Regisztráció  Belépés
aforizmák az év minden napjára
... kinevetnek, és kigúnyol a tömeg. Ám ha kitartasz elveid mellett, azok, akik előbb kinevettek, bámulóid lesznek, ha azonban hatásuk alatt megtántorodsz, kétszeres gúny lesz jutalmad. (Epiktétosz)

Az illat mindig megmarad a rózsát adó kézben. (Hada Bejar)

Serkenj föl, aki aluszol és támadj fel a halálból, és felragyogott tenéked a Krisztus. (Eféz. 5,14)...
2011-07-16 07:33:56
aforizmák az év minden napjára
Ha haladni akarsz a bölcsességben, el kell viselned, hogy külsőleges dolgokban ügyetlennek és együgyűnek tartsanak. (Epiktétosz)

Sokkal fontosabb tudni azt, hogy merre mész, mint hogy gyorsan odaérj. Ne keverd össze az elfoglaltságot az eredményességgel. (Mabel Newcomber)

Csillapodjál le az Úrban és várjad őt; ne bosszankodjál arra, akinek útja szerencsés, s...
2011-07-15 07:13:43
Miért van az?...............
... ...
2011-07-14 09:01:09
Ha azt mondom minden ember istennek szikrája,így maga Isten.Hiszed-e?
... hiszem el ezt, attól még mindenképpen tény marad, hogy az ember szikrája Istennek. De inkább azt mondom, hogy a legbenső lényegét tekintve az ember EGY Istennel (az Abszolútummal).
Epiktétosz, a görög bölcs így fogalmazta ezt meg :

,,Elsődleges létező vagy. Isten lényegének darabja, aki magában hordoz Belőle egy bizonyos részt. Akkor hát miért nincs tudomáso...
2011-07-04 13:57:14
szeretettel
... a tested, ne hencegj vele, s ha vizet iszol, ne mondd el minden alkalommal, hogy te csak vizet iszol. Ha edzeni akarod magad a küzdelmekre, magadban csináld, ne a kívülállók előtt. (Epiktétosz)
16. Gyorsan mosakszik valaki? Ne mondd rá, hogy rosszul, hanem csak azt, hogy gyorsan. Ha valaki sok bort iszik, ne mondd, hogy rosszul cselekszik, hanem csak azt, hogy sokat iszik. Mi...
2011-05-24 14:12:57
aforizmák az év minden napjára
... tulajdonképpen? A saját képzeteid használata: ha a képzeteidet a természet elveinek megfelelően használod, büszke lehetsz. Ebben az esetben legalább a saját kiválóságoddal büszkélkedel. (Epiktétosz)

A tiszteletet azért találták ki, hogy elrejtsék a puszta helyet, ahol a szeretetnek kellene lennie. (Tolsztoj)

Boldogok a szelídek: mert ők örökségül bírják a f...
2011-04-23 05:58:58
aforizmák az év minden napjára
Ne kívánd, hogy az események úgy alakuljanak, ahogy te szeretnéd. Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásához, meglátod, nyugodt lesz életed folytatása. (Epiktétosz)

A világ összes anyagai között a szeretetnek van a legerősebb kötőképessége, és a legnagyobb teherbíró ereje. (Spurgeon)

Boldog az, akinek hamissága megbocsáttatott, vétke elfedez...
2011-04-22 06:42:58
aforizmák az év minden napjára
... sántaság is csak a lábat akadályozza, de a szabad elhatározást nem. Ezt mondd mindennel kapcsolatban, ami eléd kerül: rájössz, hogy minden csak más valamit akadályozhat, téged nem. (Epiktétosz)

Kevés az olyan ember, aki ha kifogy a társalgás anyagából, ne szolgáltatná ki jó barátai titkos ügyeit. (Nietzsche)

Az embernek napjai olyanok, mint a fű, úgy virágzi...
2011-04-14 18:36:59
aforizmák az év minden napjára
... megtalálod az önmegtartóztatást velük szemben. Ha fáradság vár rád, megtalálod a kitartást. Ha szidalom ér, megtalálod a béketűrést. Ha így megedzed magad, nem ragadnak magukkal a képzeteid. (Epiktétosz)

Aki szeret, aki mindig szeret, az nem ér rá panaszkodni és boldogtalannak lenni. (Joseph Joubert)

Érezzétek és lássátok meg, hogy jó az Úr! Boldog az az emb...
2011-04-13 05:53:05
Idézetek a boldogságról
... ajándékozzuk,
amire a másiknak szüksége van.
Gilbert le MouelA boldogsághoz egyetlen út vezet: ne törd magad olyan dolgokon, amelyek fölött nincs hatalmad.
EpiktétoszA boldogság akkor igazi, ha közös másokkal. Olyasmi, mint az ölelés; csak akkor okoz örömet, ha valaki viszonozza. Valójában a másokkal megosztott boldogs...
2011-04-05 12:01:24
1 2 3 ..12 13 14 .18 19 .24 25 26 
Címkék: Hada Bejar, Mabel Newcomber, Joseph Joubert, illat mindig, ember szikrája, legbenső lényegét, görög bölcs, bizonyos részt, kívülállók előtt, saját képzeteid, természet elveinek, esetben legalább, saját kiválóságoddal, tiszteletet azért, puszta helyet, szeretetnek kellene, kívánságaidat szabd, események alakulásához, világ összes, legerősebb kötőképessége, legnagyobb teherbíró, lábat akadályozza, szabad elhatározást, olyan ember, társalgás anyagából, embernek napjai, önmegtartóztatást velük, másiknak szüksége, boldogsághoz egyetlen, boldogság akkor, másokkal megosztott, eredményességgel, megbocsáttatott, boldogtalannak, elfoglaltságot, kiválóságoddal, tulajdonképpen, megtántorodsz, abszolútummal, kötőképessége, bosszankodjál, bölcsességben, kívánságaidat, elhatározást, kapcsolatban, boldogságról, alakulásához, büszkélkedel, szolgáltatná, ajándékozzuk, akadályozhat, csillapodjál, boldogsághoz, felragyogott, mindenképpen, megfelelően, ügyetlennek, tiszteletet, szeretettel, küzdelmekre, képzeteidet, szeretetnek,
© 2013 TVN.HU Kft.