Regisztráció  Belépés
aforizma június hetedikére
... neked. (Seneca)

Jegyezd meg: ha trágár alak van a jó barátok között, szükségképpen más is bemocskolja magát, aki vele tölti az idejét, még akkor is, ha különben tiszta lelkű. (Epiktétosz)

A gazdagság nem a kincsek birtoklásából áll, hanem azok kihasználásából. (Napoleon Bonaparte)

Bibliavers június hetedikére

Minden mérgesség és...
2010-06-07 06:48:10
március huszonegyedikére
... arra a helyre. Emlékezz ugyanis rá, hogy ha kitartasz elveid mellett, azok, akik előbb kinevettek, bámulóid lesznek, de ha hatásuk alatt megtántorodsz, kétszeres gúny lesz a jutalmad. (Epiktétosz)

Az igazi szeretet megsokszorozza a szeretetre és a másoknak adásra való képességet. A másik ember iránti szeretetben az igazán szerető az egész világot szereti. (Fromm) ...
2010-05-21 07:23:00
Bölcselet május tizedikére
... hatalmunkban lévő dolgokról pedig, amelyekre szép dolog törekedni, még nincs fogadalmad. Csak vonzó és taszító ösztöneidnek engedj, de ezeknek is könnyedén, válogatással és kényelmesen. (Epiktétosz)

Az ember mindent látó, mindent megvilágító nap, ha szeret. De ha nem szeret, sötét lakás, amelyben füstös lámpás ég. (Hölderlin)

Amit akartok azért, hogy az em...
2010-05-10 07:06:38
április huszonharmadikára
... tulajdonképpen? - A saját képzeteid használata: ha a képzeteidet a természet elveinek megfelelően használod, büszke lehetsz. Ebben az esetben legalább a saját kiválóságoddal büszkélkedel. (Epiktétosz)

A tiszteletet azért találták ki, hogy elrejtsék a puszta helyet, ahol a szeretetnek kellene lennie. (Tolsztoj)

Bibliavers április huszonharmadikára
...
2010-04-23 08:59:59
április huszonkettedikére


Ne kívánd, hogy az események úgy alakuljanak, ahogy te szeretnéd. Inkább a kívánságaidat szabd hozzá az események alakulásához, meglátod, nyugodt lesz életed folytatása. (Epiktétosz)

A világ összes anyagai között a szeretetnek van a legerősebb kötőképessége, és a legnagyobb teherbíró ereje. (S...
2010-04-22 15:32:04
március harmincegyedikére
... emlékezz arra, hogy talán nem hallotta, vagy ha hallotta is, nem tud megtenni semmit, amit akarsz. Olyan nagy jelentőséget mégse tulajdoníts neki, hogy tőle tedd függővé lelked nyugalmát. (Epiktétosz)

Hát ez így van!!!!!!Én be is tartom!!!!!! Mármint az előzőt !!!!

A való szerelem a Naphoz hasonló, melynek sugarai annál melegebbek, minél sötétebb helyr...
2010-03-31 07:34:03
március harmincadikára
... nemcsak a lakomájukon veszel részt, hanem együtt fogsz uralkodni az istenekkel. Így cselekedtek Diogenész, Hérakleitosz és társaik: méltán "isteniek" voltak, és úgy is nevezték őket. (Epiktétosz)

no ebből is tanultam most! Hiszem az ÓKORI BÖLCSEK tudtak valamit!!!!!
Figyelni kell RÁJUK!!!!

Az ember egy természetellenes természeti lény. (Ancsel É...
2010-03-30 07:04:19
március huszonegyedikére
... arra a helyre. Emlékezz ugyanis rá, hogy ha kitartasz elveid mellett, azok, akik előbb kinevettek, bámulóid lesznek, de ha hatásuk alatt megtántorodsz, kétszeres gúny lesz a jutalmad. (Epiktétosz)

Addig kezdj hozzá a nehéz dolgokhoz, amíg könnyűek. (Lao-ce)

Bibliavers március huszonegyedikére

Óh jöjjetek, hajoljunk meg, boruljunk le az Úr előtt, ...
2010-03-21 08:43:32
március tizenkettedikére
... egyensúlyod összeomlik. Érd be tökéletesen azzal, hogy filozófus vagy. Ha mindenképpen látszani is akarsz filozófusnak, akkor a saját szemedben mutatkozz annak, s arra elég is leszel. (Epiktétosz)

Nem hal meg az, ki milliókra költi dús élte kincsét. (Arany János)

Bibliavers március tizenkettedikére

És akármit kértek majd az én nevemben, én, megc...
2010-03-12 06:36:12
március tizenegyedikére
...

Amint nincs cél azért, hogy elhibázzuk, éppúgy a rossznak sincs természetes alapja a világban. (Epiktétosz)

Az asszony igazi árnyék: fut előled, ha követed, és követ, ha te futsz előle. (Shakespeare)

Bibliavers március tizenegyedikére

Az imában állhatatosak legyetek. (Kol. 4,2)

Aki mindent csak pénzért hajlandó megtenni, va...
2010-03-11 06:24:14
1 2 3 ..12 13 .18 19 20 .24 25 26 
Címkék: Napoleon Bonaparte, ÓKORI BÖLCSEK, Ancsel, Arany János, kincsek birtoklásából, igazi szeretet, másoknak adásra, másik ember, igazán szerető, egész világot, ember mindent, saját képzeteid, természet elveinek, esetben legalább, saját kiválóságoddal, tiszteletet azért, puszta helyet, szeretetnek kellene, kívánságaidat szabd, események alakulásához, világ összes, legerősebb kötőképessége, legnagyobb teherbíró, való szerelem, lakomájukon veszel, természetellenes természeti, nehéz dolgokhoz, saját szemedben, rossznak sincs, asszony igazi, imában állhatatosak, huszonegyedikére, természetellenes, tizenkettedikére, tizenegyedikére, kihasználásából, kiválóságoddal, megsokszorozza, harmincadikára, tulajdonképpen, megtántorodsz, kötőképessége, kívánságaidat, szükségképpen, birtoklásából, ösztöneidnek, büszkélkedel, hérakleitosz, mindenképpen, filozófusnak, válogatással, alakulásához, jelentőséget, állhatatosak, hatalmunkban, alakuljanak, képzeteidet, kényelmesen, egyensúlyod, tiszteletet, szeretetnek, tökéletesen, megfelelően,
© 2013 TVN.HU Kft.