|
|
|
... (megtörve)
Először készítsd el a fűszerolajat: a fűszernövényeket zúzd pépesre, öntsd fel az olívával, s addig keverd, amíg egyenletes, zöld olajat nem kapsz. Ekkor tedd félre, s felhasználás előtt legalább fél órát pihentesd.
A darált húst sózd, borsozd, keverd hozzá az apróra vágott hagymát, a kakukkfüvet, az egyik tojást, a megtisztított és keskeny metéltre vágo... |
2008-11-29 17:16:59 |
|
|
|
|
|
|
... evőkanál mustár, őrölt köménymag.
A káposztát saját levében kevés köménymaggal megszórva 15 percig pároljuk.
Közben a stanglikat kettévágjuk, belsejüket kivesszük (felhasználhatjuk fasírthoz vagy egyéb töltelékhez), a belső kérgét megkenjük mustárral, A virsliket és a kolbászt felkarikázzuk. káposztát hagyjuk kihűlni, majd megtöltjük vel... |
|
2008-11-29 17:15:26 |
|
|
|
|
|
|
... szedjük ki az üvegeket és rakjuk a helyükre.
A nyersen eltett gyümölcs- és főzelékféléket a cukor, só vagy egyéb konzerválószer tartósítja. A befőzés akkor lesz sikeres, ha a felhasznált gyümölcs-, zöldség- vagy főzelékféle teljesen friss és hibátlan (ha gyengébb minőségűt is felhasználhatunk, azt a receptben külön megemlítjük), az üvegek, eszközök, munkaasztal stb. tö... |
2008-11-29 16:53:53 |
|
|
|
|
|
|
...
Rántott csirke
Hozzávalók: 3 db 50-55 dkg-os csirke, 3 tojás, 25 dkg zsemlemorzsa, 12 dkg liszt, só, zsír, zöldpetrezselyem.
A megtisztított csirkéket megmossuk, ruhával leszárítjuk és feldaraboljuk. Ha a csirke kicsi, négy darabba, ha nagyobb, nyolc darabba vágjuk. A májat és a zúzát a szárnyába tesszük. A májat villával megszurkáljuk, hogy a forró zsírban ne frö... |
|
2008-11-27 20:27:20 |
|
|
|
|
|
|
Beigli recept
Hozzávalók:
Töltelék:
dió vagy mák 50 dkg, cukor 30 dkg, mazsola 5 dkg, tej 2,5 dl,
vaníliás cukor 2 dkg, citromhéj reszelék 2 dkg,
(ôrölt fahej, szegfûszeg, cukrozott narancshéj ízlés szerint).
Tészta:
liszt 1 kg, vaj (margarin) 40 dkg, porcukor 10 dkg, élesztő 2 dkg,
só 1 dkg, tej 3 dl, tojássárgája 4 db, vaníl... |
|
2008-11-25 14:55:45 |
|
|
|
|
|
|
... nedűjét így a démonok birtokolták.
Bele nem nyugodva a helyzetbe a félistenek segítségűl Visnuhoz fordultak, aki csodálatos szépségű nővé változva, csáberejét felhasználva kicsalta a démonoktól az italt, adta oda a félisteneknek, akik ezzel elnyerték az isteneknek kijáró, örök halhatatlanságot.'
... és hogy mit is hivatott szimbolizál... |
2008-11-20 13:28:43 |
|
|
|
|
|
|
... rakjuk, megsózzuk, tetejére egy darab kenyeret, ízlés szerint kaprot teszünk és meleg vízzel feltöltjük. Lefedjük, és 1-2 napig meleg helyen tartjuk. Amint kellően megsavanyodik, felhasználjuk.
Hordós káposzta
Hozzávalók: káposzta, só, egész feketebors, birsalma, torma, sárgarépa
Széles szájú hordóra van hozzá szükség. Legjobb a fahordó, de m&uc... |
2008-11-14 09:39:09 |
|
|
|
|