Regisztráció  Belépés
Közleményben üdvözölte Klaus Iohannis a vallásszabadság erdélyi elismerésének 450. évfordulóját
... lelkiismereti és a vallásszabadság olyan történelmi kiteljesedés, amelyet áldozatok árán nyert el, védelmezett és fejlesztett ki a társadalom.
"A román nemzet jövőjének ezeken az európai humanista értékeken kell alapulnia" - olvasható a közleményben, amelyet a román elnöki hivatal bocsátott ki.
A Magyar Unitárius Egyház kedden bejelentette: a vallásszabadság évének nyilv...
2018-01-12 16:43:16
A Macront támogató francia jobboldali képviselők új jobbközép pártot alapítottak
... kormány által számos téren elindított reformokat".
"Ugyanakkor szabadok vagyunk, mi leszünk az az erő, amely a centrumban és a jobboldalon megvédi a liberális, szociális, európai, humanista és reformista értékeket (..) Ha szükséges, ellenzékként is fel fogunk tudunk lépni minden alkalommal" - tették hozzá a képviselők.
Anélkül, hogy megneveznék a Köztársaságiak decembe...
2017-11-26 16:02:31
Ilyen volt a mi papunk. In memoriam P. Árva Vince atya
... aranyozott ezüstből. Amikor elkészült a Szűz Anya fejére Szent István koronája, az ötvössel a kis Jézus fejére is csináltatott főhercegi koronát.

Lefordítja Gregorius Gyöngyösi humanista nevén (Gregorius Coelius Pannonius) Vitae fratrum eremitarum Ordinis Sancti Pauli Primi Eremitae azaz Szent Pál rendjén levő testvérek életrajzai vagyis Gyöngyösi Gergely: Remete...
2017-11-02 18:57:27
Vélemények rólunk, Magyarokról
... diadala után (1456) írja III. Frigyes császárhoz küldött levelében:
"Magyarország a kereszténység pajzsa és a nyugati civilizáció védője."

ANTONIO BONFINI (1425-1502) olasz humanista:
"Az írók a kegyetlenség minden nemét ráfogják a magyarokra, kivéve mindkét nem szemérmének megfertőztetését, melyet otthon úgy, mint a táborban kerülték."

MARZIO GALEO...
2017-10-27 20:00:17
x
... Nem a lovakon, persze, hanem a társadalomban, és elsősorban nem is hereségük, hanem feneségük miatt.

Ha nem utálnám, akkor nem lennék magyar hazafi, és egyúttal kozmopolitán humanista.

A magyar nyárnak viszont még meg kellene emberelnie magát, hogy ő is az legyen, mármint hazafi és humanista. Meg a többi magyar évszaknak is, ha a nyár önmagában erre, beléne...
2017-10-14 11:11:16
Janus Pannonius-szobrot avattak a padovai egyetemen
... Tudományegyetem rektora emlékeztetett arra, hogy Janus Pannonius helyet kapott az intézmény negyven híres külföldi diákját felsorakoztató Negyvenek Csarnokában, akárcsak egy másik magyar humanista, Zsámboki János (Johannes Sambucus) és Báthori István erdélyi fejedelem, lengyel király is.
A Maldura-palota kertjében felállított szobor egy fiatal európait ábrázol, aki tanulni ér...
2017-10-10 18:34:30
Külföldi sajtó Magyarországról - Brüsszeli, német és osztrák lapok az Európai Bíróság kvótaügyben hozott ítélet
... szerdai bírósági döntés alapján nincs igazuk.
Arra is hivatkoztak, hogy a menekültek között terroristák rejtőznek. Azonban ezzel kapcsolatban felmerül a kérdés, vajon a keresztény-humanista örökség mellett elköteleződő és az emberi jogokat kiemelten fontosnak tartó Európának el kell taszítania több százezer segítségre szoruló embert csak azért, hogy néhány esetleg veszélyes ...
2017-09-07 20:13:22
Reformáció 500 - Balog: meg kellene reformálni Európa vitakultúráját
... wittenbergi magyar napok vasárnapig tart. A program részeként szombaton helyezik el az egykor a wittenbergi egyetemen tanuló Dévai Bíró Mátyás, az első magyar reformátor, Sylveszter János humanista, az első teljes, magyar nyelvű Újszövetség készítője, valamint Stöckel Lénárt felső-magyarországi reformátor emléktábláját a városban.
A programok között szerepel mások mellett teo...
2017-08-24 22:44:16
Andrásfalvy Bertalan: A MAGYARSÁGKÉP TORZULÁSAI A VILÁGBAN
Andrásfalvy Bertalan: A MAGYARSÁGKÉP TORZULÁSAI A VILÁGBAN ÉS BENNÜNK

Amikor II. János Pál pápa Ciril (Konstantin) és Metód testvéreket Kelet Európa
védszentjeivé tette, a Világ minden részébe elküldött enciklikájához a római Angelicum
Egyetem egyháztörténész professzora, a cseh J.M Vesely kommentárt írt, hogy a szlávokat
megtérítő két apostol korát bemuta...
2017-08-11 21:45:29
Nemere István - Atlantisz Ma Is Él! - II.
...2.Szavak és bizonyítékok

Nem szabad a fenti két fogalmat egymással szembeállítanunk. Már csak azért sem, mert a szavak lehetnek éppen olyan fontos bizonyítékok, mint azok, amelyeket bármikor kézbe vehetünk. Mindkettőbe lehet belemagyarázni bármit, de ez ne vegye el a kedvünket.

Kezdjük a ,,szavakkal", vagyis a beszéddel. Mit mondanak az emberek sajá...
2017-08-01 15:45:53
1 2 3 .....21 22 ...32 33 ...42 43 44 
Címkék: Klaus Iohannis, Árva Vince, Janus Pannonius-szobrot, Európai Bíróság, Andrásfalvy Bertalan, MAGYARSÁGKÉP TORZULÁSAI VILÁGBAN, Nemere István, Atlantisz Ma Is Él, Magyar Unitárius Egyház, Szűz Anya, Szent István, Lefordítja Gregorius Gyöngyösi, Gregorius Coelius Pannonius, Ordinis Sancti Pauli Primi Eremitae, Szent Pál, Gyöngyösi Gergely, ANTONIO BONFINI, MARZIO GALEO, Janus Pannonius, Negyvenek Csarnokában, Zsámboki János, Johannes Sambucus, Báthori István, Dévai Bíró Mátyás, Sylveszter János, Stöckel Lénárt, MAGYARSÁGKÉP TORZULÁSAI VILÁGBAN ÉS BENNÜNK, Amikor II, János Pál, Kelet Európa, vallásszabadság erdélyi, padovai egyetemen, vallásszabadság olyan, román nemzet, európai humanista, román elnöki, vallásszabadság évének, jobboldalon megvédi, kereszténység pajzsa, nyugati civilizáció, kegyetlenség minden, táborban kerülték, magyar nyárnak, többi magyar, nyár önmagában, intézmény negyven, másik magyar, fiatal európait, menekültek között, emberi jogokat, program részeként, wittenbergi egyetemen,
© 2013 TVN.HU Kft.