|
|
|
Édeskés babsaláta
.................
Hozzávalók: 30 dkg szárazbab, 2 fej hagyma, 2 db sárgarépa, 1 nagy
paradicsompüré konzerv, 1 evőkanál cukor, 1 kávéskanál só, fél csokor
petrezselyem, vegeta.
Elkészítése: A babot megmossuk és 10 órán át, kb. 1 liter vízben
áztatjuk. Utána ugyanebben a vízben odatesszük főni a sóval. Ahogy... |
2010-10-01 05:35:58 |
|
|
|
|
|
|
Zöldségtorta
............
Hozzávalók: 3 db sárgarépa, 20 dkg friss vagy fél csomag mirelit
zöldborsó, 1 db fehérrépa, 2 db burgonya, 3 db tojás, 2 evőkanál
liszt, 2 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl tej, 1 teáskanál só, 1 kávéskanál
vaj, vegeta.
Elkészítése: A zöldségeket megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk.
Lobogó sós vízben ... |
|
2010-09-30 21:17:27 |
|
|
|
|
|
|
Gombával töltött tök
....................
Hozzávalók: 1 nagyobb tök, fél kg gomba, 3 db zsemle, 5 dkg roquefort
sajt, 2 db tojás, 1 fej hagyma, 1 kávéskanál olaj, 1 teáskanál só,
késhegynyi őrölt bors, vegeta.
Elkészítése: A tököt meghámozzuk, hosszában kettévágjuk és a magvát
kivájjuk. A húsából is leszedünk kb. 1 cm-nyit és ezt eg... |
2010-09-30 20:34:25 |
|
|
|
|
|
|
Lencsetorta
...........
Hozzávalók: fél kg lencse, 3 evőkanál liszt, 2 fej fokhagyma, 3
db tojás, 3 evőkanál zsemlemorzsa, 1 kávéskanál vaj, 1 csokor
petrezselyem, 2 db babérlevél, 1 teáskanál só, vegeta.
Elkészítése: A lencsét 10 órán át vízben áztatjuk, majd babérlevéllel,
sóval és vegetával puhára főzzük (kb. 20 perc). ... |
|
2010-09-30 20:27:57 |
|
|
|
|
|
|
Töltött omlett, paradicsommártással
...................................
Hozzávalók: 8 db tojás, 6 evőkanál liszt, 2 dl tej, 30 dkg gomba, 1
fej hagyma, 1 csokor petrezselyem, 1 nagy paradicsompüré konzerv, 1
evőkanál cukor, 1 evőkanál só, késhegynyi őrölt bors, 1 evőkanál olaj.
Elkészítése: A felvert tojásokból 4 ev... |
|
2010-09-30 20:26:53 |
|
|
|
|
|
|
Tárkonyos töltött burgonya
..........................
Hozzávalók: kb. 16-18 közepes burgonya, fél csomag szója-granulátum,
1 fej hagyma, 10 dkg gomba, 2 db zsemle, 2 db tojás, fél csokor
petrezselyem, 1 kávéskanál tárkonyfûszer, 1 kávéskanál olaj, 5 dkg
parmezán sajt, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj, késhegynyi őrölt
bors, veget... |
2010-09-30 20:24:28 |
|
|
|
|
|
|
...
Juhtúrós rakott puliszka
........................
Hozzávalók: 30 dkg kukorica dara, 30 dkg juhtúró, 3 fej hagyma, 1
pohár tejföl, 1 kávéskanál olaj, 1 kávéskanál vaj, 1 teáskanál só,
vegeta.
Elkészítése: 1 l forrásban lévő vízben, folytonos keverés mellett
csomómentesre főzzük a kukoricadarát, majd belekeverjük a vegetát ... |
2010-09-30 19:47:24 |
|
|
|
|
|
|
Rizses babtorta
...............
Hozzávalók: 1/4 kg szárazbab, 1 csésze rizs, 3 db tojás, 3 evőkanál
liszt, 3 dl tej, 1 evőkanál só, 1 kávéskanál vaj, 1 kávéskanál olaj,
kevés zsemlemorzsa, vegeta.
Elkészítése: A babot 10 órán át vízben áztatjuk. A rizst puhára
főzzük a vegetával és sózzuk, majd hagyjuk egy kicsit kihû... |
2010-09-30 19:30:37 |
|
|
|
|
|
|
Vöröskáposztás rakott puliszka
..............................
Hozzávalók: 30 dkg kukoricadara, 1 közepes fej vöröskáposzta,
3 evőkanál olaj, 1 evőkanál vaj, 1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: 1 l fövő vízbe folytonos keverés mellett beleszórjuk a
kukoricadarát és ahogy újra főni kezd, lehúzzuk a lángról. Belekeverjük... |
2010-09-30 19:29:54 |
|
|
|
|
|
|
...
Pörköltfelfújt
..............
Hozzávalók: fél csomag szójakocka, 1 fej hagyma, 4 db tojás,
2 evőkanál vaj, 4 evőkanál liszt, 3 dl tej, 1 kávéskanál olaj, 1
csokor petrezselyem, 5 dkg zsemlemorzsa, késhegynyi pirospaprika,
1 evőkanál só, vegeta.
Elkészítése: A szóját 10 órán át vízben áztatjuk, majd lecsurgatjuk.... |
2010-09-30 19:29:02 |
|
|
|
|