Regisztráció  Belépés
Az utóbbi 27 év legfontosabb népszavazására készül Macedónia
... szükség. Amennyiben az alkotmánymódosítás sikerül, az ígéretek szerint az athéni parlament is ratifikálja az egyezményt, és ezzel elhárul minden akadály az elől, hogy folytatódjon Macedónia európai uniós és NATO-integrációja.
Az EU általános uniós ügyekben illetékes miniszterei június végén hagyták jóvá, hogy Macedóniával 2019 júniusában megkezdődhetnek a csatlakozási tárgyal...
2018-09-25 08:01:42
Afrikai seréspestis - Belgium több ezer sertést vágna le a járvány megelőzése érdekében
... minden sertést levágnának.
"Noha több ezer sertésről van szó, kivételes intézkedést kell hozni egy katasztrófa elkerülése és a belga húsexport védelme érdekében" - fogalmazott.
Az Európai Bizottság üdvözölte a döntést, amely véleményük szerint az egész európai húsiparra nézve kedvezően hat majd.
Anca Paduraru bizottsági szóvivő egy brüsszeli sajtótájékoztatón újságí...
2018-09-24 19:34:04
Brexit - Brit kormány: megállapodás nélkül a légitársaságok elveszítenék automatikus járatüzemeltetési jogaikat
... mivel a brit kormány megegyezéses Brexitre számít.
A hétfőn ismertetett újabb tájékoztatási csomagban az áll, hogy ha mégsem lesz megállapodás az EU-val, az Egyesült Királyság és az Európai Unió között járatokat közlekedtető brit és uniós légitársaságoknak a brit EU-tagság megszűnése után egyéni működési engedélyekért kellene folyamodniuk a brit, illetve az uniós hatóságokhoz...
2018-09-24 19:04:07
Csáky Pál: a párkányi hulladékfeldolgozót ellenző petíció célja, hogy a közérdek győzzön
...
A képviselő az ügy Európai Parlament petíciós bizottsága előtti első, hétfői meghallgatása alkalmából azt mondta, az égető megvalósulása a szakértői anyagokat figyelembe véve súlyos környezeti kockázatokkal járna a Duna mindkét partján.
A petíció aláírói és benyújtói azt várják az európai intézményektől, hogy elérjék a szlovák kormánynál és a szlovák környezetvédelmi hiv...
2018-09-24 18:03:58
Lengyel kormány: az igazságügyi reform ügyében Varsó kész megvédeni álláspontját az uniós bíróság előtt
... hónapja alapvető nézeteltérés áll fenn. Mint mondta, a lengyel kormány az EB-nek az utóbbi hónapokban továbbított levelekben részletesen kifejtette álláspontját, amelyet kész megvédeni az Európai Bíróság előtt.
Arra vonatkozóan, hogy az EB arra is felkérte az Európai Bíróságot, hogy rendeljen el ideiglenes intézkedéseket a vitatott jogszabály előtti helyzet visszaállítására, ...
2018-09-24 17:03:45
Krónika 7. rész (azonnali kérdések: droghelyzet, Czeglédy-ügy, ajkai kórház, sportfejlesztések, szegénység)
...
Párbeszéd: tragikus a Hős utcai drogprobléma

Évek óta meglévő, tragikus helyzetként beszélt a kőbányai Hős utca környékének drogproblémájáról Burány Sándor (Párbeszéd), aki szerint "a rendőrség csak kullog a dílerek után", miközben nincsen prevenció, nem működik a szociális ellátórendszer.
Kontrát Károly, a Belügyminisztérium politikai államtitkára azt hangsúl...
2018-09-24 16:34:09
Fidesz: a parlament ne engedjen a bevándorláspárti brüsszeli zsarolásnak!
... bizottságai közül elsőként tárgyalja a Magyarország szuverenitásának megvédéséről és az országgal szembeni rágalmak visszautasításáról szóló fideszes határozati javaslatot.
Azt mondta: az Európai Parlament által csalással elfogadott Sargentini-jelentés egy színtiszta politikai támadás a bevándorlásellenes Magyarországgal szemben.
Az egész uniós vita a határvédelemről szó...
2018-09-24 16:27:41
Párizs szerint felelőtlenség nem felgyorsítani az eurózóna reformját
... francia költségvetést bemutató párizsi sajtótájékoztatóján kijelentette: "van egy útiterv, sürgősen dönteni kell".
A gazdasági miniszter úgy véli, hogy "sürgősen meg kell reformálni az európai stabilitási mechanizmust, és dönteni kell az eurózóna európai költségvetéséről, illetve be is kell indítani azt".
Senki nem mondhatja később, hogy nem tudott azokról a veszélyekr...
2018-09-24 16:24:48
Lengyel szenátusi elnök: a legfelsőbb bíróság ügyében az Európai Bíróság remélhetőleg elutasítja Brüsszel panas
...
A lengyel politikus hétfői sajtóértekezletén újságírói kérdésre válaszolva kommentálta az EB aznapi döntését, mely szerint kötelezettségszegési eljárás keretében az uniós bíróság elé utalják a lengyel legfelsőbb bíróságra vonatkozó lengyel törvény egyes előírásait. Az EB mindenekelőtt a bírák nyugdíjkorhatárának csökkentését kifogásolja a lengyel jogszabályban.
Karczewsk...
2018-09-24 16:13:53
Krónika 5. rész (kérdések)
... levegőminőséget?
Schmuck Erzsébet (LMP) arról beszélt, hogy mára Magyarország nem csupán az EU-n belül, de globális összevetésben is a legszennyezettebb levegőjű államok közé tartozik. Az Európai Számvevőszék felmérése alapján Indiában és Kínában is jobb a levegő minősége, mint Magyarországon - tette hozzá.
Mikor érjük el legalább a kínai levegőminőséget? - kérdezte a po...
2018-09-24 16:04:03
1 2 3 ...............1519 1520 .......2279 2280 ........3038 3039 3040 
Címkék: Csáky Pál, Európai Bíróság, Európai Bizottság, Anca Paduraru, Egyesült Királyság, Európai Unió, Európai Parlament, Európai Bíróságot, Burány Sándor, Kontrát Károly, Schmuck Erzsébet, Európai Számvevőszék, járvány megelőzése, légitársaságok elveszítenék, közérdek győzzön, igazságügyi reform, uniós bíróság, bevándorláspárti brüsszeli, eurózóna reformját, legfelsőbb bíróság, ígéretek szerint, athéni parlament, csatlakozási tárgyal, katasztrófa elkerülése, belga húsexport, egész európai, brüsszeli sajtótájékoztatón, brit kormány, hétfőn ismertetett, brit EU-tagság, uniós hatóságokhoz, égető megvalósulása, szakértői anyagokat, petíció aláírói, európai intézményektől, szlovák kormánynál, szlovák környezetvédelmi, lengyel kormány, utóbbi hónapokban, vitatott jogszabály, rendőrség csak, dílerek után, szociális ellátórendszer, országgal szembeni, színtiszta politikai, egész uniós, gazdasági miniszter, európai stabilitási, eurózóna európai, lengyel politikus, lengyel legfelsőbb, lengyel jogszabályban,
© 2013 TVN.HU Kft.