Belépés
Elemzők: bár a szeptemberi infláció magasabb a vártnál, nincs inflációs nyomás
... 2018-as éves átlagos infláció még így is kevéssel 3 százalék alatt alakulhat. 2019-ben már az éves átlag is meghaladhatja a 3 százalékot.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője is magasabbnak találta a szeptemberi inflációs adatot az általuk vártnál.
Várakozásuk szerint októberben még magas szinten marad az infláció, majd november-decemberben már -...
2018-10-09 13:41:38
Közgazdász-vándorgyűlés - Rákossy Balázs: a kormány azt kívánja elérni, hogy 2030-ra Magyarország Európa egyik
...
Rákossy Balázs rámutatott: ehhez javítani kell az ország versenyképességét, meg kell őrizni a makrogazdasági stabilitást, a fenntartható növekedést, növelni kell a magyarországi vállalkozások hatékonyságát, tovább kell folytatni a bérek emelését.
Az államtitkár jelezte: a tartós növekedés érdekében egyúttal erős magyar vállalkozásokra van szükség, a munkát terhelő adóka...
2018-09-08 14:01:33
Elemzők: négy százalék feletti növekedés várható 2018-ban
... gazdaság továbbra is dinamikusan, de egyre lassabban bővül a következő negyedévekben. Összességében 2018-ban 4,3 százalékos GDP-bővüléssel számol.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője arra hívta fel a figyelmet, hogy a kedvezőbb számok a piaci szolgáltatások jobb teljesítményével magyarázhatók, amelyek bővülését nagyban segítette a turizmus.
Arra is ki...
2018-09-05 13:10:12
Elemzők: továbbra is az üzemanyagárak emelik az inflációt
... komolyabb inflációs kockázatot jelenthet az észak-európai aszály által okozott terményár emelkedés, ami gyorsíthatja az élelmiszerek drágulását.
Németh Dávid, a K&H Bank vezető makrogazdasági elemzője elmondta, hogy az infláció gyorsulására számítani lehetett az alacsony bázis miatt. A külföldi utazások és a járművek drágulásában szerepe lehet a gyengébb forintnak is. A ruház...
2018-08-08 12:30:08
Tőzsde - Veszteséges kezdésre lehet számítani Európában
... júliusi német infláció, valamint az Európai Bizottság felmérése az euróövezeti és uniós gazdasági hangulat júliusi alakulásáról.
Pénteken kedvező vállalati eredményeknek és makrogazdasági mutatóknak köszönhetően emelkedtek a főbb európai tőzsdeindexek: az elmúlt hét sorban a negyedik nyereséges hete volt az európai értékpapírpiacoknak. A páneurópai FTSE Eurofirst 300 index 0,...
2018-07-30 11:11:20
Elemzők: közelít a teljes foglalkoztatás, de vannak tartalékok is
... hatást gyakorolhat ugyanakkor a bérezési döntésekre. Az ING szerint az év végére 3,5 százalék közelében alakulhat a munkanélküliségi ráta.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője rámutatott: a munkapiac feszessége még tovább nőtt az idei második negyedévben, amihez az évnek ebben a szakaszában a szezonális hatások is hozzájárultak.
Az őszi hónapokt...
2018-07-27 12:22:53
Nagy kiábrándulást hozott a magyar kormány álma
... az magyarázza, hogy Kína esetében általában a legfontosabb terület Magyarországon a gazdaság, a legtöbb témával foglalkozó írás pedig egyszerű termelési hír, vagy jelentés a főbb makrogazdasági mutatókról.

Viszont a negatív hangnem erőssége a kormánykritikus médiában azért is érdekes, mert az ellenzéki politikusok részéről gyakorlatilag nem találtak megszólalást Kína üg...
2018-06-25 09:44:55
Elemzők: a lakossági fogyasztás tartósan a gazdasági növekedés húzóereje marad
... kilátások alapján úgy ítéli meg, az idén 4 százalékkal növekedhet a GDP, de jövőre valamivel lassabb, 3-3,5 százalékos tempóval lehet számolni.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzője azt hangsúlyozta, hogy a lakossági fogyasztás az elkövetkező negyedévekben erős maradhat, hiszen a munkapiac továbbra is feszes, az idén kitart a bérek jelentősebb emelkedé...
2018-06-05 13:21:29
Elemzők: egyensúly közeli állapotban a munkaerőpiac
... problémákra - a munkaerő kereslet és kínálat közötti képzettségbeli és földrajzi eltérésekre - a gazdaságpolitika megfelelő választ ad.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzőjének véleménye szerint a munkaerőpiac feszességét jelzi, hogy nemcsak a munkanélküliségi ráta csökkent, hanem mind az aktivitási, mind a foglalkoztatottsági ráta tovább emelkedett. Ú...
2018-05-29 11:41:15
Elemzők: a várakozások felett nőtt a kiskereskedelmi forgalom az első negyedévben
... a fogyasztás alakulása biztosan nem lesz gátja az újabb 4 százalék körüli GDP-növekedésnek az idei első negyedévben - állapította meg.
Nyeste Orsolya, az Erste Bank szenior makrogazdasági elemzőjének az első negyedéves kiskereskedelmi adatok azt sugallták, hogy a gazdaság növekedési üteme kifejezetten erős lehetett az első negyedévben. A KSH május 15-én teszi közzé előzetes g...
2018-05-04 11:51:29
1 2 3 ..12 13 .18 19 .23 24 25 
Címkék: Rákossy Balázs, Magyarország Európa, Nyeste Orsolya, Erste Bank, Németh Dávid, Európai Bizottság, FTSE Eurofirst, szeptemberi infláció, üzemanyagárak emelik, teljes foglalkoztatás, magyar kormány, lakossági fogyasztás, gazdasági növekedés, várakozások felett, kiskereskedelmi forgalom, első negyedévben, éves átlag, szeptemberi inflációs, általuk vártnál, ország versenyképességét, makrogazdasági stabilitást, fenntartható növekedést, magyarországi vállalkozások, bérek emelését, államtitkár jelezte, tartós növekedés, munkát terhelő, következő negyedévekben, kedvezőbb számok, piaci szolgáltatások, észak-európai aszály, élelmiszerek drágulását, infláció gyorsulására, alacsony bázis, külföldi utazások, járművek drágulásában, gyengébb forintnak, főbb európai, negyedik nyereséges, páneurópai FTSE, bérezési döntésekre, munkanélküliségi ráta, munkapiac feszessége, idei második, évnek ebben, szezonális hatások, őszi hónapokt, legfontosabb terület, legtöbb témával, főbb makrogazdasági, negatív hangnem,
© 2013 TVN.HU Kft.