|
|
|
... kellett azt, hogy itt német részről a magyar ügyekbe való oly fokú beavatkozásról van szó, amely súlyosan sérti a magyar állam szuverenitását és mélységesen veszélyezteti Magyarország függetlenségét. Mindnyájunkra pedig mázsás súlyként nehezedett az a felismerés, hogy a joviális egyetemi tanár álarca mögé bújt Pohl 'professzor' azonos a Reichssicherheitsamt Pohl nevű osztályvezető... |
2010-11-07 11:43:28 |
|
|
|
|
|
|
MATÁV K�--ZPONTI ÜZEMI TANÁCS NYUGDÍJAS EGYESÜLET ALAPSZABÁLYA
Alulírott Alapítók az egyesülési jogról szóló 1989. évi II. törvény 12. § (1) bekezdése, valamint a közhasznú szervezetekről szóló 1997. évi CLVI. törvényben foglalt követelmények szerint elhatározták a MATÁV Központi Üzemi Tanács Nyugdíjas Egyesület létrehozását.
A MATÁV Központi Üzemi Tanács Ny... |
|
2010-11-07 10:58:07 |
|
|
|
|
|
|
ANYÓSOKRÓL - SOK JÓT... III.
Elnézést kérek előre is az anyósoktól, semmi bajom velük, főleg az enyémmel nincs semmi baj.
Az anyós nem bízik a vejeiben, ezért úgy gondolja, próbára teszi őket.
Először megy a legnagyobbhoz, beleveti magát a kú... |
2010-11-06 21:24:59 |
|
|
|
|
|
|
...
"A királyi törvényszék megállapította,
hogy a Luzsénszky Alfonz fordításában található ocsmányságok
kivétel nélkűl benne vannak a Talmudban.
Fordítása pontos, minthogy a Talmudban előforduló mondatokat valóságos értelmüknek
megfelelően adja vissza."
Luzsénszky Alfonz Talmudfordítása, tizenhetedik kiadás 1922-ből
A Talmu... |
|
2010-11-06 09:37:22 |
|
|
|
|
|
|
Csalamádé
.........
Gazdag, változatos ízét a rendelkezésünkre álló nyersanyagokból
ízlésünk szerint alakíthatjuk. Általában különböző arányban uborkát,
zöldpaprikát, zöldparadicsomot, zöld dinnyét, káposztát, vöröshagymát
keverjünk össze. Egy kg csalamádésalátához igen kellemes ízû a
következő összeállítás: 40 dkg uborka, 25 dk... |
|
2010-11-05 04:01:04 |
|
|
|
|
|
|
Tölteni való paprika ecetesen
.............................
A töltött paprika kedvelt eledelünk, szívesen fogyasztjuk télen is.
Erre talán legjobb a gyorsfagyasztott étkezési paprika, de ennek házi
készítését kivétel nélkül mindenkinél a fagyasztókapacitás korlátozza.
Ezért ismertetünk egy-két módszert, amellyel másként is eltartható.
Fehér hú... |
2010-11-05 03:52:26 |
|
|
|
|
|
|
Paprikasaláta
.............
A saláta és a szeletelt ecetes paprika készítéséhez is az előbb
elmondottak szerint válogassuk ki a paprikát. Csak fehér húsú,
csípősségmentes, legfeljebb kissé csípős paprikát vegyünk. Az áztató
mosás után két-háromszor még öblítsük át ezt is tiszta vízzel. A
csumáját éles késsel vágjuk ki. A megtisz... |
2010-11-05 03:52:03 |
|
|
|
|
|
|
Édes-savanykás uborka
.....................
Sokan nem kedvelik vagy egészségileg nem bírják az erősen ecetes
savanyúságokat. Azok számára igen jó a következő uborkakonzerv.
Mossunk meg 1 kg hámozatlan, salátának való uborkát és vágjuk
karikákra. Forraljunk fel 1/2 liter borecetben (a borecet általában
csak 5%-os ecetsavtartalmú) 37 d... |
2010-11-05 03:49:53 |
|
|
|
|
|
|
Téli sós-vizes uborka
.....................
Sokkal jobban kedvelik, mint az ecetes uborkát, főleg akinek érzékeny
a gyomra, jobban tudja fogyasztani, mert csak minimális ecet kerül
bele, a tartósságot nagyobb részben az erjedés biztosítja. Erre a
célra már kisebb, nem üreges uborkákat használjunk, lehetőleg ne
legyen az uborka 12-14 ... |
2010-11-04 21:37:41 |
|
|
|
|
|
|
...
Fûszeres paradicsom
...................
Két kg paradicsom, 50 dkg alma, 50 dkg vegyes zöldség, 25 dkg
vöröshagyma, 1 evőkanál köménymag, 25 dkg cukor, 5 dkg mustármag,
1 dkg szemes bors, 1 dkg gyömbér, 2 babérlevél, 2-3 szem szegfûbors,
2 dl ecet, 3 evőkanál só kell hozzá. A megmosott és darabokra tört
paradicsomot a ... |
2010-11-04 21:32:47 |
|
|
|
|