Regisztráció  Belépés
Macron és Conte európai központokat szeretne a migránsok származási országaiban
... megerősítette, hogy szerinte is "a túlsó parton kellene a menekültügyi feladatokkal foglalkozó hivatalainknak" a feladatukat megkezdeniük.
Az olasz miniszterelnök párizsi látogatását éles diplomáciai vita előzte meg Párizs és Róma között a menekültügyi kérdésben, miután Olaszország vasárnap megtagadta a francia Sos Mediterranée és az Orvosok határok nélkül (MSF) civil szervez...
2018-06-15 20:02:53
Szijjártó: az Európai Unió és Magyarország érdeke is a szabadkereskedelem Japánnal
... gazdasági növekedését, továbbá a kereskedelemi kapcsolatok fejlesztése a társadalmi jólétre is pozitív hatással lesz majd.
Meg...
2018-06-14 13:22:54
Lavrov: Moszkva kész lenne gázt szállítani Európába a Török Áramlaton keresztül
... Áramlat vezeték megvalósításába kezdett. Az évi 15,75 milliárdköbméteres kapacitású vezeték egyik vezetékága Törökországot, a másik pedig az Európai Unió országait látná el.
Az orosz diplomáciai tárca vezetője az épülő déli gázfolyosóval kapcsolatban azt hangoztatta: Moszkva tisztességes, piaci alapon kész konkurenciaharcot folytatni más termelőkkel és szállítási útvonalakkal...
2018-06-13 16:12:15
Költségvetés - Mintegy 287 milliárd forint kiadással számolhat jövőre a KKM
... külgazdaságfejlesztési célelőirányzat címen 1,5 milliárd forint áll a tervezetben.
A KKM felügyelete alá tartozó szervezetekre és szakmai programokra jövőre 247 millió forintot szánnak, kulturális diplomáciai projektek támogatására 400 millió forintot, az állami protokoll támogatására pedig 250 millió forintot költenének.
A javaslatban 500 millió forintot irányoznak elő ...
2018-06-13 15:42:47
Illegális bevándorlás - Franciaország folytatni kívánja a párbeszédet Olaszországgal
...
A diplomáciai konfliktus oka, hogy Párizs élesen bírálta az olasz kormány döntését az Aquarius mentőhajó kizárásáról az olaszországi kikötőkből.
"Teljesen tisztában vagyunk azzal a súllyal, amely a migrációs nyomás miatt Olaszországra nehezedik és az erőfeszítésekre, amelyeket ez az ország tesz. A francia vezetők egyetlen megszólalása sem kívánta ezt megkérdőjelezni" - o...
2018-06-13 14:52:26
Trump-Kim csúcstalálkozó - Lengyel elnöki kabinetfőnök: az amerikai-észak-koreai nyilatkozat a diplomácia diada
... senki által sem befolyásolható ember" által kirobbantható nukleáris háború küszöbén találhatja magát - idézte fel Szczerski.
Most pedig az észak-koreai vezető az Egyesült Államok diplomáciai partnerévé vált, ezáltal a nemzetközi kapcsolatok olyan irányban mozdultak el, amely "szuverén diplomáciának" nevezhető - fűzte hozzá Szczerski.
"A szuverén diplomácia" szerinte a T...
2018-06-12 15:52:44
Trump-Kim csúcstalálkozó - EU: a diplomácia az egyetlen út a tartós béke megteremtésére
...
A főképviselő hangsúlyozta, a diplomáciai utak keresése gyakran kihívást jelent, de mindig kifizetődő.
Mogherini a csúcstalálkozót létfontosságú és elengedhetetlen lépésnek nevezte, amely - mint írta - a koreai kapcsolatokban és a félszigeten eddig elért pozitív eredményekre épült, az északi- és dél-koreai vezetés bölcsességének és elhatározásának köszönhetően.
Kiem...
2018-06-12 14:11:37
Krónika 3. rész (államközi egyezmények)
...

Magyar-kínai egyetértési megállapodás diplomáciai célú ingatlanok vásárlásáról


Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenéséért felelős államtitkára elmondta: a javaslat rendezi a hosszú ideje napirenden levő, Magyarország pekingi nagykövetsége részére bérelt ingatlan megvásárlását, valamint a...
2018-06-12 13:31:34
Krónika 2. rész (napirend előtt: üzemanyagár, kivándorlás, Kárpátalja, migráció)
... kapcsán

Juhász Hajnalka (KDNP) a kormány tevékenységét méltatta amiatt, hogy az ukrán oktatási törvény miatt kiállt a kárpátaljai magyarok oktatási jogaiért. Szerinte tiszteletre méltó az a diplomáciai harc és offenzíva, amit a magyar kormány képviselt a nemzetközi szervezetekben. Hozzátette: ennek első eredményeit is látni, mivel Ukrajna 2023-ig kitolná az oktatási tör...
2018-06-12 11:32:21
Putyin: Moszkva javítaná a kapcsolatot Washingtonnal, de az amerikaiak térfélen pattog a labda
... szerzett, amelyek szerint az orosz-amerikai csúcstalálkozó osztrák közvetítéssel, Bécsben, akár már Trump júliusi európai látogatása idején létrejöhet. A WSJ egy meg nem nevezett európai diplomáciai forrásra hivatkozva azt írta, hogy a csúcstalálkozó megrendezésére Putyin kérte hétfői ausztriai látogatásán Sebastian Kurz osztrák kancellárt.
Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóviv...
2018-06-09 13:21:43
1 2 3 ......................136 ...........204 ...........271 272 
Címkék: Európai Unió, Török Áramlaton, Egyesült Államok, Menczer Tamás, Juhász Hajnalka, Sebastian Kurz, Dmitrij Peszkov, migránsok származási, párbeszédet Olaszországgal, diplomácia diada, tartós béke, kapcsolatot Washingtonnal, amerikaiak térfélen, túlsó parton, menekültügyi feladatokkal, feladatukat megkezdeniük, olasz miniszterelnök, menekültügyi kérdésben, kereskedelemi kapcsolatok, társadalmi jólétre, másik pedig, orosz diplomáciai, épülő déli, állami protokoll, diplomáciai konfliktus, olasz kormány, olaszországi kikötőkből, migrációs nyomás, ország tesz, francia vezetők, észak-koreai vezető, nemzetközi kapcsolatok, szuverén diplomácia, főképviselő hangsúlyozta, diplomáciai utak, csúcstalálkozót létfontosságú, koreai kapcsolatokban, félszigeten eddig, javaslat rendezi, hosszú ideje, kormány tevékenységét, ukrán oktatási, kárpátaljai magyarok, magyar kormány, nemzetközi szervezetekben, orosz-amerikai csúcstalálkozó, csúcstalálkozó megrendezésére, elengedhetetlen, megkérdőjelezni, elhatározásának,
© 2013 TVN.HU Kft.