemeket félbe vágjuk, összekeverjük a cukorral, a narancslével és kevergetve felforraljuk. Egy percig forraljuk, aztán levesszük a tűzről. A masszába keverjük a narancslikőrt, és azo...
2018-05-30 23:51:50
Epres-mascarponés álom
... A mascarponéhoz add hozzá a kb 2-3 kanál porcukrot, a citrom levét, reszelt héját és keverd össze.

- Tegyél egy pici zselatin fixet a krémhez.

- Törd össze az eperszemeket, majd add hozzá a krémhez.

- Verd fel a tejszínhabot és forgasd bele az epres-mascarponés krémbe.

- A piskótalapokat töltsd meg a krémmel, a tetejére, oldalára is kenj...
2018-05-23 18:05:44
Epres torta sütés nélkül
... vaníliaaroma,
babapiskóta, vagy keksz,
tej.





Elkészítés:

Keverjük össze a felvert habtejszínt, a mascarponét, a cukrot és ...
2018-05-21 15:47:18
HÉT VÉGI MENÜAJÁNLAT - Május 1.
... rakjuk. A maradék tejszínhabot a tojáshabbal a tojásos masszába keverjük.
Az eperdarabokat a citromkrémmel üvegkehelybe helyezzük és 30 percre hűvös helyre tesszük. A félretett eperszemeket felszeleteljük.
A krémet habrózsákkal és eperszeletekkel díszítjük. Az eperöntetet a habrózsák tetejére csurgatjuk.
Elkészítési idő: 40 perc, adagonként 1840 joule (440 kalória...
2018-05-19 13:51:23
1 2 3 .8 9 .12 13 16 17 18 
Címkék: VÉGI MENÜAJÁNLAT, tortát kettévágjuk, vaníliás jégkrémet, kissé felolvadni, alsó lapot, mélyhűtőbe tesszük, eperszemeket kettévágjuk, epres jégkrémet, kissé felolvadt, vaníliás tetejére, leszűrt eperszemeket, másik tortalapot, egyik piskótalapot, krém felét, maradék krémet, másik piskótalapot, krém kellően, hideg zselatint, maradék egész, hűtőben minimum, egész éjszakát, tejszínt kemény, megsült tortalap, kihűlt krémet, áttört túróval, sütemény tetejére, torta tetejét, epret megmossuk, eperszemeket félbe, percig forraljuk, masszába keverjük, citrom levét, pici zselatin, epres-mascarponés krémbe, piskótalapokat töltsd, felvert habtejszínt, maradék tejszínhabot, tojásos masszába, citromkrémmel üvegkehelybe, félretett eperszemeket, krémet habrózsákkal, habrózsák tetejére, visszahelyezzük, eperszeletekkel, hűtőszekrényünk, lecsepegtetjük, felszeleteljük, piskótalapokat, hűtőszekrénybe, citromkrémmel, összekeverjük, tejszínhabbal, narancslikőrt, képviselőfánk, eperdarabokat, mascarponéhoz, eperszemeket,
© 2013 TVN.HU Kft.