Regisztráció  Belépés
Osztrák kancellár: az uniós szabályok megsértése esetén csökkenteni kell Magyarország és Lengyelország uniós tá
... megtagadta a nemzeti-konzervatív kormány igazságügyi reformjáról szóló három törvényjavaslat közül kettő aláírását. Azonban továbbra is gond, hogy Lengyelország és Magyarország hajlandósága az európai szabályok betartására "nagyon csekély". Ez megmutatkozik a menekültek tagállamok közötti elosztásának ügyében is, amelyből a két ország "teljesen kivonja magát" .
Szintén elfog...
2017-07-26 20:35:22
Kvótaper - Migrációkutató Intézet: a főtanácsnok véleménye szembemegy a korábbi felvetésekkel
... ugyan nem jelent végleges döntést, a statisztikák azonban azt mutatják, hogy egy ilyen tartalmú vélemény után Magyarország szempontjából nem kedvezőek az előjelek.
Felidézték, hogy az Európai Bizottság 2015 májusában hozta nyilvánosságra az Európát érintő migrációs válsághelyzet kezelésére vonatkozó elképzeléseit. Az egyik legjelentősebb, a tagállamok széles körének ellenállá...
2017-07-26 19:45:29
Kvótaper - Völner Pál: az Európai Bizottság elvárásait tartalmazza Yves Bot állásfoglalása
...
Völner Pál arra reagált, hogy Yves Bot, az Európai Bíróság főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
Az államtitkár úgy fogalmazott, a főtanácsnok azt mondta, amit a tanács, illetve a bizottság hallani szeretett volna tőle.
Hozzátett...
2017-07-26 19:14:59
Illegális bevándorlás - Újabb szakaszba lépett a Magyarország, Lengyelország és Csehország elleni jogsértési el
... például a menekültügyi kvóták ellen indított, folyamatban lévő per, valamint a szolidaritás más módon való kifejezése - egyike sem igazolta a kötelezettségvállalások elmulasztását.
Az Európai Bizottság leszögezte: Magyarország, Lengyelország és Csehország az ismételt felszólítások ellenére továbbra is megszegi a tanácsi határozatokból eredő kötelezettségeket.
A három ors...
2017-07-26 18:55:20
Mogherini: véget kell vetni az erőszaknak Venezuelában
... az alkotmányozó gyűlés összehívásáról, ami így azzal a kockázattal jár, hogy az országban tovább fognak éleződni az ellentétek és szaporodni fognak az összetűzések.
Kijelentette: az Európai Unió (EU) elvárja, hogy a venezuelai hatóságok tiszteletben tartsák az ország alkotmányát és a jogállamiságot, továbbá hogy garantálják az alapvető jogokat és szabadságjogokat, beleértve a...
2017-07-26 18:34:51
Kvótaper - A szlovák belügyminiszter szerint Pozsony következetesen elutasítja a kvótákat
...
A szlovák politikus a Facebook-oldalán reagált Yves Botnak, az Európai Bíróság főtanácsnokának szerdán közzétett állásfoglalására, amelyben a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
"Szlovákia a kvóták ellen van, és mindig ellenük lesz. Olyan megoldást fogunk keresni, a...
2017-07-26 18:04:49
Románia kilenc élelmiszer minőségében talált eltérést
... élelmiszer közül kilenc esetében találtak eltéréseket az összetételt illetően.
A termékek kalória és protein tartalma vagy nem egyezett meg a címkén feltüntetett értékkel, vagy a nyugat-európai terméken feltüntetett érték eltért a Romániában forgalmazottétól.
A román hatóságok egyebek mellett tej- és hústermékeket, konzerveket, és csokoládét vizsgáltak be. A szükséges n...
2017-07-26 16:53:46
Illegális bevándorlás - A cseh kormányfő megismételte, hogy Prága szerint a kvótarendszer működésképtelen
... hangon beszélt. Kiemelt feladatnak tartjuk a működőképes intézkedések megvalósítását, amelyek az illegális tömeges migráció problémájának tartós megoldásához vezetnek és szavatolják az európai országok állampolgárainak biztonságát" - szögezte le a cseh kormányfő.
Bohuslav Sobotka rámutatott: Csehország kitartóan szorgalmazza az EU külső határai védelmének a megerősítését, hog...
2017-07-26 16:43:47
Kvótaper - Fidesz: harcoljon tovább a kormány a kvóta ellen!
...
A politikus arra reagált, hogy Yves Bot, az Európai Bíróság főtanácsnoka a magyar és a szlovák kereset elutasítását javasolta állásfoglalásában a menedékkérők tagállamok közötti elosztását célzó uniós mechanizmus ellen indított perben.
Gulyás Gergely közölte, az ügyet nem tekintik lezártnak, bíznak abban, hogy a bíróság a főtanácsnoki indítvánnyal ellenkező döntést hoz. ...
2017-07-26 16:34:14
Amerikai szenátor: az Oroszország elleni szankciók célja, hogy Európa szabad és demokratikus legyen
... az orosz energetikai szektor és bankrendszer szereplőit, fegyvergyártó cégeket, valamint a tavalyi amerikai elnökválasztási folyamatba történt beavatkozással megvádoltakat. A szankciók európai vállalatokat is érintenek: nyolc európai uniós tagország cégeit, amelyek részt vesznek orosz energetikai beruházásokban, például azÉszaki Áramlat-2 olajvezeték megépítésében.
A Fehér H...
2017-07-26 16:14:24
1 2 3 .....5407 5408 ...8111 8112 ..10814 10815 10816 
Címkék: Migrációkutató Intézet, Völner Pál, Európai Bizottság, Yves Bot, Európai Bíróság, Európai Unió, Yves Botnak, Bohuslav Sobotka, Gulyás Gergely, Fehér, uniós szabályok, főtanácsnok véleménye, korábbi felvetésekkel, erőszaknak Venezuelában, szlovák belügyminiszter, cseh kormányfő, kvótarendszer működésképtelen, kvóta ellen, európai szabályok, menekültek tagállamok, statisztikák azonban, ilyen tartalmú, egyik legjelentősebb, tagállamok széles, szlovák kereset, menedékkérők tagállamok, bizottság hallani, menekültügyi kvóták, ismételt felszólítások, tanácsi határozatokból, alkotmányozó gyűlés, országban tovább, venezuelai hatóságok, ország alkotmányát, alapvető jogokat, szlovák politikus, kvóták ellen, összetételt illetően, termékek kalória, címkén feltüntetett, nyugat-európai terméken, román hatóságok, működőképes intézkedések, illegális tömeges, európai országok, politikus arra, főtanácsnoki indítvánnyal, orosz energetikai, tavalyi amerikai, szankciók európai, állampolgárainak, állásfoglalására,
© 2013 TVN.HU Kft.