Regisztráció  Belépés
Thorma János és a nagybányai alkotók művészetét bemutató kiállítások nyílnak Kiskunhalason
... vértanúk és a Talpra magyar! című alkotásokat.
Az igazgató szerint a múzeumnak ugyanis az a dolga, hogy "a múlt tárgyait megőrizze, és megszólaltassa". Thorma János 50 évvel az 1849-es események után azért festette meg az aradi vértanúk kivégzését, hogy méltó emléket állítson a történteknek.
Emlékeztetett: a mai Magyarország területén nem nyugszik egyetlen aradi vértanú...
2017-11-18 14:21:58
A bakancslistán túl
... fókuszálás elismerése után a megvalósítandó tervek felé segít továbblépni!


Állj meg pár percre, és nézd meg, mi van körülötted, emberek, kapcsolatok, munkák, lehetőségek, események! Mert nagyon sok jó is történik velünk az életben, ami kiegyensúlyozza azokat a kihívásokat, amikkel nap, mint nap emberként igenis számolnunk kell! Ha pedig még szeretnél jobbat és tö...
2017-11-10 08:12:06
Budapesti állatkertben kis elefánt született
... állatkerti dolgozók sem közelíthetik meg a környéket. De maguk a gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket. Assamot, az apukát viszont most is megtekinthetik a látogatók a patinás régi Elefántházban - írják.
A kis elefánt iránt érdeklődőktől az állatkert egyelőre türelmet kér. Az ...
2017-11-08 21:32:24
Illegális bevándorlás - Bakondi: mindennapossá váltak a migráció negatív hatásai
... biztonsági kockázatokat, amelyeket a Soros-terv végrehajtása jelentene Európának.
Bakondi György részletesen felelevenítette a migráció és a terrorizmus területén októberben történt azon eseményeket, amelyek félelmet válthattak ki a lakosságban.
Példaként említette, hogy október első hetében Dánia katonákat vezényelt Németországgal közös határára az illegális migráció me...
2017-11-08 18:06:21
Kiselefánt született a budapesti állatkertben
... 2008-ban épült elefántcsarnokot további intézkedésig lezárták. A gondozók is csak akkor lépnek be a területre, amikor ez feltétlenül szükséges, egyébként monitoron keresztül figyelik az eseményeket. Assamot, az apaállatot azonban most is megtekinthetik a látogatók.
Az állatkert a kiselefánt iránt érdeklődő közönség türelmét kéri, ameddig a borjú nem lesz látogatható, az intéz...
2017-11-08 17:56:02
Mosonmagyaróvári kórház, 1956 - 8. rész
... Karitász-kirendeltség a mosonmagyaróvári sortűz hírére azonnal reagálva, önként látott hozzá a határon a segélyezés megszervezéséhez."
...
,, A magyaróvári véres események hatására utazott már október 26-án éjjel a határra tájékozódni Mácsady István magyar származású katolikus pap, a Karitász - kirendeltség szervező-vezetője."
......
2017-10-31 17:52:41
Mosonmagyaróvári kórház, 1956 - 2. rész
... mosonmagyaróvári ÁVO-s laktanyánál ellőtték a lábamat, amiért a jobb lábamat térd alatt öt centiméterrel csonkolták. Végig dolgoztam az öregségi nyugdíj korhatár eléréséig. Az '56-os események miatt különösebb kárpótlásban nem részesültem."

12. ,, A kórházban szörnyű állapotok voltak, minden csupa vér volt, a földön is sebesültek feküdtek. Sírás, jajga...
2017-10-29 00:32:51
Egy Világkongresszus margójára
... érdekel
(bár mindegyik kérdésben tudnék érdemben is szólni), hanem mint hivatásos történész
akarom helyére tenni a történelemben tetten érhető és dokumentumokkal igazolt
eseményeket.

Éppen ezért tételenként kronológiai sorrendben felidézem a megtörtént eseményeket, és
megjelölöm a forrásokat is, hogy bárki és bárhol a világon utána nézhessen.
...
2017-10-26 20:15:57
Hans Hedrich: Miért és hogyan kell beszélnünk a románok
... 1934-1937-es időszakban építettek az egyik magyar többségű településen Bukarest egyes székely térségekre vonatkozó betelepítési/(vissza)románosítási politikája jegyében.
Az olyan történelmi események és fejlemények teljes összetettségükben történő bemutatása, mint amilyen a románok XVI-XVIII. századi székelyföldi migrációjának és akulturalizációjának történelmi je...
2017-10-24 23:55:44
Tomory Zsuzsa: KORONA
... Ezen örömteli lehetőség fennáll, de Koronánk, jelentősége, személyiségének történelem alakító ereje viszont még távolibb múltba is mutathat.

Miután véletlenekben nem, csak események összecsengésében hiszek, ugyanekkor kaptam leányomtól betekintésre Zacharia Sitchin[1] A 12. bolygó című könyvét. Az író Oroszországban született, Palesztinában nevelkedett, a bibliai tanulm...
2017-10-24 22:58:01
1 2 3 .............................182 183 ...............273 274 ...............363 364 365 
Címkék: Thorma János, Hans Hedrich, Tomory Zsuzsa, Bakondi György, Mácsady István, Zacharia Sitchin, nagybányai alkotók, migráció negatív, budapesti állatkertben, igazgató szerint, múzeumnak ugyanis, múlt tárgyait, 1849-es események, aradi vértanúk, megvalósítandó tervek, apukát viszont, patinás régi, állatkert egyelőre, terrorizmus területén, illegális migráció, apaállatot azonban, kiselefánt iránt, mosonmagyaróvári sortűz, segélyezés megszervezéséhez, magyaróvári véres, határra tájékozódni, jobb lábamat, öregségi nyugdíj, kórházban szörnyű, történelemben tetten, megtörtént eseményeket, világon utána, egyik magyar, olyan történelmi, románok XVI&#8211, bibliai tanulm, mosonmagyaróvári, megszervezéséhez, világkongresszus, összecsengésében, elefántcsarnokot, személyiségének, felelevenítette, kiegyensúlyozza, dokumentumokkal, megszólaltassa, oroszországban, megtekinthetik, németországgal, megvalósítandó, mindennapossá, érdeklődőktől, elefántházban, palesztinában, történelemben, kiskunhalason, centiméterrel,
© 2013 TVN.HU Kft.